Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Karibia Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi Jamaika megatkeun News wartos jelema Ngawangun deui piknik Obrolan Pariwisata Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna

Ngiringan Pangaruh négatip tina COVID-19 ngeunaan Pariwisata Ayeuna

Bartlett muji NCB dina peluncuran inisiatif Portofolio Dampak Respon (TRIP)
Menteri Pariwisata Jamaika Hon. Edmund Bartlett
Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Menteri Pariwisata Jamaika, Hon. Edmund Bartlett, ngadamel presentasi ka Kongrés Menteri-menteri XXV Antar-Amérika sareng Otoritas Pariwisata tingkat luhur dinten ayeuna, 6 Oktober 2021. Presentasi ieu didamel salaku bagian tina Sidang Pléniér 3: Strategi pikeun mitigasi pangaruh négatip tina COVID-19 ngeunaan Pariwisata: Insentif sareng dukungan kanggo perusahaan anu aya hubunganana sareng pariwisata.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Jamaika sateuacanna parantos ngawartosan ngeunaan strategi sareng upaya pamaréntah pikeun ngirangan dampak negatif tina pandemi dina sektor pariwisata.
  2. Pamaréntah Jamaika ogé parantos ngautamakeun bantosan pikeun perusahaan mikro, alit sareng sedeng.
  3. Campur tangan Menteri dina kasempetan ieu fokus kana pentingna vaksin pikeun pamulihan ékonomi global sareng pariwisata.

Dipidangkeun di dieu nyaéta cariosan Menteri Bartlett:

Hatur nuhun, Ibu Kursi.

Délégasi Jamaika, dina rapat OAS sareng CITUR sateuacanna, parantos ngawartosan ngeunaan strategi sareng upaya pamaréntah pikeun ngirangan dampak negatif tina pandemi dina séktor pariwisata. Ieu parantos ngalangkungan ukuran inovatif anu pondok sapertos jangka panjang sapertos koridor tahan banting pariwisata pikeun ngalaksanakeun kagiatan pariwisata pikeun séktor ogé paket stimulus J $ 25 milyar pikeun perekonomian anu langkung ageung, kalayan alokasi Pariwisata Grant pikeun ngabantosan usaha anu beroperasi di sektor éta. kapangaruhan ku COVID-19. Pamaréntah Jamaika ogé parantos ngautamakeun bantosan pikeun perusahaan mikro, alit sareng sedeng, nyatet yén usaha ieu mangrupikeun tulang tonggong ékonomi Jamaika.

Campur tangan kuring dina kasempetan ieu bakal fokus kana unsur sanés anu paling penting pikeun pamulihan ékonomi global sareng pariwisata—vaksin. Kami nyorot télépon, dina Juni taun ieu, ku Kepala Dana Monetér Internasional (IMF), Bank Dunia (WB), Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) sareng Organisasi Perdagangan Dunya (WTO) pikeun investasi $ 50 milyar pikeun vaksin adil distribusi anu tiasa ngahasilkeun $ 9 triliun dina pangasilan ékonomi global dina 2025. Délégasi kuring sacara sepenuh haté yakin yén "moal aya pamulihan anu lega tanpa tungtung krisis kaséhatan. Aksés ka vaksinasi mangrupakeun konci pikeun duanana. "

Duka tah, dina tahap ieu dina pandemi, kateusaruaan vaksin tetep aya dimana bahkan langkung ti 6 milyar dosis vaksin disebarkeun, seuseueurna di nagara-nagara berpenghasilan tinggi padahal nagara-nagara paling miskin gaduh kirang ti 1% pendudukna divaksinasi. Kami satuju yén vaksinasi global anu adil henteu ngan ukur penting moral tapi ogé ngandung rasa ékonomi jangka panjang. Kusabab ciri pandemi, sareng COVID-19, khususna, teu tiasa aya wisata global anu berkelanjutan atanapi sustainable dimana nagara-nagara panghasilan langkung handap ditingali. Ieu mangrupikeun premis Agenda Pangembangan Berkelanjutan 2030-supados urang hilap. Dina hal ieu, kami ngabagéakeun sareng bersyukur pikeun kado vaksin ti mitra kami anu maju sareng kami bakal nekenkeun yén ieu kedah hadiah anu tepat waktuna sareng épéktip, kalayan tinimbangan pikeun tanggal vaksin vaksin.

Numutkeun ka Organisasi Pariwisata Dunya PBB (UNWTO) awal minggu ieu, peluncuran vaksinasi global maju mangrupikeun salah sahiji faktor dina tanda rebound dinikmati ku pariwisata internasional Juni sareng Juli 2021. Édisi panganyarna tina UNWTO World Tourism Barometer nunjukkeun yén diperkirakeun 54 juta wisatawan nyebrang perbatasan internasional dina bulan Juli 2021, turun 67% ti Juli 2019, tapi tetep hasil anu paling kuat ti April 2020.

Délégasi kuring resep nyatet yén daérah kami di Amérika ningali penurunan anu langkung leutik dina datangna wisatawan internasional 68% dibanding daérah sanés, kalayan Karibia nunjukkeun performa anu paling saé diantara bawahan dunya. Ieu warta anu ngadorong pikeun terang jalan urang payun pikeun pamulihan anu teras-terasan. Sakumaha Diréktur Jéndral Ikonyo-Iweala ti Organisasi Perdagangan Dunya nyarios, "pamulihan ékonomi sareng perdagangan berkelanjutan ngan ukur tiasa kahontal kalayan kabijakan anu mastikeun aksés global gancang kana vaksin."

WHO parantos ngaguratkeun tonggong penting pikeun ngahontal vaksinasi 40% global dugi ka Désémber 2021 sareng 70% ku Juni 2022 pikeun ngeureunkeun pandemi éta. Kami ngagaduhan alat anu diperyogikeun, sareng panon urang kedah janten hadiah pikeun salamet sareng kasuksésan generasi ieu sareng anu bakal datang.

Nalika urang nyanghareupan distribusi vaksin anu henteu adil antara nagara-nagara maju anu langkung beunghar sareng nagara-nagara anu panghasilan langkung handap tina Global Kidul, urang nyanghareupan tantangan tambahan tina keraguan vaksin diantara sababaraha warga nagara urang. Jalma-jalma sering kasieunan ka cai anu teu acan dipartakeun, khususna anu aya hubunganana sareng kasihatanana, sareng informasi salah nyababkeun sieun ieu.

Di Jamaika, kalayan penduduk ampir 3 juta, kami parantos nganteurkeun 787,602 dosis, kalayan ngan 9.5% populasi kacatet sakumaha vaksin pinuh. Pamaréntah parantos damel pesen kreatif pikeun nginpokeun warga sareng ngadorong vaksinasi. Kemitraan publik-swasta parantos diperhatoskeun kalayan perjanjian anu disertakeun sareng perusahaan pikeun ngabantosan dorongan vaksinasi di daérah anu sering diperdagangkan sapertos pasar swalayan sareng tempat balanja pikeun mempermudah aksés kana vaksin. Kami perhatosan anu langkung rentan diantara urang sareng dina hubungan ieu, jasa vaksinasi mobile parantos dilaksanakeun pikeun jangkauan di padesaan sareng rumah tangga anu langkung miskin, lansia sareng jalma-jalma cacat anu panginten henteu gampang dina perjalanan pikeun vaksinasi.

Khusus dina industri pariwisata, Pasukan Tugas Vaksinasi Pariwisata didamel salaku demonstrasi kemitraan antara sektor publik (Kamentrian Pariwisata) sareng sektor swasta (Swasta Vaksin Séktor Swasta sareng Jamaika Hotel sareng Asosiasi Pariwisata) pikeun mempermudah COVID-19 sukarela vaksinasi sadaya 170,000 pagawé pariwisata. Ieu targét ambisius; mangkaning kami tetep tetep teu wasa sapertos dina tilu dinten mimiti program, langkung ti 2000 padamel divaksinasi.

Kursi Ibu,

Délégasi kuring émut kana peran anu dimaénkeun ku "politik pandemi" anu tiasa ngahambat usaha pemulihan urang. Dina hubungan ieu, koordinasi sareng kerjasama internasional mangrupikeun konci pikeun mastikeun pangakuan global pikeun vaksin anu aman sareng épéktip sahingga henteu ngadiskriminasi sacara pantes pikeun inokulasi sareng perjalanan. Abdi hoyong negeskeun deui poin ngeunaan diskriminasi. Pandemi ieu parantos nyorot sareng ngorékeun kateusaruaan anu aya di jero sareng di antara nagara. Kawijakan sareng program urang kedah dijaga dina mayungan kahirupan sareng mata pencaharian pikeun ningkat kualitas hirup sareng pamekaran berkelanjutan.

Pariwisata salaku perdagangan jasa penting pisan pikeun nagara-nagara di Karibia sareng Amérika pikeun kontribusina pikeun padamelan, PDB sareng generasi devisa. Salaku sektor padamelan padamelan sareng padamelan jalma, kauntungan sareng karugian urang gampang teuing ditingali dina imut sareng keueung para padamel urang sareng wisatawan kami. Upami urang ngaheulakeun jalma, urang tiasa mendakan jalan tapi ngan ukur dina kerja sama sareng kerjasama di sadaya tingkatan.

Pamaréntah Jamaika negeskeun komitmenna kana prinsip multilateralisme dina Organisasi Amérika Serikat (OAS) sareng organisasi internasional anu sanés. Kami moal kéngingkeun kabijakan vaksin leres tanpa kerjasama. Kami moal ningali pamulihan anu épéktip tanpa aya kerjasama. Kuring nganuhunkeun ka sadaya nagara anu diwakilan dinten ayeuna pikeun ngémutan kanyataanna sareng kumaha urang tiasa gawé bareng pikeun muncul anu kuat sareng langkung tahan banting.

Hatur nuhun, Ibu Kursi.

#rebuildingtravel

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment