Hawaii Megatkeun Warta wartos kasalametan piknik News Kawat Wisata Amérika Serikat megatkeun News

COVID maéhan Ékundo! Aloha ka Singa Afrika di Waikiki

Ekundo, Singa Hawaii

COVID maéhan ampir 5 juta jalma saprak éta janten pandemi dina mimiti taun 2020.
Sering poho nyaéta seueur sato anu maot ku COVID. Salah sahijina nyaéta Ekundo, singa Afrika anu cicing di Kebon Binatang Honolulu di Waikiki, sareng paporit ogé pikeun para pengunjung pikeun mangtaun-taun nonton.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Walikota Honolulu Rick Blangiardi ngumumkeun pupusna singa jalu umur 13 taun.
  • Singa maot sareng kaayaan kaséhatan anu aya dina Senén di Kebon Binatang Honolulu di Waikiki
  • Duanana Ekundu sareng singa bikang umur 12 taun, Moxy, mimiti nunjukkeun tanda-tanda panyakit pernapasan luhur sareng batuk dina Senén, 4 Oktober 2021.

Sampel langsung dikoléksi tina dua singa pikeun nguji SARS-CoV-2, virus anu nyababkeun COVID-19 pikeun manusa.

Ekundu, anu dirawat épilep langkung ti lima taun, mimiti gering dugi ka anjeunna henteu tuang deui. Sakali anjeunna henteu tiasa nampi deui pangobatan anu ngadukung na dina dahareun, tim perawatan sato sareng sato mutuskeun pikeun ngabius anjeunna kanggo nyayogikeun pangobatan sapertos antibiotik, terapi cairan, sareng pangobatan sanés kanggo ngabantosan anjeunna ngaraos langkung saé. Dina waktos anu sasarengan, sampel anu langkung spésifik tiasa dikumpulkeun pikeun tés salajengna ngeunaan panyabab kamungkinan panyawat pernapasan na. Gejala pernapasan luhur Ekundu ngumbar salaku réspon tina pangobatan, tapi anjeunna mimiti nunjukkeun tanda-tanda panyakit pernapasan handap kalayan langkung sesah napas dina sababaraha dinten ka payun. Sanaos pangimeutan sadidinten sareng teras-terasan diubaran, Ekundu tilar dunya saminggu saatos tanda na mimitina ditepikeun.

Kusabab uji coba dilakukeun di laboratorium daratan, hasilna ngungkabkeun duanana singa positip pikeun SARS-CoV-2 ngan ukur ditampi saatos Ékundu ngaliwat. Dina ngantisipasi tautan COVID, staf perawatan Pangajaran sarta Palatihan Atikan ngayakeun protokol perlakuan sareng protokol biohazard anu saluyu sareng naon waé kebon binatang anu diakreditasi AZA anu sanés dilaksanakeun salaku réspon tina panyebaran SARS-CoV-2 di sakumna nagara. Dokter hewan kebon binatang Jill Yoshicedo ngabagi yén "sanaos kaseueuran inféksi SARS-CoV-2 dina ucing sanés ageung mangrupikeun panyakit entéh anu ngaréspon kalayan saé pikeun pangrojong, Ekundu éta, hanjakalna, salah sahiji kasus anu langkung énggal dimana COVID sigana aya hubunganana sareng parah pneumonia sareng leungitna tragis kahirupan di spésiés ieu. "

nu kebon sasatoan ayeuna ngantosan tés konfirmasi kanggo SARS-CoV-2 ogé hasil patologis anu bakal ngabantosan kumaha tingkat peran inféksi virus dina maotna. Sedengkeun gejala Moxy katingalina gancang ngaleutikan, staf anu sacara saksama ngawaskeun sareng terus nyayogikeun anjeunna perawatan sareng perawatan anu ngadukung. Kaayaan Moxy katingalina ayeuna stabil sareng dina jalur anu saé pisan.

Sumber inféksi singa tetep teu dikenal. Sadayana padamel anu hubungan caket sareng singa sateuacanna divaksinasi sareng patuh kana kabijakan vaksinasi padamel Kota. Éta ogé diuji pikeun COVID-19 sareng mendakan négatip. Staf kebon binatang terus ngalaksanakeun protokol biohazard ketat pikeun nyegah panyebaran virus ka daérah sato anu sanés. 

Diréktur Kebon Binatang Santos nyatet, "Kuring muji staf hewan sareng penjaga kami pikeun usaha anu teu lelah sareng miara Ekundu. Salaku hiji-hijina singa jalu di Kebon Binatang Honolulu, Ekundu dipikacinta sareng ikonik. Kulawarga kebon binatang sedih pisan ku ngaliwatna, sareng damel babarengan tetep fokus kana kaséhatan sareng karaharjaan Moxy, sareng miara sésana sato urang di kebon binatang. " Santos nyatakeun deui, "Kusabab sato tiasa ngontrak COVID-19 ti manusa, staf kami ngingetan tetep sareng konsistén damel aman sareng nuturkeun protokol pikeun ngajaga sato urang aman. Kami ogé hoyong nyandak kasempetan ieu pikeun ngingetan sadaya tamu anu nganjang ka kebon binatang nganggo masker di daérah sato anu résiko zoonotic anu diidentifikasi anu kalebet primata, ucing, anjing, sareng hoofstock. "

Ekundu lahir tanggal 2 Nopémber 2007, sareng sumping ka Kebon Binatang Honolulu di 2010. Bareng sareng jodo na, Moxy, aranjeunna ngangkat tilu anak singa anu parantos dipindahkeun ka kebon binatang séjén salaku bagian tina Spesies Asosiasi Kebun Binatang sareng Akuarium (AZA) Rencana Salamet. Singa Afrika biasana hirup dugi ka 15-25 taun di panjara. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment