24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Industri silaturahmi wartos tanggung jawab News kelestarian piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna

Ngajalankeun Pariwisata Berkelanjutan Kalayan Energi Terbarukan

Pariwisata Berkelanjutan sareng Energi Terbarukan
Ditulis ku Max Haberstroh

Ngahubungkeun industri anu saé, pikeun nyiptakeun klaster sinergis henteu énggal. Pitunjukna pikeun nunjukkeun Énergi Terbaruan salaku ciri alamiah kana dalil 'kelestarian' Perjalanan & Pariwisata ... ("henteu Pariwisata Berkelanjutan tanpa Énergi Terbarukan"), sareng lintas promosikeun sareng 'sacara sistematis' ngembangkeun sareng nerapkeun Wisata Berkelanjutan sareng Énergi Terbarukan dina skala ageung.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Lingkungan kami parantos parah, sareng jumlah pengunjung anu sateuacanna sateuacan Covid-19 parantos ngajantenkeun hotspot Pariwisata anu nyorot.
  2. Upami urang nambihan polusi dampak parobihan iklim kalebet pandemi, urang sadar kirang langkung tina peradaban di parapatan jalan.
  3. Ngarobih pasang tina fosil kana Énergi Terbarukan hartosna ngamimitian dina dasar batu-batu 'ranté kelestarian'.

Barina ogé, Énergi Terbaruan parantos muncul tina usaha akar rumput lokal anu teu béda sababaraha dekade ka tukang ka sumber énergi 'héjo' anu penting sareng lega sumebar ayeuna.

Énergi Terbaruan nyaéta ékologis, otonom sareng teu aya wates; teu kedah perang perang pikeun éta. Duanana Pariwisata Berkelanjutan sareng Énergi Terbaruan sami-sami cita cita. Ngagunakeun pangaruh katalisna, duanana industri silih pelengkap sareng silih lengkepan.

Pendekatan urang pikeun kelestarian jelas-jelas katingali dina kaayaan fisik sareng tampilan luar diri sareng lingkungan urang. Kesanna henteu teras-terasan pikaresepeun: wangunan anu buruk, kotak kotor sareng jalan anu raheut, walungan sareng lanskap anu tercemar dibungkus ku botol plastik sareng sampah anu sanésna: ieu nyarioskeun indikator teuing henteu paduli jalma sareng komitmen teuing anu nyandak kaputusan.

Lingkungan urang parantos parah dibarengan mangtaun-taun, sareng jumlah pengunjung anu sateuacanna sateuacan Covid-19 parantos ngahasilkeun jalan tol jalan tol sareng sorotan sorotan wisatawan. Sedengkeun ti saprak baheula proposisi 'lanskap murni' janten cekap cekap kanggo para ahli kanggo dianggo sareng pengunjung kanggo ngagaleuh, polusi lingkungan cukup ngareuwaskeun pikeun ngarti: Kusabab éntropasi henteu sabalikna énergi, tapi henteuna na, maka polusi henteu sabalikna kabersihan, tapi henteuna.

Upami urang nambihan polusi pangaruh parobihan iklim sareng krisis sosial, ékonomi sareng kaséhatan anu ayeuna, kalebet pandemi, urang sadar sakedik kirang tina peradaban di parapatan jalan, debat sareng debat anu kontroversial pisan sareng situs konstruksi anu nangtang. Patarosan na, dimana ngamimitian, kecuali lamun musibah teu kaduga ngarahkeun tindakan langsung?

Sagala jinis nyandak dilakukeun ku énergi - tanpa énergi ngan aya énkopi, kaayaan statis urusan. Énergi - dugi ka ayeuna didorong ku kakuatan atom, kai sareng batubara, atanapi didorong ku minyak sareng gas, saleresna henteu kantos nyababkeun nyeri sirah di nagara-nagara industri urang. Kami biasa ngeunaan pasokan énergi salaku 'tina stop kontak' sakumaha anu dibales.

Tapi ku sakedik mamang: Ti mimiti énergi atom nyanghareupan résiko radiasi sareng masalah nyimpen puing nuklir. Teu heran yén kakuatan atom janten target anu paling dipikaresep pikeun gerakan protésis lingkungan, khususna kusabab jumlah kacilakaan pembangkit listrik tenaga nuklir, sareng Chernobyl dina puncakna taun 1986. Jelas: Sanaos énergi atom bébas tina nyéépkeun gas-gas rumah kaca anu pikasieuneun, panggunaan anu damai nyaéta sadayana tapi henteu ngabahayakeun.

Dina waktos kami ogé ngartos yén énergi fosil henteu ngan ukur ngarugikeun lingkungan alam sareng iklim urang, tapi ogé dugi ka kasadiaan na. Waktuna parantos sumping pikeun ngahontal sumber énergi alternatip. Renewable sapertos angin sareng matahari dugi ka puncak agenda konferensi iklim, sareng teu lami Energi Terbarukan ngahontal langkung sapertilu sareng langkung tina total konsumsi énergi. Jalan siga kabuka pikeun masa depan énergi bersih, upami teu aya halangan alit sareng utama pikeun diungkulan, mimiti disebatkeun parobihan cuaca sareng masalah panyimpenan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Max Haberstroh

Leave a Comment