24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kuliner kabudayaan Perancis Ngabobol Warta Industri silaturahmi wartos piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Wines & Arwah

Cegah Anggur Anggur. Bagéa sareng Inuman Bordeaux Les Legendes

Sing bagja. Inuman Bordeaux

Éta henteu heran yén anggur aya dina sababaraha warna - ti bening sakumaha cai, dugi ka jero, poék sareng subur sapertos buludru sutra vintage. Éta ogé henteu héran yén anggur Bordeaux mangrupikeun anu paling kawéntar di jagad raya.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Daérah Bordeaux mangrupikeun daérah ngahasilkeun anggur pangageungna di Perancis sareng kalebet 280,000 héké anggur sareng 60 Appellations d'Origine Controlees (AOCs).
  2. Pembuatan anggur di bagian kidul-kulon Perancis dimimitian nalika urang Romawi sumping (pikir abad kahiji).
  3. Sanaon daérah ieu diakui kusabab anggur beureumna, pikaresepeun pikeun dicatet yén kasohor ieu nembé kaala.

Kelimpahan Pabrik Anggur

Dina sajarahna, daérah Bordeaux pikaresepeun pikeun anggur bodasna (seuseueurna) ku tukang nyieun anggur anu ngahaturanan langkung seueur yén 80 persén kebon anggurna ka Sauternes, Barsac, Bordeaux Blanc sareng Kuburan.

Henteu dugi ka taun 1700an anu anggur beureum ti Bordeaux museurkeun pasar sareng peminat anggur Inggris nganggo rangkul anggur beureum Bordeaux ti Graves sareng namina Claret (klairette). Sakali pabrik anggur perhatoskeun uptick dina mésér anggur beureum, aranjeunna mimiti transisi ti bodas kana produksi anggur beureum. Transformasi janten resmi dina Klasifikasi 1855 anu ngaidéntifikasi produsén anu pangsaéna di daérah éta, peringkatna 1-5. Klasifikasi na henteu acan kantos dirobih (kecuali sakali) sanaos aya seueur anggur anu luar biasa.

Pikeun ngabuktikeun kumaha kasohorna daérah éta pikeun pembuatan anggur, perhatoskeun kanyataan yén daérah ieu ngadukung 6100 pamilik chateaux sareng pengembang anu ngahasilkeun 650 juta botol anggur (2019). Pébruari 2019 kalebet beureum 85.2 persén; 4.4 persen naék; 9.2 persén bodas garing, sareng 1.2 persén bodas amis.

Bordeaux mangrupikeun dunungan utama di vitikultur sareng industri anggur, nyayogikeun langkung 55,000 padamelan langsung sareng teu langsung. Tilu tina unggal 4 perkebunan pertanian di daérah éta ngarautan anggur sareng total aya 5,6000 tukang nyieun anggur ngahasilkeun anggur AOC. Tina 56 persén ieu bisnis milik kulawarga, kalayan ukuran kebon anggur rata-rata 19.6 ha sareng kebon anggur di Entre deux Mers sareng Medoc. Perkiraan 5 persén permukaan kebon anggur umum Bordeaux kagolong kana perkebunan diklasifikasikeun di belah kénca sareng Bank Kanan (winescholarguild.org).

Di daérah éta, pamilik chateaux biasana ngajual anggurna ngalangkungan jalma négatip anu bertindak salaku jalma tengah ku mésér alokasi buah anggur sareng ngajual / ngadistribusikaeun anggur anu dihasilkeun. Tina anggur anu dihasilkeun di daérah Bordeaux, 58 persén dijual di jero Perancis sareng sésana 43 persén diékspor di sakumna dunya.

Sanés Politik. Géografi: Kénca, Katuhu, Tengah

Wewengkon Bordeaux dibagi sacara géografis ku muara Gironde kana Bank Kénca, Bank Kanan sareng Entre-Deux-Mer (daérah antara Muara Gironde sareng Walungan Dordogne).

Bank kénca. Pecinta anggur mendakan Medoc, Kuburan sareng Sauternais (terroirs pangsaéna - basis gravel)

• Medoc pitur Cabernet Sauvignon; buah anggur naék dina campuran taneuh liat sareng bérés gravitasi aluvial.

• Kuburan nampilkeun Cabernet Sauvignon; taneuh gravelly kusabab aktivitas glasial sajarah.

• Sauternais nganggo Sauternes (anggur bodas amis); taneuh gravelly kuat anu ngamungkinkeun drainase, nyegah anggur gaduh seueur teuing cai.

Bank katuhu. Pecinta anggur mendakan Libournais, Balye sareng Bourg (taneuh didominasi ku liat sareng batu kapur)

• Libournais gaduh ciri Saint-Emilion, Montagne, Pomerol, Fronsac, Cotes de Castillon; kalolobaanana kapur, taneuh liat keusik sareng siliceous.

• Balye nampilkeun Merlot, Cabernet Sauvignon sareng Cabernet Franc; lolobana liat dibanding taneuh kapur.

• Bourg nampilkeun Malbec, Sauvignon Blanc, Muscadelle, sareng Semillon ogé Colombard sareng Ungi; pasir, liat, batu kerikil sareng batu kapur.

Entre-Deux-Mers (ngan ukur anggur bodas anu ngagaduhan sebutan AOC); Cadillac, Loupiac, Sainte-Croix-du Mont

• Cadillac (katelah anggur bodas botrytized amis na) fitur Semillon, Sauvignon Blanc sareng Sauvignon Gris; taneuh kapur sareng gravelly.

• Loupiac pitur Semillon, Sauvignon Blanc, Muscadelle sareng Sauvignon Gris; liat, taneuh kapur diwangun ku gravels jeung liat.

• Sante-Croix-du Mont nampilkeun Semillon, Muscadelle, sareng Sauvignon; liat, taneuh kapur.

Anggur Bordeaux bodas biasana didamel sareng Sauvignon Blanc sareng Semillon sareng nyatet salaku hirup sareng seger (Entre-Deux-Mers) kana lemes sareng sapertos jeruk (Pessac-Leognan).

Anggur beureum ti Bordeaux ilaharna sedeng-awak awak sareng bau currants hideung, plum sareng bumi atanapi gravel baseuh. Dina lalangit, profil rasa kalebet mineralitas, buah sareng rempah, nganteurkeun seueur tanin (saé kanggo sepuh).

Bordeaux beureum biasana campuran sareng labél nyatakeun sebutan anggur tibatan macem anggur khusus anu kalebet. Variétas bodas mangrupikeun sésana 100 persén wines anu dipelak, sareng 5 persén Sauvignon Blanc sareng Semillon kalayan hiji persén Muscadelle sareng bule sanésna.

Tina tangkal anggur anu dipelak di daérah éta, 89 persén mangrupikeun variétas beureum, 59 persén Merlot, 19 persén Cabernet Sauvignon, 8 persén Cabernet Franc sareng dua persén terakhir kalebet Petit Verdot, Malbec atanapi Carmenere.

Naha Cuaca

Anggur Bordeaux ngaraosan usum panas anu panjang, haneut, cinyusu baseuh sareng usum gugur, dituturkeun ku usum tiis sedeng. La Foret des Landes, leuweung ageung tina tangkal pinus, ngajagi daérah Bordeaux tina pangaruh iklim maritim di Samudra Atlantik; Nanging, parobihan iklim mangaruhan wilayahna sareng pangaruhna ngahasilkeun. Institut Nasional de l'origine et de la Qualite (INAO), hiji divisi Kamentrian Tatanén Perancis, nyéépkeun dékade pikeun nalungtik parobihan iklim. Élmuwan anggur sareng pengembang di Bordeaux sacara serius ngémutan pangaruh pemanasan global sareng variétas énggal nembé disatujuan cocog pikeun ngirangan setrés hidrik anu aya hubunganana sareng kenaikan suhu sareng siklus anu langkung pondok.

Dina Juni, 2019, Bordeaux sareng Bordeaux Superieur Associations nyatujuan tambahan tujuh panyakit énggal sareng variétas anggur tahan panas sareng ieu mangrupikeun amandemen munggaran pikeun 13 variétas asli daérah ti saprak 1935. Tujuh variétas anu disatujuan anyar kalebet beureum (Marselan, Touriga Nacional, Castets, Arinarnoa), sareng bodas (Alvarinho, sareng Lilorila) kalayan penanaman mimiti variétas anyar anu dijadwalkeun pikeun taun ieu. Variétas énggal diwatesan ku 5 persén daérah kebon anggur anu dipelak sareng henteu tiasa nyatakeun langkung ti 10 persén campuran akhir tina warna naon waé.

Bordeaux parantos ngenalkeun prakték enologis sareng tatanén sanés kanggo nungkulan parobihan iklim diantarana: nyaluyukeun prakték anu pangsaéna pikeun kabutuhan unggal panangkaran panén anu lawas, ningkatkeun jangkungna batang anggur pikeun ngirangan daérah daun; ngawatesan-ipis daun pikeun ngajaga anggur tina panonpoé; adaptasi situs pot pikeun ngaminimalkeun setrés hidrat (permanén atanapi musiman jenuh ku cai hasilna kaayaan anaérobik); Panén wengi sareng ngirangan kapadetan pepelakan.

Abadi

Langkung ti 65 persén kebon anggur Bordeaux mangrupikeun lingkungan anu disertifikasi (ukur ukur anyar pikeun daérah). Bordeaux mingpin sadaya AOP Perancis dina volume sertifikasi Nilai Lingkungan Tinggi (HVE) pikeun pabrik anggurna, parantos ngahontal tingkat luhur sertifikasi berkelanjutan di Perancis sareng paningkatan 30 persén tatanén organik.

Winemakers di Bordeaux ngabagi visi koléktif sareng komitmen pikeun sacara proaktif ngungkulan parobihan iklim ku ngalestarikeun sumber cai sareng tanaga langka; ngajaga ékosistem rapuh; sareng ngadukung kaanekaragaman hayati tina prakték kebon anggur pangsaéna dugi ka bungkusan alternatif. Komitmen pikeun kelestarian kalebet perhatian pikeun ningkatkeun kasalametan pagawé, kapuasan padamelan sareng latihan sareng pamekaran / latihan pikeun generasi ayeuna sareng masa depan.

Penting Anggur Chateau di Bordeaux

Domaines Barons de Rothschild (Lafite) Les Legendes Ngajalankeun Anggur Rupa Murah

Sejarah anggur Lafite sareng Latour dugi ka mangabad-abad. Kahiji kalina nami Lafite némbongan ti abad ka-13 (1234) nalika Gombaud de Lafite, abbot Biara Vertheuil (kalér Pauillac) disebatkeun. Ngaran Lafite asalna tina istilah basa Gascon "la hite" atanapi hillock.

Diharepkeun yén kebon anggur parantos aya dina harta nalika kulawarga Segur ngatur kebon anggur dina abad ka-17 sareng Lafite mimiti dikenal salaku perkebunan anggur anu hébat. Dina abad ka-18 Lafite mimiti ngajajah pasar London sareng nyatet dina London Gazette (1707) ngajelaskeun anggur salaku penjelasan Perancis Anyar. Robert Walpole, Perdana Menteri, mésér laras Lafite unggal tilu bulan. Kapentingan Perancis dina anggur Bordeaux henteu dimimitian dugi sababaraha taun ka pengker nuturkeun tapak suku Brits.

Salami abad ka-18 Marquis Nicolas Alexandre de Segur ningkatkeun téhnik pembuatan anggur sareng ningkatkeun martabat anggur anu hadé di pasar asing sareng khususna di Pengadilan Versailles. Dipikawanoh salaku "Pangeran Anggur," Lafite janten The Kings Anggur ku dukungan ti duta besar anu sanggup, anu Marechal de Richelieu. Nalika Richelieu diangkat janten Gubernur Guyenne, anjeunna konsultasi sareng dokter Bordeaux anu mamatahan yén Chateau Lafite nyaéta, "anu panghadéna sareng paling pikaresepeun pikeun sadaya obat kuat." Nalika Richeliu balik deui ka Paris, Louis XV nyarios ka anjeunna, "Marechal, anjeun katingali dua puluh lima taun langkung ngora tibatan anjeun angkat nalika angkat ka Guyenne." Richeliu nyatakeun yén anjeunna mendakan cai mancur Pemuda kalayan anggur Chateau Lafite anu sakumaha, "lezat, bageur, marahmay, sarimbag sareng ambrosia Déwa Olimpus."

Lafite ngagaduhan publisitas anu saé di Versailles sareng anjeunna nampi persetujuan ti Raja. Dulur ayeuna hoyong anggur Lafite sareng Madame de Pompadour nampilkeunana kalayan resepsi makan anjeunna sareng Madame du Barry ngalayanan Anggur Raja sacara éksklusif.

Anggur Bordeaux anu khas tina aristokrasi Perancis (Domaines Barons de Rothschild / Lafite) sayogi ku kami ngalangkungan mérek Legende.

1.            Legende Medoc 2018. 50 persén Merlot, 40 persén Cabernet Sauvignon, 10 persén Petit Verdot. Sawaréh yuswa dina ek salami 8 bulan masihan catetan vanili sareng nada asep.       

Panon gumbira ku warna beureum anu sengit sedengkeun irung ngahibur ku seungitna bungbu anu amis, buah beureum, campuran anu amis, pait, asin sareng haseum (pikir licorice), ditingkatkeun ku catetan mocha sareng roti bakar tina tong sepuh . Rasana liren dina lalangit nampilkeun pangalaman anu lincah sareng raos nganteurkeun seger dina bérés. Masangkeun daging sapi, domba, daging rusa, atanapi jangjangan.

2.            Legende Sunda Pauillac 2017. 70 persén Cabernet Sauvignon, 30 persén Merlot. Sawidak persén yuswa di ek Perancis salami 12 bulan.

Kesan panémbong munggaran tina anggur wungu jero ieu sareng petunjuk hideung nunjukkeun éta bakal canggih sareng bijaksana. Irung mendakan sajambak rempah, siki buah prambus, vanili sareng batu gumbira ngahiji ngahiji. Percaya diri dina lalangit, éta ngasilkeun buah hideung, kalapa, sareng vanili kalayan tanin dilapis. Ieu mangrupikeun anggur anu lengkep sareng anu nyatakeun kandel. Masangkeun steak sapi, rebus, kéju anu asak sapertos Comte sareng Saint Netaire.

3.            Legende Saint-Emilion 2016. 95 persén Merlot, 5 persén Cabernet Franc (ti Libourne subregion). Opat puluh persén yuswa dina tong ek Perancis.

Katingali heula kana anggur ieu nampilkeun warna hideung beureum sakur anu ngagurilap. Irung gumbira nalika mendakan licorice, plum, cherry, woodchips sareng bako. Lélang diganjar ku saran tina mocha, ramuan, cengkéh, parfum, kai lami sareng struktur tanin anu beunghar. Pasangan sareng bebek atanapi buruan terrine sareng quince jelly, taktak domba anggang sareng rosemary atanapi thyme, pizza sareng pasta napolitana atanapi lasagna.

4.            Legende Sunda Bordeaux Rouge 2018. 60 persén Cabernet Sauvignon, 40 persén Merlot.

Umur 9 bulan dina peti beton sareng 60 persén tina campuran akhir yuswa dina tong.

Layung kana panon ku buah beureum sareng buah beri hideung, licorice sareng rempah amis ngarayu irung, khususna seungit salaku bau mocha sareng roti bakar tina tong sepuh kapur na pangalaman. Seger sareng buah dina lalangit, bérésna pikaresepeun buah. Masangkeun risotto sareng saos daging, pasta Bolognese, ham sareng salami. 

5.            Legende R Bordeaux Blanc 2020. 70 persén Sauvignon Blanc, 30 persén Semillon.

Panon gumbira ku warna kuning konéng anu paling héjo ku hérang tina jarami. Irung dibales ku saran buah tropis sareng petunjuk mineral. Lélat éta kagoda ku rasa buleud sareng awak pinuh anu ngahasilkeun jeruk anu hirup- seger. Pasangan sareng kadaharan ti laut, tiram atah, naon waé sareng saos Bearnaise sareng salad héjo (ganti baju sanés cuka).

© Dr. Elinor Garely. Tulisan hak cipta ieu, kalebet poto, henteu tiasa dihasilkeun tanpa idin tinulis ti panulis.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dr. Elinor Garely - khusus pikeun eTN sareng editor dina kapala, wines.travel

Leave a Comment