Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Industri silaturahmi Hotél & Resor wartos resorts kasalametan piknik Obrolan Pariwisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

Siap pikeun Bencana Alam: Anu Sateuacan sareng Saatos

Dr Peter Tarlow
Ditulis ku Dr Peter E. Tarlow

Taun kamari, 2020, sanés ngan ukur taun munggaran tina pandemi COVID-19, tapi ogé naékna badai ageung sareng bencana alam sapertos kebakaran leuweung di panjuru dunya.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Taun 2021 parantos ngajarkeun urang deui yén hal-hal tiasa teras parah. Di Amérika Serikat, New Orleans sareng seueur kota wisata di sapanjang Pulo Teluk ancur ku salah sahiji topan anu langkung parah di dunya.
  2. Di beulah kulon, kahuruan leuweung nutup bagéan Danau Tahoe anu terkenal di dunya.
  3. Bagian-bagian sanés dunya ogé sangsara Di Éropa Yunani ningali usum kahuruan leuweung pang parahna, sareng seueur nagara Éropa sangsara ku banjir parah.

Kajadian iklim ieu kedah janten panggugah-ngagugah dulur sadayana dina industri pariwisata. Alam indung parantos jelas pisan yén perjalanan & pariwisata mangrupikeun industri anu rapuh. Mangrupikeun industri anu sering gumantung kana cuaca. 

Seringna, ékonomi wisata sareng kauntungan aya dina acara alam. Salaku conto, Amérika Tengah sareng Karibia sering aya dina usum hujan. Di daérah Pasipik, badai anu diinduksi lautan ageung ieu, sering disebat topan, sami-sami ngabahayakeun. Dina bagéan kecap sanésna, aya draf sareng banjir, lini sareng tsunami sareng anu disebut bencana alam tiasa ngarusak industri pariwisata. Saatos musibah alam pikeun seueur industri pariwisata, pamulihan nyeri pisan lambat sareng usaha nyanghareupan bangkrut sareng jalma-jalma kaleungitan padamelan. Kusabab pandemi COVID-19 seueur usaha langkung henteu sanggup tibatan sateuacanna pikeun gampang cageur tina bencana alam. Hanjakalna, urang henteu tiasa ngendalikeun cuaca atanapi kaayaan iklim, tapi mangrupakeun ide anu saé pikeun nyiapkeun gempa bumi, puting beliung sareng topan / topan atanapi kahuruan leuweung sateuacan éta kajantenan. 

Pikeun ngabantosan anjeun nyiapkeun kuring nawiskeun bongbolongan ieu.

-Ngembangkeun rencana sateuacan bencana lumangsung. Ngantosan dugi badai narajang telat pikeun ngamimitian polah. Ngembangkeun rencana sateuacan darurat. Rencana ieu kedah seueur-rupa sareng kedah kalebet ngurus aranjeunna anu tiasa dinyenyeri atanapi gering nalika musibah, milarian panyumputan pikeun anu datang, nangtoskeun saha sareng henteu cicing di hotél, nyiptakeun pusat komunikasi.

-Pikirkeun ngeunaan rencana bisnis pamulihan sareng rencana pamasaran sateuacan musibah. Sakali anjeun aya di tengah musibah alam anjeun bakal sibuk teuing pikeun ngembangkeun sumur sapanjang rencana pamulihan. Luangkeun waktos pikeun ngarencanakeun nalika hal-hal kirang kacau sareng anjeun gaduh kasabaran sareng waktos pikeun berinteraksi sareng anu sanés sapertos departemén pemadam kebakaran, departemén pulisi, pejabat kaséhatan, sareng ahli dina manajemén darurat. Kenalan jalma ieu ku nami sareng pastikeun yén aranjeunna terang saha anjeun. 

-Nyiptakeun hubungan kerja anu saé antara usaha swasta sareng instansi pamaréntah. Sateuacan aya musibah, pastikeun terang nami pejabat pamaréntah saha waé anu anjeun kedah nyaangan. Tingali rencana anjeun sareng jalma-jalma ieu sareng kéngingkeun inputna sateuacan krisis.

-Ulah hilap yén musibah sering janten kasempetan pikeun kajahatan. Pastikeun yén departemen pulisi mangrupikeun bagian tina rencana musibah, henteu ngan ukur tina sudut pandang panegak hukum tapi ogé tina sudut pandang hubungan masarakat sareng pamulihan ékonomi. Naon departemén pulisi anjeun nyarios sareng kumaha polahna pikeun pangunjung tiasa mangaruhan pamulihan anjeun sareng industri pariwisata lokal pikeun taun anu bakal datang.

-Ngembangkeun komunikasi anu saé antara agénsi réspérder anu munggaran. Seueur ahli pariwisata ngan saukur nganggap yén aya hubungan kerja anu saé antara sababaraha instansi manajemén bencana féderal, propinsi, propinsi atanapi lokal. Sering ieu sanés masalahna. Nonkoperasikeun antaragaman nunjukkeun kirang kana bisnis pariwisata anjeun atanapi komunitas. Salaku conto, Saterasna, seuseueurna agénsi kapulisian henteu dilatih kana kepolisian anu berorientasi kana pariwisata sareng henteu gaduh ideu ngeunaan kumaha nanganan kabutuhan khusus industri pariwisata nalika jaman krisis.

-Ngembangkeun protokol pikeun alamat inpormasi digolongkeun. Salaku conto, dina kaayaan darurat, naha hotél bakal damel bareng kéngingkeun nami tamu dileupaskeun? Upami kitu, dina kaayaan naon? Iraha rékaman kaséhatan dileupaskeun sareng naon tanggung jawab industri pariwisata lokal ngeunaan privasi ngalawan masalah kaséhatan masarakat?

-Ngembangkeun protokol clearance kaamanan. Nalika aya musibah, sagala rupa panyabutan hukum tiasa diperyogikeun. Sakali bencana parantos kajantenan, kasép pikeun ngamimitian milah masalah hukum. Ngembangkeun daptar ayeuna sareng kéngingkeun clearances anu diperyogikeun salami waktos tenang. Dina cara anu sami, angkat sareng jalma kaséhatan publik anjeun naon kabijakan anu bakal aya upami kabijakan triage kedah dilaksanakeun.

-Dina dunya pandemi anu lumangsung ieu, penting pisan agénsi pariwisata lokal ngembangkeun kabijakan kaséhatan masarakat anu datang sareng nyebarkeunana. Dina kasus banjir, gempa bumi atanapi bencana alam sanésna sagala rupa masalah anyar tiasa timbul. Datang panginten kaleungitan pangobatan sareng henteu tiasa kéngingkeun gaganti, sababaraha jalma panginten henteu hoyong masalah médis khusus janten bagian tina rékaman umum. Datang bakal ngagaduhan tingkat kahariwang anu langkung luhur tibatan upami aranjeunna atos di bumi sareng urang tiasa ngarepkeun ningali tingkat anu langkung ageung tina masalah médis anu ngainduksi setrés.

-Kenal atanapi gaduh rencana upami industri pariwisata anjeun ngalangkungan daérah régional atanapi multi-yurisdiksi. Nalika dimungkinkeun, ngembangkeun kode tingkah laku sareng hubungan kerja antar agénsi, hotél, réstoran, tempat perlindungan darurat, sareng agénsi bantuan sanés anu ngalangkungan wates kota, kabupatén, propinsi atanapi nagara.

-Mastikeun yén anjeun gaduh telepon bébas atanapi jasa Internét bébas tol sareng nyebarkeun dimana pengunjung tiasa angkat nganggo jasa ieu upami aya blackout. Datang bakal hoyong nelepon sareng jalma anu dipikacinta hoyong nelepon aranjeunna. Pas gancang-gancang, netepkeun sababaraha bentuk komunikasi gratis. Nu datang moal pernah mopohokeun kalakuan silaturahmi ieu.

-Mimitian program pamulihan pariwisata jangka panjang langsung. Program jangka panjang ieu kedah langkung jauh tibatan ngan saukur pamasaran daérah atanapi nyayogikeun harga anu langkung handap. Program ogé kedah ngalebetkeun hal-hal sapertos damel sareng ahli kaséhatan méntal sareng netepkeun fasilitas pangrojong pikeun anu datang anu tiasa salamet. Nalika pangunjung angkat ti daérah anu kaserang, anjeunna bakal teras sangsara tina bencana alam. Kéngingkeun nami, alamat email sareng nomer telepon sareng pastikeun yén datang anjeun nampi telepon lanjutan. Telepon ieu kedah pernah ngajual nanaon tapi ngan saukur ngantepkeun datang terang yén agénsi anjeun paduli kana aranjeunna.

Panulis, Dr. Peter E. Tarlow, mangrupikeun Pimpinan Co Jaringan Pariwisata Dunya sareng miheulaan na Pariwisata langkung aman program.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dr Peter E. Tarlow

Dr. Peter E. Tarlow mangrupikeun juru bicara sareng ahli anu terkenal di dunya anu ngahususkeun kana pangaruh kajahatan sareng térorisme dina industri pariwisata, acara sareng manajemen résiko pariwisata, sareng pariwisata sareng pangwangunan ékonomi. Ti saprak 1990, Tarlow parantos ngabantosan komunitas pariwisata ku masalah sapertos kaamanan perjalanan sareng kaamanan, pamekaran ékonomi, pamasaran kréatip, sareng pamikiran kréatip.

Salaku panulis anu kawéntar dina bidang kaamanan pariwisata, Tarlow mangrupikeun panulis pikeun sababaraha buku ngeunaan kaamanan pariwisata, sareng nyebarkeun seueur tulisan panilitian anu akademik sareng terapan ngeunaan masalah kaamanan kalebet tulisan anu diterbitkeun dina The Futurist, Jurnal Panalitian Perjalanan sareng Manajemén Kaamanan. Rupa-rupa tulisan profesional sareng ilmiah ti Tarlow kalebet tulisan ngeunaan mata pelajaran sapertos: "wisata gelap", tiori térorisme, sareng pangwangunan ékonomi ngalangkungan pariwisata, agama sareng térorisme sareng wisata pelayaran. Tarlow ogé nyerat sareng nyebarkeun buletin pariwisata online turis Tidbits Pariwisata anu dibaca ku rébuan wisatawan tur ahli perjalanan di sakumna dunya dina édisi basa Inggris, Spanyol, sareng Portugis na.

https://safertourism.com/

Leave a Comment