24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines palabuan udara hal hiber Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

Hakim féderal ngeureunkeun mandat vaksin United Airlines COVID-19

Hakim féderal ngeureunkeun mandat vaksin United Airlines COVID-19.
Hakim féderal ngeureunkeun mandat vaksin United Airlines COVID-19.
Ditulis ku Harry Johnson

Hakim maréntahkeun paréntah pancegahan samentawis dina United Airlines, nyegah perusahaan menerkeun mandat vaksin COVID-19 na ka padamel sareng nempatkeun padamel anu nyungkeun pengecualian dina cuti anu teu dibayar.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Hakim Distrik AS Mark Pittman ngaréspon tindakan kelas anu dibawa ku ngagugat sareng kaptén United Airlines David Sambrano, warga Texas Kalér.
  • Pittman maréntahkeun paréntah pancegahan samentawis dina United Airlines, nyegah perusahaan menerkeun mandat vaksin na ka padamel.
  • Gubernur Texas Greg Abbott ngaluarkeun paréntah éksékutip anu ngalarang badan naon waé di Texas tina mandat vaksinasi Covid-19 pikeun pagawé atanapi konsumén.

Hakim Distrik AS Mark Pittman ngaréspon gugatan féderal ngalawan United Airlines anu diajukeun ku genep karyawan maskapai ku maréntahkeun operator pikeun samentawis ngeureunkeun mandat vaksin COVID-19 na anu bakal nempatkeun padamel anu henteu divaksinasi dina cuti anu teu dibayar.

Pittman ngaluarkeun paréntahna salaku réspon kana tindakan kelas anu dibawa ku ngagugat na Amérika Airlines kaptén David Sambrano, warga Texas Kalér.

Sambrano mangrupikeun salah sahiji tina genep pagawé anu ngajukeun gugatan féderal anu nyatakeun yén aya pola diskriminasi di maskapai anu berbasis di Chicago; aranjeunna parantos "nyuhungkeun akomodasi religius atanapi médis tina amanat Serikat anu karyawanna nampi vaksin COVID-19." 

Hakim maréntahkeun paréntah larangan samentara dina Amérika Airlines, Nyegah perusahaan ngalaksanakeun mandat vaksin COVID-19 na ka padamel sareng nempatkeun padamel anu nyungkeun pengecualian dina cuti anu teu dibayar. Paréntah pangéngsalan kadaluarsana dina 26 Oktober. Méré hakim waktos kanggo ngadangukeun argumen anu relevan pikeun padamel sareng maskapai.

Para pagawé, anu ngajukeun keluhanana dina 21 Séptémber, parantos nyatakeun yén nempatkeun staf dina cuti anu teu dibayar sanés akomodasi anu lumayan, tapi langkung "tindakan padamelan anu ngarugikeun" sahingga janten diskriminasi. 

Sambrano nyalira ngalamar pengecualian médis, saatos pulih ti COVID-19. Anjeunna nyatakeun pamundutna ditolak ku sistem akomodasi online Serikat.

Amérika Airlines ngumumkeun dina 6 Agustus yén éta bakal meryogikeun sadayana 67,000 karyawan na anu berbasis di AS pikeun kéngingkeun jab. Dina waktos pengumuman na, maskapai nyarankeun yén sakitar 90% pilot sareng 80% pramugari anu parantos diinokulasi. Éta nyarios yén sajumlah leutik pagawé anu nolak vaksin bakal ditugaskeun dina cuti anu teu dibayar.

Maskapai éta nyatakeun yén "ngalakukeun upaya iman anu saé pikeun ngatur kasalametan tempat damel sareng nyayogikeun akomodasi anu lumayan dina kaayaan kaayaan anu teu pernah aya dina kaayaan anu gancang sareng ngembang gancang" sareng parantos ngajukeun usul pikeun nolak éta kasus.

Samentara éta, Gubernur Texas Greg Abbott ngaluarkeun paréntah éksékutip anu ngalarang entitas naon waé di Texas, kalebet usaha swasta, tina mandat vaksinasi COVID-19 pikeun pagawé atanapi konsumén.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment