24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional kabudayaan Hak Asasi manusa wartos jelema Tanzania Ngabobol Warta piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna

Endah Tanzania Novelist Dilélér Hadiah Nobel pikeun Sastra

Juara Hadiah Nobel sareng novelis Tanzania Abdulrasak Gurnah
Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Novelis Tanzania Abdulrasak Gurnah parantos nyebarkeun 10 novel sareng seueur carita pondok, seueur nuturkeun kahirupan pangungsi nalika aranjeunna nyanghareupan karugian sareng trauma anu disababkeun ku penjajahan Éropa di buana Afrika, hal anu nyeratna hirup sorangan. Anjeunna ditunjuk janten Hadiah Nobel pikeun Sastra 2021.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Nalika diasingkeun, Abdulrasak Gurnah mimiti nyerat salaku mékanisme ngungkulan trauma anu kedah ninggalkeun tanah airna.
  2. Anjeunna janten sora penting tina pangalaman sareng riwayat paskolonialisme Éropa di buana Afrika.
  3. Anjeunna mangrupikeun patani Afrika anu pangpayunna janten nami Nobel pikeun kategori Sastra salami 20 taun.

Gurnah lahir taun 1948 di Zanzibar. Saatos dibébaskeun ti Kakaisaran Inggris di 1963, Zanzibar ngalaman pemberontakan telenges anu nyababkeun penganiayaan ka minoritas turunan Arab. Janten anggota kelompok étnis anu ditargetkeun, Gurnah kapaksa ngungsi di Inggris nalika anjeunna yuswa 18 taun. Nalika anjeunna diasingkeun anjeunna mimiti nyerat salaku cara pikeun nyanghareupan trauma anu kedah ninggalkeun tanah airna.

Menteri Luar Negeri Jérman, Heiko Maas, ngaluarkeun pernyataan dina 7 Oktober 2021, ngeunaan kaputusan ku Panitia Nobel pikeun masihan Hadiah Nobel Sastra pikeun Abdulrazak Gurnah. Pernyataan ieu berbunyi:

"Kalayan panulis Tanzania Abdulrazak Gurnah, sanés ngan ukur sora penting paséa kolonial dihormat, tapi anjeunna ogé anu juara Afrika munggaran dina kategori ieu ampir dua dasawarsa. Dina novel sareng carita pondokna, Gurnah nyarioskeun sajarah kolonialisme sareng pangaruhna ka Afrika, anu teras-terasan dilakukeun diri aranjeunna ayeuna - kalebet peran anu dilakukeun ku penguasa kolonial Jérman. Anjeunna nyarios jelas ngalawan prasangka sareng rasisme sareng narik perhatian urang kana perjalanan anu jarang sukarela tapi henteu pernah aya tungtungna anu mogok pikeun dunya anu sanés.

"Kuring hoyong nawiskeun Abdulrazak Gurnah ucapan salamet kuring anu paling tulus pikeun meunang Hadiah Nobel pikeun Sastra - penghargaan na nunjukkeun kumaha pentingna diskusi anu hirup sareng jembar ngeunaan warisan kolonial urang bakal tetep."

nu Déwan Pariwisata Afrika (ATB) ngakuan prestasi Abdulrasak Gurnah, sareng Présidén ATB Alain St.Ange parantos nyarios:

"Kami di Dewan Pariwisata Afrika ngabagjakeun novél Tanzania Abdulrazak Gurnah pikeun dilélér Hadiah Nobel 2021 pikeun Sastra. Anjeunna parantos ngajantenkeun Afrika reueus. Ngalangkungan prestasinya anjeunna nunjukkeun yén Afrika tiasa bersinar sareng yén dunya ngan ukur kedah ngepaskeun jangjang masing-masing urang Afrika pikeun ngantep urang ngapung. "

Présidén Déwan Pariwisata Afrika parantos ngadorong supados Afrika nyerat narasi nyalira sareng henteu pernah sono kasempetan pikeun ngulinkeun telepon ieu, nyarios yén konci USP di Afrika pangpangna tiasa disuarakeun ku urang Afrika. 

ATB teras-terasan ngadorong supados Afrika janten langkung ngahiji salaku hiji nalika siap pikeun muka deui industri pariwisata na.

Gurnah ayeuna janten profésor édéror élmu Inggris sareng studi postcolonial di University of Kent.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment