Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah Hak Asasi manusa wartos jelema Rusia Ngabobol Warta Balanja teknologi piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

Alat spionase Amérika: Rusia tiasa nyaram kacamata pinter Facebook anyar

Alat spionase Amérika: Rusia tiasa nyaram kacamata pinter Facebook anyar
Alat spionase Amérika: Rusia tiasa nyaram kacamata pinter Facebook anyar
Ditulis ku Harry Johnson

Panilitian FSB tiasa nyababkeun larangan poténsial henteu ngan ukur penjualan 'kacamata pintar' Facebook di Rusia, tapi ogé tiasa ngahukum panggunaanna di nagara éta sadayana.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pejabat kaamanan Rusia ngajelaskeun 'kacamata pinter' Facebook anu anyar salaku alat spionase poténsial.
  • Jualan sareng panggunaan perangkat téknologi anu tiasa dianggo Facebook tiasa dilarang di Féderasi Rusia.
  • Baris anu pang anyarna dina séri adu adu antara Rusia sareng perusahaan média sosial AS.

Agénsi kaamanan nagara Rusia, anu Layanan Kaamanan Federal (FSB), ngaluarkeun pernyataan anu seukeut, ngingetkeun yén Facebook 'kaméra pinter' anu dilengkepan ku kaméra ngagaduhan 'fitur desain anu hartosna éta tiasa diklasifikasikeun salaku alat khusus anu dituju pikeun kéngingkeun inpormasi. " 

Numutkeun ka pulisi rahasia Rusia, anyar FacebookPerangkat téknologi anu tiasa dianggo andalanana, didamel kerjasama sareng Ray-Ban, tiasa dianggo pikeun spionase.

Penilaian FSB tiasa nyababkeun larangan berpotensi henteu ngan ukur penjualan 'kacamata pinter' Facebook di Rusia, tapi ogé tiasa ngahukum panggunaanna di nagara éta sadayana.

Facebook ngajelaskeun alat salaku "cara anu otentik pikeun néwak poto sareng pidéo, bagikeun petualangan anjeun, sareng ngupingkeun musik atanapi nelepon telepon - sahingga anjeun tiasa tetep aya sareng babaturan, kulawarga, sareng dunya di sakuriling anjeun." Kawéntar salaku 'Ray-Ban Stories', aranjeunna ngijinkeun pangguna ngamimitian ngarékam ngan ukur paréntah lisan, sareng ritel sakitar $ 400 sapasang.

Sedengkeun telepon kaméra tiasa dianggo pikeun ngarékam jalma, panggunaan na umumna katingali, saur pejabat. Nanging, "ku kacamata, aya lampu indikator anu leutik pisan anu hurung nalika rékaman lumangsung. Éta henteu acan kabuktosan ... yén tés komprehensif di lapangan dilakukeun ku Facebook atanapi Ray-Ban pikeun mastikeun yén lampu LED indikator mangrupikeun cara anu épéktip pikeun masihan bewara. ”

Facebook negeskeun yén téknologi anyar bakal salawasna nimbulkeun masalah sapertos kitu, sareng yén éta komitmen pikeun damel sareng régulator pikeun ngaluarkeun masalah poténsial. Nanging, ku kacamata parantos diluncurkeun sareng disayogikeun kanggo diical, teu jelas naha aya parobihan desainana bakal dianggap.

Baris anu pangénggalna dina séri gelaran antara Rusia sareng perusahaan média sosial Amérika. Kakara bulan kamari, régulator média digital féderal Rusia, Roskomnadzor, ngingetkeun yén Facebook tiasa nyanghareupan jutaan dolar dina denda kusabab gagal mupus eusi terlarang anu ceuk sénsor Rusia kalebet pornografi, panggunaan narkoba anu ngagemeskeun eusi, sareng eusi ekstremis.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment