Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah Libanon Warta Ngalanggar wartos jelema tanggung jawab kasalametan teknologi piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Libanon janten poék saatos pareum listrik

Libanon janten poék saatos pareum listrik
Libanon janten poék saatos pareum listrik
Ditulis ku Harry Johnson

Dua pembangkit listrik béak bahan bakar kusabab pamaréntah henteu gaduh mata uang asing kanggo mayar panyadia énergi asing. Kapal anu mawa minyak sareng gas dilaporkeun nampik darmaga di Libanon dugi ka pangiriman kanggo pangirimanana dilakukeun dina dolar AS.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Kaayaan pasokan listrik parantos atos parah di Libanon sateuacan dipamén.
  • Pamaréntah bakal nyobian nganggo cadangan minyak militér sahingga pembangkit listrik samentawis tiasa neraskeun operasi.
  • Numutkeun ka sumber resmi lokal, pareum listrik di Libanon tiasa lumangsung salami "sababaraha dinten".

Libanon nyanghareupan pareum listrik saatos dua pembangkit listrik pangbadagna di nagara éta kapaksa dipareuman dinten ieu, kusabab kakurangan bahan bakar akut.

Numutkeun ka pajabat Libanon, ampir blackout di nagara anu katempona krisis ampir genep juta dipiharep bakal teras salami 'sababaraha dinten'.

Stasiun listrik Deir Ammar sareng Zahrani anu kapangaruhan parantos nyayogikeun 40% listrik Libanon, numutkeun operatorna, Electricité Du Liban.

"Jaringan listrik Lebanon lengkep lirén damel siang siang ayeuna, sareng teu dipikaresep éta jalan dugi ka Senén payun, atanapi salami sababaraha dinten," saur pejabat éta.

Otoritas pamaréntahan Libanon bakal nyobian nganggo cadangan minyak militér sahingga pembangkit listrik samentawis tiasa ngoperasikeun operasi, tapi ngingetkeun yén éta moal kajadian iraha waé deui. 

Dua pembangkit listrik béak bahan bakar kusabab pamaréntah kakurangan mata uang asing pikeun mayar panyadia énergi asing. Kapal anu mawa minyak sareng gas dikabarkan nolak dok Libanon dugi ka pangiriman kanggo pangirimanna parantos dilakukeun dina dolar AS.

Pound Libanon parantos tilelep 90% ti saprak 2019, di tengah krisis ékonomi, anu terasna langkung jero ku bencana politik. Fraksi saingan henteu acan tiasa ngabentuk pamaréntah dina 13 bulan ti saprak ledakan anu ngabahayakeun di palabuan Beirut, ngan ukur mendakan jalan umum saatos disatujuan ku kabinet anyar dina bulan Séptember. 

Kaayaan pasokan listrik parantos parah di nagara éta sateuacan blackout lengkep, kalayan warga tiasa kéngingkeun listrik ngan ukur dua jam sapoé.

Sababaraha warga parantos ngandelkeun pembangkit solar swasta pikeun kakuatan imahna, tapi alat-alat sapertos kitu parantos kirang di nagara éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment