Megatkeun Berita Perjalanan kabudayaan Industri silaturahmi Hotél & Resor wartos piknik trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

Riwayat Hotél: Shelton Hotel New York Nunjukkeun Wayah Kahareup

Hotel Hotél Shelton

Sababaraha bangunan pencakar langit anu kagum salaku 1924 Shelton Hotel di Lexington Avenue sareng 49th Street, ayeuna New York Marriott East Side.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Kritikus sapuk yén fasad 35-carita na desain setback anu henteu biasa nunjuk jalan ka masa depan pikeun gedong pencakar langit.
  2. The Shelton diwangun ku pangembang anu ambisius sacara arsitéktur James T. Lee, anu ogé tanggung jawab pikeun dua imah apartemen mewah: 998 Fifth Avenue 1912 sareng 740 Park Avenue 1930.
  3. Anjeunna akina Jacqueline Kennedy Onassis, lahir Jacqueline Lee Bouvier.

Visi Mr. Lee mangrupikeun hotél bujang 1,200 kamar anu ngagaduhan ciri khas klub: kolam renang, lapangan squash, kamar biliar, solarium sareng rumah sakit. Dunya New York di 1923 nyatakeun yén Shelton bakal janten gedong padumukan jangkung di dunya.

Arsitékna, Arthur Loomis Harmon, nutupan jisimna ku batu bata tan konéng anu henteu teratur, dikeroyok siga anu umurna mangabad-abad, sareng narik tina Romanesque, Byzantine, Kristen awal, Lombard sareng gaya anu sanés. Tapi kritikus langkung raoseun yén éta ngémutan "teu aya gaya arsitéktur pasti kapungkur," salaku seniman Hugh Ferriss nempatkeunana dina Christian Science Monitor di 1923.

The Shelton mangrupikeun salah sahiji gedong munggaran anu bentukna tina hukum zonun 1916 anu ngabutuhkeun mundur dina jangkungna tinangtu pikeun mastikeun cahaya sareng hawa ka jalan. Éta ngajantenkeun rada benten sareng hotél boxy jangkung anu dirarancang sateuacan parobihan zonasi, sapertos 1919 Hotel Pennsylvania, sabalikna Stasion Pennsylvania.

"Bangunan anu megah, narik napas," saur Helen Bullitt Lowry sareng William Carter Halbert dina The New York Times taun 1924. Kritikus Lewis Mumford, sacara tradisional pelit ku pujian, nyebat "buoyant, mobile, tenang, sapertos Zeppelin dina kaayaan langit bening ”dina majalah Commonweal di 1926.

Desain visi gaduh wates na, nanging, sareng interior Mr. Harmon katémbongna rada teu benten sareng hotél raksasa anu sanésna: ruang santai anu hébat, ruang makan kalayan langit-langit moncorong sareng lorong-lorong kolong panjang. Sapertilu kamar parantos ngabagi mandi, anu pastina nimbulkeun komplikasi di akhir 1924, nalika Shelton ngabalikeun kabijakan khusus lalaki-na. A galéri luhur ngalir di sakuriling kolam renang basement, anu dihias ku kotak polychromed.

Ti 1925 dugi ka 1929, Georgia O'Keeffe cicing di lantai 30 di Hotel Shelton sareng salakina, fotografer Alfred Stieglitz. Kalayan mungkin tina Hotel Chelsea, sesah mikir anu sanés New York City hotél anu ngagaduhan pangaruh sapertos anu parah ka seniman, khususna hotél anu anjeun panginten henteu kantos nguping.

Towering over Lexington Avenue antara Jalan 48th sareng 49th, jalan 31 lantai, 1,200 kamar Shelton Hotel disebat salaku gedung pencakar langit paling jangkung di dunya nalika dibuka taun 1923. Henteu ngan ukur jangkung éta, éta jarang-mangrupikeun hotél padumukan anu elegan pikeun lalaki kalayan gang boling, méja biliar, lapangan squash, toko tukang cukur sareng kolam renang.

Anu henteu diragukeun nyaéta arsitéktur gedong éta. Kalayan basis batu kapur dua tingkat anu raos sareng tilu batu bata mundur dugi ka menara sentral, Shelton janten lemah. Kritik dianggap mangrupikeun gedong munggaran anu suksés nyayogikeun sarat zona 1916 anu nyatakeun kamunduran ngajaga gedong pencakar langit tina janten panyolok mata.

Bangunan Empire State mangrupikeun salah sahiji wangunan anu dipangaruhan ku Shelton. Tepi ka 1977, kritikus arsitéktur New York Times Ada Louse Huxtable nyatakeun hotél salaku "gedong pencakar langit New York".

O'Keeffe henteu tiasa nyungkeun studio anu langkung saé. Tina saréna anu lapang, anjeunna ngaraos teu kaganggu, pandangan panon manuk ka walungan sareng pepelakan gedung pencakar langit di kota. Saperti Charles Demuth, Charles Sheeler sareng seniman sanésna dina jamanna, O'Keeffe kapincut ku gedung pencakar langit salaku simbol modérenitas urban, prinsip inti tina Precisionism, gaya seni modéren Perang Dunia I anu ngagungkeun lanskap jembatan anyar Amérika. , pabrik sareng gedong pencakar langit.

Dikandung dina tempat perlindungan Shelton na, O'Keeffe nyiptakeun sahenteuna 25 lukisan sareng gambar gedung pencakar langit sareng cakrawala kota. Diantara anu paling dikenal anjeunna nyaéta "Radiator Building-Night, New York," perayaan anu luar biasa tina mistik pencakar langit-sareng gedong hideung Amérika emas Radiator anu ayeuna dingaranan Bryant Park Hotel.

Arthur Loomis Harmon, arsiték Shelton, teras ngabantosan ngadesain Bangunan Empire State. (Anjeunna ogé nyiptakeun Allerton House, hotél padumukan New York 1916 anu luhur).

Tapi kasohor ku Shelton nembak langit saatos nganjang ka kolam renang bawah tanah di 1926 ku seniman kabur Harry Houdini. Disegel dina kotak anu mirip udara, sapertos peti mati (sanaos dilengkepan telepon upami kaayaan darurat), Houdini diturunkeun ka kolam renang dimana anjeunna ngagoler beuleum sajam satengah. Anjeunna muncul dina jadwal, capé tapi hirup. "Saha waé anu tiasa ngalaksanakeunana," saur anjeunna ka The New York Times.

Sanaos sejarahna anu warna sareng keunikan arsitéktur, The Shelton, sapertos kasus ampir sadaya hotél sepuh murag tina karesep. Ngan ukur aya 11 urang warga waktos dina pertengahan taun 1970an. Di 1978 éta janten Halloran tina harta anu dicabut. Anjeunna nyéwa Stephen B. Jacobs pikeun ngararancang interior, ngirangan jumlah kamar janten 650.

Ku 2007 éta dipimilik ku Morgan Stanley anu masrahkeun operasi ka Marriott Company.

Perusahaan arsitéktur sareng rékayasa Superstructures ngagaduhan kampanye utama perbaikan luar anu lumangsung. Richard Moses, arsiték anu ngurus proyék éta, nyatakeun yén wincik luhur Mr. Harmon, kalebet sirah, topéng, griffin sareng gargoyles, sacara umum utuh, sanaos sababaraha anu khusus dikalahkan ku elemen-elemen parantos diganti.

Tuan Musa nyarios yén Tuan Harmon ngajantenkeun témbok rada langsing, pikeun masihan ka Shelton padet anu langkung ageung. Pangaruhna, bieu ditanggap luhur, jelas dina tingkat taneuh.

Pedalaman asli hotél 1924 turun ka pecahan, sapertos ruang aula di belah katuhu lobi utama. Pelat waluh teu aya; di tempatna nyaéta ruang latihan di lantai 35 kalayan pemandangan anu spektakuler sapanjang jalan. Hotél parantos namina kamar namina Arthur Loomis Harmon, Alfred Stieglitz sareng Georgia O'Keeffe.

Stanley Turkel ditunjuk salaku Ahli Sejarah Taun 2020 ku Histories Hotels of America, program resmi National Trust for Histories Preservation, anu mana anjeunna sateuacanna dingaranan di 2015 sareng 2014. Turkel mangrupikeun konsultan hotél anu paling sering diterbitkeun di Amérika Serikat. Anjeunna ngoperasikeun prakték konsultasi hotél na salaku saksi ahli dina kasus-kasus hotél, nyayogikeun manajemén aset sareng konsultasi waralaba hotél. Anjeunna Certified salaku Master Hotel Supplier Emeritus ku Lembaga Pendidikan Amérika Association and Lodging Association. [email dijaga] 917-628-8549

Buku énggalna "Great American Hotel Architects Volume 2" nembé diterbitkeun.

Buku Hotel anu Diterbitkeun Lainnya:

• Hotél Amérika Ageung: Pelopor Industri Hotel (2009)

• Diwangun Pikeun Terakhir: 100+ Hotel Berumur Taun di New York (2011)

• Diwangun Pikeun Terakhir: 100+ Hotel Taun-lami Wétaneun Mississippi (2013)

• hotél Mavens: Lucius M. Boomer, George C. Boldt, Oscar ti Waldorf (2014)

• Hotél Amérika Ageung Jilid 2: Pelopor Industri Hotél (2016)

• Diwangun Pikeun Terakhir: 100+ Hotel Berumur Taun Kulon ti Mississippi (2017)

• Hotel Mavens Jilid 2: Henry Morrison Flagler, Henry Bradley Plant, Carl Graham Fisher (2018)

• Arsiték Hotel Amérika Anu Hadé Jilid I (2019)

• Hotel Mavens: Jilid 3: Bob sareng Larry Tisch, Ralph Hitz, Cesar Ritz, Curt Strand

Sadaya buku ieu tiasa dipesen ti AuthorHouse ku ngadatangan stanleyturkel.com  sareng ngaklik judul buku na.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Stanley Turkel CMHS hotél-online.com

Leave a Comment