24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines palabuan udara hal hiber Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Italia Megatkeun Warta wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna

Ieu nya: Alitalia angkat pikeun penerbangan terakhir na

Ieu nya: Alitalia angkat pikeun penerbangan terakhir na
Ieu nya: Alitalia angkat pikeun penerbangan terakhir na.
Ditulis ku Harry Johnson

Ciao, bella! Jasa bendera Italia 75 taun jasa bakal réngsé dinten ayeuna.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pamawa bendera nasional umur 75 taun Italia, Alitalia, mangrupikeun maskapai katilu panggedéna Éropa dina akhir taun 1960an, di tukangeun British Airways sareng Air France.
  • Maskapai éta, anu mangtaun-taun aya hubunganana sareng ledakan ékonomi pasagi perang Italia, parantos kaleungitan artos ti saprak 2008.
  • Alitalia bakal diganti ku maskapai nagara anyar, ITA, anu dimimitian operasi dina dinten Jumaah.

Pamawa bendera nasional Italia, Alitalia - maskapai katilu panggedéna Éropa dina akhir taun 1960an, di tukangeun British Airways sareng Air France, anu mangtaun-taun ka pengker pakait sareng ledakan ékonomi paska perang Italia, akhirna ngeureunkeun éta perjalanan 75 taun.

Alitalia, dijadwalkeun ngalaksanakeun hiber terakhir na dinten ayeuna, 14 Oktober, kalayan jasa ti Cagliari ka Roma.

Saatos dinten ayeuna, Alitalia bakal digantikeun ku maskapai kaayaan énggal, ITA, anu dimimitian operasi dina dinten Jumaah.

Hiber ahir Alitalia ti Sardinia diperkirakeun némpél di bandara Roma-Fiumicino jam 11:10 (21:10 GMT), saur juru bicara maskapai.

Sakali maskapai udara global anu kuat, éta ngangkut 25 juta panumpang unggal taun taun 1990an ti mimiti 10,000 di awal 1947, Alitalia mangrupikeun maskapai munggaran di dunya anu nyandak paus, kalayan pesawat papal anu katelah Shepherd One. Alitalia parantos nyandak opat paus ka 171 nagara di sadaya buana.

Tapi dina awal taun 2000an hal-hal parantos robih.

Alitalia parantos kaleungitan artos ti saprak 2008. Dina 2017 bangkrut sareng dipasrahkeun ka pangurus khusus. Watesan perjalanan udara anu aya hubunganana sareng COVID-19 nambihan masalah Alitalia.

Maskapai ieu lirén ngajual tikét dina tanggal 25 Agustus 2021.

Dina Séptémber, Komisi Éropa masihan persetujuan ka ITA (Italia Trasporto Aereo) sareng mutuskeun yén perusahaan énggal moal dipertanggungjawabkeun pikeun € 900 juta ($ 1 milyar) dina bantuan nagara ilegal anu ditampi ku ngaheulaan na di 2017.

Sanaos aya sababaraha laporan yén nami Alitalia tiasa henteu acan maot sareng perjanjian tiasa di caket caket, lélang awal pikeun ngajual mérek henteu katarik tawaran sareng ITA nyatakeun harga awalna mahal teuing.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment