24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Investasi wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab Sao Tome sareng Principe Breaking News piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata

São Tomé sareng Príncipe kéngingkeun $ 10.7 juta tina Dana Pangwangunan Afrika

São Tomé sareng Príncipe kéngingkeun $ 10.7 juta tina Dana Pangwangunan Afrika
São Tomé sareng Príncipe kéngingkeun $ 10.7 juta tina Dana Pangwangunan Afrika
Ditulis ku Harry Johnson

Dana Pangembangan Afrika ngalegaan hibah USD 10.7 juta pikeun ngadukung UKM dina pertanian sareng pariwisata di São Tomé sareng Príncipe.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Proyék ieu dimaksudkeun pikeun ningkatkeun lingkungan bisnis ku ngaleungitkeun bottlenecks khusus anu ngahambat pertumbuhan anu dipimpin ku swasta.
  • Proyék ieu ogé bakal nguatkeun kapasitas sareng aksés ka pasar sareng kiridit pikeun usaha alit sareng sedeng (UKM) ngalangkungan pelatihan pangembangan téknis sareng bisnis.
  • Nagara ieu ngagaduhan poténsial luhur dina tatanén, palayanan, kalebet pariwisata sareng ékonomi biru, séktor anu ngagambarkeun langkung ti 70% kagiatan ékonomi.

Déwan Direksi tina Dana Pangwangunan Afrika (ADF) disatujuan dinten Rebo di Abidjan, hibah tina $ 10.7 juta ka São Tomé sareng Príncipe pikeun palaksanaan tahap kahiji Inisiatif Zuntámon, dina kerangka Lusophone Compact.

Proyék ieu dimaksudkeun pikeun ningkatkeun lingkungan bisnis ku ngaleungitkeun bottlenecks khusus anu ngahambat pertumbuhan anu dipimpin ku swasta. Proyék ieu ogé bakal nguatkeun kapasitas sareng aksés ka pasar sareng kiridit pikeun usaha alit sareng sedeng (UKM) ngalangkungan pelatihan pangembangan téknis sareng bisnis. Ieu pamustunganana bakal ningkatkeun kontribusina pikeun ékonomi sareng nyiptakeun padamelan sareng ngawangun ékonomi anu langkung tahan banting.

Salian ti UKM, proyék éta bakal nguntungkeun investor sareng lembaga dukungan bisnis sapertos Badan Promosi Promosi sareng Investasi, asosiasi bisnis sareng organisasi dukungan bisnis, lembaga kauangan sareng Bank Pusat São Tomé sareng Príncipe. Palaksanaan proyék bakal nyababkeun pangirangan sababaraha dinten pikeun méréskeun sengketa komérsial ti 1,185 dugi ka 600 dinten ku nguatan kapasitas pusat arbitrase sareng sistem pengadilan komersial, sareng ngalangkungan lingkungan bisnis pikeun nambahan jumlah usaha anu kadaptar.

"Proyék ieu bakal ngawangun kapasitas lembaga kritis Pamaréntah Sao Tome sakaligus ningkatkeun lingkungan bisnis pikeun pangembangan sektor swasta. Éta bakal ngamajukeun sareng insentif pormalisasi ékonomi informal pikeun nyiptakeun padamelan anu langkung saé, khususna pikeun awéwé sareng nonoman anu ngadominasi sektor informal. ” saur Ibu Martha Phiri, Sutradara, Modal Insan, Pangembangan Pamuda sareng Keterampilan (AHHD).

Nagara ieu ngagaduhan poténsial luhur dina tatanén, palayanan, kalebet pariwisata sareng ékonomi biru, séktor anu ngagambarkeun langkung ti 70% kagiatan ékonomi.

Inisiatif Zuntámon bakal museurkeun intervénsi na kana komoditi anu awéwé sareng nonoman aktip nyumbangkeun, ogé produk ékspor kalayan poténsial pertumbuhan sapertos kakao, kalapa sareng produk hortikultura. Fokus kana produk sareng jasa ieu saluyu sareng Pamaréntah São Tomé sareng strategi pamulihan ékonomi Post-COVID-19 Príncipe, anu ngutamakeun dukungan pikeun bisnis anu kapangaruhan pandemi sareng pamulihan dina industri konci sapertos tatanén, perikanan, pariwisata sareng silaturahmi.

"Saatos ngadukung réspon COVID ku operasi pangrojong anggaran sajarah di taun 2020, Bank ayeuna aya di payuneun pamulihan post-pandemi di São Tomé sareng Príncipe kalayan pendekatan inovatif anu ngaréspon tantangan khusus anu disanghareupan ku swasta di alit insular economies, ”saur Mr Toigo, Bank's Country Manager di São Tomé sareng Príncipe.

Proyék ieu sajalan sareng Jobs Bank pikeun Strategi Pemuda pikeun Aprika sareng ngaréspon tujuan Lusophone Compact ku ngamajukeun pangwangunan sektor swasta anu inklusif sareng berkelanjutan, bari nyumbang kana Strategi Pangembangan Séktor Swasta nagara urang 2015-2024.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment