24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Hawaii Megatkeun Warta News Kaséhatan wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

Letusan Gunungapi Hawaii Nyiptakeun Poténsi Kualitas Udara Goréng

Letusan gunungapi Hawaii nyiptakeun kabut
Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Warga sareng pangunjung Hawai'i disarankan pikeun siap-siap sareng sadar kana kaayaan sakitarna, sareng kumaha parasaanna atanapi diréaksikeun kana kabut - asap vulkanik - dina hawa anu asalna ti Pulo Ageung Hawaii.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Salaku hasil tina letusan anu dimimitian kamari ti kawah Halema'uma'u di puncak gunungapi Kīlauea, kaayaan kabut sareng tingkat hawa sulfur dioksida (SO₂) ningkat sareng turun naek.
  2. Aktivitas Eruptive aya dina Taman Nasional Gunung Api Hawaii, nanging, kaayaan angin anu parobihan parantos nyiptakeun masalah kualitas udara saliwat ka kulon gempungan.
  3. Daérah anu kapangaruhan diantarana Pahala, Nāʻālehu, Ocean View, Hilo, sareng Hawai'i Wétan.

Kualitas hawa anu buruk sareng tingkat naékna SO₂ ti saprak mimiti bitu bisa ngabalukarkeun masalah kaséhatan engapan, khususna pikeun jalma sénsitip. Kaayaan ngarobah gancang, sareng kualitas hawa anu buruk nyababkeun épék kaséhatan tiasa dilokalisasi pisan.

Upami aya kaayaan vog, tindakan pencegahan ieu disarankan:

  • Ngurangan kagiatan luar anu nyababkeun napas beurat. Nyingkahan kagiatan outdoor sareng olahraga nalika kaayaan vog tiasa ngirangan paparan sareng ngaleutikan résiko kaséhatan. Ieu penting pisan pikeun kelompok sénsitip sapertos murangkalih, lansia, sareng individu anu parantos aya kaayaan pernapasan kaasup asma, bronchitis, emfisema, sareng paru-paru kronis sareng panyakit jantung.
  • Cicing di jero rohangan sareng nutup jandéla sareng panto. Upami AC parantos dianggo, atur kana resirkulasi.
  • Upami anjeun kedah ngalih ti daérah anu kapangaruhan, hurungkeun AC mobilna sareng atur deui pikeun ngadaur ulang.
  • Salawasna tetep pangobatan di tangan sareng gampang sayogi.
  • Pangobatan anu diresepkeun sadidinten pikeun panyawat pernapasan kedah dilaksanakeun dina jadwal sareng tiasa nyayogikeun panyalindungan tina épék walirang dioksida.
  • Émut yén panutup sareng topéng anu dianggo pikeun nyegah panyebaran COVID-19 henteu masihan perlindungan tina SO₂ atanapi vog.
  • Hubungan dokter gancang-gancang upami aya masalah kaséhatan.
  • Entong ngaroko sareng nyingkahan haseup kadua.
  • Inuman seueur cairan pikeun nyingkahan déhidrasi.
  • Ngadamel rencana darurat kulawarga siap sareng siap.
  • Perhatoskeun wared ku pajabat manajemén darurat kabupatén sareng nagara.

Anu sumping ka Taman Nasional Gunungapi Hawaii kedah nyatet yén batu karang sareng ledakan tiasa ngahasilkeun lebu anu diwangun tina kaca vulkanik sareng fragmen batu. Kubu abu ieu ayeuna mangrupikeun bahaya bahaya, tapi lebu lebu di daérah anu sakitar puncak Kīlauea tiasa dimungkinkeun.

Departemen Kaséhatan Hawai'i (DOH) ngadorong warga sareng pangunjung pikeun ngamangpaatkeun sumber-sumber ieu anu nyayogikeun inpormasi lengkep, jelas sareng ayeuna ngeunaan épék kaséhatan kabut, kumaha ngajaga diri, ramalan vog sareng angin, kualitas udara, kaayaan anu ngarobah , sareng naséhat pikeun nu datang:

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment