24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines palabuan udara hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kajahatan Éritisi Ngabobol Eritrea Berita Étiopia Berita Pamaréntah wartos jelema kasalametan piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

Ethiopian Airlines dituduh pangiriman senjata ilegal ka Eritrea

Ethiopian Airlines dituduh ngangkut senjata ilegal ka Eritrea
Ethiopian Airlines dituduh ngangkut senjata ilegal ka Eritrea
Ditulis ku Harry Johnson

Upami leres, klaim éta mangrupikeun palanggaran hukum penerbangan internasional, anu ngalarang ngagunakeun pesawat sipil pikeun ngangkut senjata militér.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Panilitian CNN nyatakeun yén Ethiopian Airlines nganggo pesawat na pikeun ngangkut senjata ka sareng ti Eritrea.
  • Upami leres, skandal éta tiasa ngabahayakeun kaanggotaan Étiopia Airlines dina Star Alliance anu nguntungkeun.
  • Ethiopian Airlines nyatakeun yén "ketat sasuai sareng sadaya peraturan anu aya hubunganana sareng penerbangan Nasional, Internasional sareng Internasional".

Pamawa bendera Étiopia parantos dituduh dina laporan panyilidikan CNN anu anyar ngeunaan ilegal ngangkut senjata ti Étiopia ka Eritrea nalika perang sipil getih di Tigray.

Panilitian CNN nyebatkeun "dokumén kargo sareng manifes," sareng "rekening saksi mata sareng bukti fotografik" anu ngonfirmasi senjata diangkut dina Ethiopian Airlines pesawat antara bandara internasional di Addis Ababa sareng bandara Eritrea di Asmara sareng Massawa dina bulan Nopémber 2020.

Dina saluran pamariksaan anu ditilik, toko berita mendakan yén "sahenteuna genep kali - ti 9 Nopémber dugi ka 28 Nopémber - Ethiopian Airlines ditagih kementerian pertahanan Étiopia puluhan rébu dolar kanggo barang-barang militér kanggo dikirim ka Eritrea. ”

Air waybills, mangrupikeun dokumén anu ngiringan barang anu dikirimkeun ku kurir udara internasional pikeun nyayogikeun inpormasi lengkep ngeunaan kiriman sareng ngantepkeun dilacak, nunjukkeun yén alat-alat anu dikintunkeun kalebet senjata, amunisi, bahkan kendaraan khusus lapis baja.

Istilah sareng singgetan kalebet "ngeusian ulang militér," "AM" pikeun amunisi sareng "RIFFLES" (salah éjahan bedil) nembongan dina jalan jalan, numutkeun panilitian CNN, anu ogé nyebatkeun wawancara sareng karyawan maskapai anu ngonfirmasi istilah éta.

A urut Ethiopian Airlines pagawe kargo ngawartoskeun penyidik:

"Mobilna nyaéta pickup Toyota anu ngagaduhan standar pikeun sniper. Abdi nampi telepon ti sutradara telat wengi anu ngawartosan kuring pikeun nanganan kargo éta. Prajurit sumping tabuh 5 enjing kanggo ngamimitian ngamuat dua truk ageung anu dimuat ku senjata sareng pikop. Kuring kedah ngeureunkeun hiber ka Brussel, a Boeing Pesawat kargo 777, anu dieusian ku kembang, maka kami ngaluarkeun satengah tina barang anu mudah rusak kanggo nyayogikeun gudang senjata. "

Ethiopian Airlines parantos nampik kajadian éta, nyatakeun yén "ketat sasuai sareng sadaya peraturan penerbangan nasional, régional sareng internasional" sareng yén "saageung pangetahuanna sareng rékamanana, éta henteu ngangkut senjata perang dina rute-rute mana waé ku tina pesawat na. "

Pernyataan anu pang anyarna ieu nyatakeun undak anu mundur tina pernyataan maskapai tadi anu terang-terangan nolak yén éta ngangkut senjata naon-naon dina konflik éta.

Upami leres, klaim panyelidikan mangrupikeun palanggaran hukum penerbangan internasional, anu ngalarang ngagunakeun pesawat sipil pikeun ngangkut senjata militér. Éta ogé tiasa ngabahayakeun kaanggotaan Étiopia Airlines dina Star Alliance anu nguntungkeun, sakumpulan 26 maskapai global.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment

1 Comment

  • Éta henteu leres urang ayeuna sadayana ieu politik Pamaréntah Étiopia anu dipiboga ku aranjeunna gaduh kapal terbang militér naha nganggo maskapai Étiopia ieu politik nyobian anu sanés.