24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kajahatan Siprus Ngabobol Warta Berita Pamaréntah Investasi wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Siprus ngudag 45 urang asing paspor investor Golden Visa

Siprus ngudag 45 urang asing paspor investor Golden Visa
Siprus ngudag 45 urang asing paspor investor Golden Visa.
Ditulis ku Harry Johnson

Komisi Éropa ngritik Siprus pikeun masihan paspor ieu, nyatakeun yén "nilai Éropa sanés dijual," sareng nuduh skéma "dagang kawarganagaraan Éropa pikeun kauntungan kauangan."

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Siprus mutuskeun pikeun ngaleungitkeun kawarganagaraan Siprus pikeun 39 investor sareng 6 anggota kulawargana.
  • Siprus ogé nalungtik genep kasus deui, sareng parantos nempatkeun 47 batur dina pangawasan kontinyu.
  • Siprus sapuk dina Oktober taun kamari pikeun ngeureunkeun skéma Golden Visa na dina 1 Nopémber 2020.

Pejabat pamaréntah Siprus nyarios dinten ayeuna yén aranjeunna sacara resmi bakal nginget paspor tunai-pikeun-kawarganagaraan 'Gold Visa' ti 39 urang asing anu kéngingkeun kawarganagaraan Siprus dina skéma investasi anu aib. Genep tanggunganana ogé bakal dicabut paspor Siprusna.

Siprus Déwan Menteri parantos ngumumkeun kaputusan pikeun ngahapus "Kewarganegaraan Siprus pikeun 39 investor sareng 6 anggota kulawargana," tanpa nunjukkeun nami jalma-jalma anu kapangaruhan sanajan.

Pamaréntah ogé nyatakeun yén ieu nalungtik genep kasus panipuan deui, sareng parantos nempatkeun 47 deui "dina pamantauan kontinyu… dumasar kana prosedur anu disayogikeun."

Siprus sapuk dina Oktober taun kamari pikeun ngeureunkeunana Skéma Visa Emase dina 1 Nopémber 2020, anu parantos ngantepkeun urang asing pikeun ngamankeun hak cicing sareng kawarganagaraan salaku imbalan pikeun nanem modal jutaan ka nagara. Pikeun lolos, individu kedah, sahenteuna, nanem modal € 2 juta ($ 2.43 juta) dina sipat Siprus di luhur sumbangan pikeun dana panilitian pamaréntah.

Skéma na, dijulukeun kas-kanggo-kawarganagaraan, diperkirakeun naékkeun € 7 milyar ($ 8.12 milyar) sateuacan pamaréntah nampi éta kabuka pikeun "eksploitasi kasar."

Sakitar 7,000 jalma panginten parantos ngamankeun kawarganagaraan dina skéma éta sateuacan dipareuman, kalayan komisi anu nunjuk pamaréntah teras-terasan mendakan yén langkung ti 53% jalma anu nampi paspor ngalangkungan metode ieu ngalakukeun sacara haram.

Sakali hiji individu nampi paspor Siprus, aranjeunna bakal tiasa ngumbara, damel, sareng cicing di nagara-nagara anggota Uni Éropa anu sanés. Sateuacanna, Komisi Éropa ngritik Siprus pikeun mikeun paspor ieu, nyatakeun yén "nilai Éropa henteu dijual," sareng nuduh skéma "dagang kawarganagaraan Éropa pikeun kauntungan kauangan."

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment