Wisata Petualangan Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kabudayaan India Ngabobol Warta wartos jelema piknik trending Ayeuna Warta Breaking UK

Artis serbaguna nyampur karep pikeun Kuda sareng Wisata anu endah

Éndah seni campuran kuda sareng perjalanan

Babaturan silih kenalkeun kuring kana karya seniman berbakat Inggris, Marcus Hodge. Anjeunna ngintunkeun kuring gambar karyana, sareng kuring dibungkus ku lukisan kuda-kuda, banteng, sareng sapi anu endah sareng jelas anu ngajantenkeun aranjeunna bakal kabisat kaluar tina kanvas.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Artis ieu gaduh paméran solo anu sumping di Galeri Osborne Studio salami sasih Oktober.
  2. Fokus tina paméran khusus ieu nyaéta dunya kuda tina perjalanan seniman salami sababaraha taun ka pengker.
  3. Éta nini-nini seniman anu ngahurungkeun kacintaanna pikeun kaluar pikeun ngajajah heula nagara teras dunya sareng ngarékam éta ngaliwatan seni.

Kuring panasaran sareng milarian terang langkung seueur ngeunaan kasang tukangna. Kuring mendakan yén Hodge, anu lahir di 1966, parantos ngahasilkeun sababaraha karya anu diideuan ku perjalanan ti Andalusia ka India.

Pecinta seni tiasa ningali lukisan Hodge dina paméran solo na anu bakal datang di Osborne Studio Galeri ti 5-28 Oktober 2021. Kumpulan ieu ngahijikeun gambar tina perjalanan seniman salami dua taun ka pengker sareng ngajajah dunya kuda, ti mimiti kuda Marwari Rajasthan, kuda sirkus internasional Monako, dugi ka jalan satapak sareng kuda Arab ti Wétan Tengah.  

Hodge dibina ku nini-nini anu parantos mangtaun-taun di India, sareng aranjeunna ngahurungkeun minatna pikeun kaluar sareng mimiti ngajajah nagara. Sumber inspirasi anu paling penting pikeun paméran ieu nyaéta Pameran Onta Nopémber di Pushkar, Rajasthan, salah sahiji pangalaman perjalanan pangageungna di India, tontonan dina skala epik. Anjeunna ngajelaskeun kumaha paméranna sumping ngeunaan: "Kasempetan naék pikeun paméran badan anu langkung seueur sareng galeri studio Osborne dimana kuring parantos gaduh paméran solo sateuacana. Kuring parantos sering ngalalana ka India sababaraha taun sareng nganjang ka kota Pushkar nalika pameran onta, opat atanapi lima kali.

"Pushkar mangrupikeun kota alit anu saé, suci pisan pikeun umat Hindhu, anu janten kahirupan pikeun pameran unta taunan. Anjeun tiasa ngagumbirakeun dina pikagumbiraeun di jalan tapi mundur ka teras-teras hateup alit nalika kedah. Lokasi anu saé pikeun ngaraosan keragaman ageung sareng tempo. ”

"Tapi sateuacan dimimiti pandemi kuring parantos nganjang ka El Rocio di Andalucia dimana aranjeunna ngagaduhan pésta ageung deui, sareng ratusan kuda sareng jalma ti sababaraha daérah."

Saatos lima taun diajar téknik Old Master di Palma, Mallorca, Hodge ngadamel namina salaku pelukis potret. Anjeunna mimiti ngumbara ka India di 2000. Perjalanan ieu mangrupikeun mimiti pikagumbiraeun anu kuat sareng India, pikeun budaya, lansekap sareng kualitas spiritualna. Sanaos paméran na anu bakal datang ngagaduhan tema kuda, gaya na terus mekar janten langkung gagah sareng saderhana, kadang-kadang lukisan kiasan masihan jalan pikeun abstraksi.

Lukisanna condong ningali sato sareng jalma, arsitéktur sareng bentang. Numutkeun ka Hodge, "masalah éta mangrupikeun inspirasi tapi saéstuna mangrupikeun kasaimbangan antara éta sareng nganggo éta salaku platform pikeun nyiptakeun hasil anu leres-leres animasi, pelukis. Ngadamel permukaan sareng tegangan lukisan leres-leres tiasa dianggo sakumaha pentingna pikeun ngagambarkeun gambar sareng nalika éta suksés aya harmoni anu saé diantara anu dua. "

Hodge nyatakeun yén anjeunna teras-terasan uih deui kana téma kuda sabab anjeunna teras-terasan mendakan hal anu matak panasaran sareng ngagoda sacara visual - tabrakan kaéndahan sareng kapinteran mékanis. Sanaos robahan gaya, anu hiji téma anu tetep, utamina, nyaéta India. Saur anjeunna, "Téhnik ngalukis ngalih tina répréséntatif kana abstrak sareng mundur sabab seueur pangalaman anu anjeun gaduhkeun di dinya, meryogikeun réspon anu béda. Sasatoan atanapi bentang anu saé nyababkeun kuring ngalukisna kalayan satia sareng nyobian ngadamel deui lukisan dina kanvas anu duanana nyugemakeun sacara fisik sareng gambaran anu sajati sareng jujur ​​pikeun subjek. " Téma anu sanés, sapertos aspek sajarah Gateway India atanapi séri lukisan Breaking the Cycle ti Varanasi, peryogi pendekatan anu béda pisan. Ieu anu ngajantenkeun pangalaman éta hirup sareng pikaresepeun pikeun anjeunna.

Sanaos fokus karyana utamina nyaéta ka India sareng El Rocio di Spanyol ogé aya sababaraha lukisan ti Perancis dimana ramana (ogé seniman) cicing. Hodge ngabubarkeun saran yén paméran éta ngan ukur tiasa pikaresepeun pikeun jalma anu parantos nganjang ka India. "Asa henteu. Lukisanana tiasa dinikmati duanana dina tingkat representasional sareng sapertos lukisan teu paduli motifna. Panonpoé Tilelep éndah nyaéta surup anu éndah dimana waé ayana. ”

Hodge mimiti ngalukis nalika anjeunna ngiringan sakola seni tradisional di Mallorca nalika anjeunna yuswa 25 taun. "Kuring nyéépkeun lima taun diajar ti pelukis anu saé Joaquim Torrents Llado. Abdi ayeuna ogé ngajarkeun sababaraha kelas saminggu di sakola seni janten mugia ngalangkungan sababaraha hal éta. Sakitu seueur seniman anu beragam minat kuring. Tapi kuring pikir aranjeunna sadayana ngabagi kualitas anu aranjeunna anggo cet ku cara anu écés pisan sareng gratis. Ogé, ayeuna kuring resep pisan kana kasenian Miniatur Mughal India, beuki hirup nalika anjeun mimiti maca ngeunaan tokoh-tokohna. "

Sing saha jalma anu teu tiasa nganjang ka paméran sacara langsung tiasa ningali gambarna dina halaman wéb Osborne sareng Halaman wéb pribadi Hodge .

Nalika ditanya ngeunaan rencana ka hareup na Hodge nyarios: "Saur kuring, nalika sigana masuk akal, pikeun kaluar deui ka India sareng teras damel di ditu sareng ningali naon anu kajantenan. Kuring henteu resep ngadamel rencana teuing, tapi pikeun milarian lokasi anu nelepon anjeun sareng kabuka pikeun naon waé anu kajantenan. ”

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Rita Payne - khusus pikeun eTN

Leave a Comment