24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun! Berita Pantun Warta Breaking Sri Lanka Warta Breaking Taiwan

Pantun Dunya: Peran Taiwan sareng Sri Lanka dina budaya global

Siaran pérs

Tanggal 6 Oktober, Minggu Pantun Taipei sacara resmi ngaluncurkeun "Pantun Waktos Kami," pameran anu ngiringan pamirsa liwat langkung satengah abad kenangan pantun Taiwan ngalangkungan adegan dunya nyata sareng carita poto.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Minggu Pantun Taipeh ogé bakal nampilkeun karya-karya asli ku désainer Taiwanese anu kawéntar, nampilkeun kumaha jaman anu béda mangaruhan industri fashion domestik sareng kumaha modél diwujudkeun di Taiwan salami waktos-waktos ieu. Disponsoran ku Kamenterian Kabudayaan, paméran Fashion of Our Time dibentang ti taun 1950an, anu mangrupikeun jaman emas industri tekstil Taiwan, dugi ka jaman modéren.

Ngaliwatan baranahan adegan bersejarah, tampilan pantun, sareng kolom deskriptif, pemirsa bakal tiasa langkung ngartos sajarah industri fashion Taiwan, ogé kontéks budaya sareng éstétis na.


"Désainer pantun generasi anu bénten-bénten, dina nyanghareupan tangtangan salami sababaraha waktos sareng tingkat intensitas persaingan pasar internasional, teras-terasan ngajaga semangat anu teu kaampeuh pikeun mode," saur Florence Lu, Kurator Taiwan Fashion History. 

Kurasi téma Fashion of Our Time ngondang paméré pikeun ngumbara ngalangkungan rohangan sareng waktos wangsul ka jaman baheula tina mode Taiwanese. Ti industri tékstil cornerstone dina taun 1950-an dugi ka jaman ayeuna transformasi digital dina média fashion, pameran nunjukkeun kumaha desainer sareng mérek lokal sareng teras-terasan nganggo pantun pikeun ngartikeun peran Taiwan dina budaya global.

Kitu ogé peluncuran paméran Mode of Our Time na, Taipei Fashion Week ogé ngayakeun acara taunan 35-an Taiwan Fashion Design Awards anu diayakeun ku Biro Pengembangan Industri, Kamentrian Perekonomian dina 6 Oktober.

Tina ampir 450 pamilon ti 18 nagara anu ngalangkung Éropa, Amérika, sareng Asia, 12 rookies pantun dipidangkeun dina tahap acara dinamis acara éta.

Hadiah tempat kahiji ka Gajadeera sareng Ruwanthi Pavithra ti Sri Lanka pikeun karyana "Sustainable Fashion / Textile and Traditional Crafts". Hadiah tempat ka dua disayogikeun ka Yah, karya Yu-Hsien “Mirage” sareng Chen, Ching-Lin “Dimana kembang sadayana.” Minggu Pantun Taipei dijalankeun ti ayeuna dugi ka dinten Minggu, 17 Oktober. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment