24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah Hak Asasi manusa wartos jelema Filipina Ngabobol Warta piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Présidén Filipina lirén politik

Présidén Filipina lirén politik
Présidén Filipina lirén politik
Ditulis ku Harry Johnson

Penting pisan pikeun Duterte pikeun gaduh panerusna satia pikeun ngasingkeun anjeunna tina tindakan hukum anu poténsial - di bumi atanapi ku Pengadilan Pidana Internasional - langkung tina rébuan rajapati nagara dina perangna ngalawan narkoba ti saprak 2016.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Présidén Filipina Rodrigo Duterte ngumumkeun dinten ayeuna yén anjeunna pensiunan ti politik.
  • Seueur pangritik sareng ahli politik di Pilipina sareng mancanagara ningali pengumuman Duterte ku skeptisisme.
  • Analis politik di Pilipina sareng mancanagara nyarios yén tindakan Duterte tiasa mupus cara pikeun putrina pikeun nyalonkeun diri.

Dina aksi kejutan anu ngadorong spekulasi anjeunna mupus jalan pikeun dijalankeunnana ku putrina, pamimpin kontroversial Filipina 'Rodrigo Duterte ngumumkeun dinten ayeuna yén anjeunna moal ngiringan pamilihan umum 2022, tapi bakal pensiunan ti pulitik sadayana.

Kaputusan Duterte pikeun kaluar tina balapan tiasa mupus jalan pikeun putrina na Sara Duterte-Carpio pikeun milarian padamelan luhur di nagara éta.

76 taun heubeul Duterte, anu parantos janten présidén Filipina ti saprak 2016, henteu ngagaduhan hak milarian istilah sanés dina pamilihan umum taun payun, tapi tiasa nyalonkeun janten wakil présidén nagara dina pamilihan umum taun payun.

Sanaos partéyna PDP-Laban anu mutuskeun janten nominasi Duterte pikeun posisi wakil présidén, ngumumkeun dinten Sabtu yén anjeunna moal milari VP, nyatakeun yén kaputusan ieu dilakukeun salaku réspon tina "kahoyong masarakat."

"Dinten ieu, kuring ngumumkeun pangsiun ti politik," saur anjeunna, muncul di Pusat Komisi Pamilihan di ibukota Manila sareng sénator Sénator Christopher 'Bong' Go, anu didaptarkeun calon partéy PDP-Laban pikeun wakil présidén.

"Sentimen anu luar biasa… tina Pilipina nyaéta kuring henteu mumpuni sareng éta bakal ngalanggar undang-undang konstitusi pikeun ngahukum hukum, sumanget konstitusi" pikeun nyalonkeun wakil presiden, anjeunna negeskeun.

DuterteKaputusan pikeun kaluar tina balapan tiasa mupus jalan pikeun putrina na Sara Duterte-Carpio pikeun milarian padamelan luhur di nagara éta.

Duterte-Carpio saacanna nyarios yén anjeunna henteu bakal milarian présidén kusabab anjeunna parantos satuju sareng bapakna yén ngan ukur hiji diantarana anu bakal ilubiung dina pamilihan umum dina 9 Méi 2022. Kurangna Duterte tina sora sora ayeuna tiasa ngamungkinkeun anjeunna asup balapan.

Saliwatan, umur 43 taun ngagantikeun bapakna salaku walikota Kota Davao nalika Duterte janten présidén Pilipina lima taun ka pengker. Anjeunna ogé ngajabat salaku kepala kota antara 2010 sareng 2013.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment