24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
News Kaséhatan LGBTQ wartos Amérika Serikat megatkeun News

Pesen Mendesak CDC pikeun Urang Amérika Vaksinasi: The Booster Shot

The Pfizer booster

14 juta jalma di Amérika Serikat anu nampi vaksin Adang sareng Adang rumaos hilap sareng di tukang. Dinten ieu panginten parantos robih ku rekomendasi anu ditunggu pikeun nembak panguat pikeun langkung ti 18 taun.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • CDC, The Puseur pikeun Control na Pencegahan Kasakit di Amérika Serikat ngaluarkeun pedoman anu pasti pikeun urang Amérika sareng pesen anu ngadesek nalika kéngingkeun shot booster katilu 3 minggu ka pengker
  • Penting pikeun ngarti dosis munggaran sareng kadua vaksin COVID-19 langkung diutamakeun tibatan nembak booster
  • Dinten ayeuna, panel ahli luar dina dinten Jumaah nyarankeun ka Administrasi Pangan sareng Narkoba pikeun méré otorisasi dosis panguat tina vaksin coronavirus Johnson & Johnson pikeun jalma umur 18 taun.

Dinas Kaséhatan di 50 Amérika Serikat-Amérika nyiptakeun vérsi nyalira inpormasi latar tukang sareng rekomendasi, ngajantenkeun sadayana masalah rumit sareng kadang ngabingungkeun

Vaksinasi COVID-19 primér, dua-shot Pfizer sareng Moderna nawiskeun panyalindungan anu hadé pikeun gejala parah, rawat inap, sareng pati. Dosis vérsi kahiji sareng kadua vaksin kedah janten prioritas tina dosis panguat. Cara anu pangsaéna pikeun nangtayungan kulawarga sareng komunitas nyaéta mastikeun yén warga anu henteu divaksinasi ngalengkepan séri vaksin primérna.

Témbak panguat Pfizer ayeuna disarankeun pikeun kelompok prioritas khusus pikeun ningkatkeun réspon imunitasna kana COVID-19 sareng nyayogikeun panyalindungan ngalawan panyakit, kalebet varian Delta.

Naha anjeun kedah nganggap panguat?

Vaksinasi COVID-19 tetep alat anu paling épéktip pikeun nyegah panyakit parah, rawat inap, sareng pati, kalebet panyalindungan ngalawan varian Delta anu beredar.

Nanging, panilitian anu ditinjau ku Pusat Kontrol sareng Pencegahan Panyakit (CDC) nunjukkeun yén saatos divaksinasi pinuh, panangtayungan ngalawan virus anu nyababkeun COVID-19 ngaleutikan tina waktosna sareng nyayogikeun panyalindungan kirang ngalawan jinis Delta.

Saha anu kedah némbak booster?

Individu tangtu aya résiko anu langkung kanggo inféksi atanapi panyakit parna ti COVID-19 kusabab yuswa na, kaayaan médis kaayaan, atanapi kusabab aranjeunna hirup atanapi damel caket ka batur anu nempatkeun aranjeunna dina résiko ningkat pikeun paparan atanapi pangiriman.

The CDC niatna nyarankeun boosters masihan ka déwasa umur 65 sareng langkung sepuh sareng yuswa 50 ka 64 taun kalayan kaayaan médis kaayaan sabab ngaleutikan kekebalan dina grup ieu nempatkeun aranjeunna dina résiko pangluhurna pikeun panyakit parna. Ku alatan éta, Departemen Kaséhatan di seueur nagara nyarankeun yén panyawat kasehatan masihan prioritas pikeun kelompok ieu.

Salaku pasokan pikeun panguat ngamungkinkeun, CDC bakal ngajukeun saran pikeun kelompok tambahan, kalebet déwasa yuswa 18 dugi 49 taun kalayan kaayaan médis anu didasarkeun dumasar kana kauntungan sareng résiko pikeun masing-masing individu, sareng jalma déwasa yuswa 18 dugi 64 anu résiko tinggi pikeun padamelan atanapi kelembagaan. paparan, dumasar kana kauntungan sareng résiko pikeun masing-masing individu.

Sakumaha warga kedah sabar ngantosan giliranana nalika vaksin COVID-19 mimiti disayogikeun urang sadayana kedah nunjukkeun aloha sareng pastikeun kelompok prioritas anu ditunjuk nampi panguatna heula, mangrupikeun bagian tina paréntah anu disayogikeun ka warga di Nagara Hawaii.

Pfizer booster ngan ukur pikeun anu nampi vaksin Pfizer; éta henteu disarankeun pikeun anu nampi vaksin Moderna atanapi Johnson & Johnson.

Vaksin Moderna sareng Johnson & Johnson aya dina tinjauan pikeun dosis panguatna nyalira sareng anu divaksinasi kalayan salah sahiji vaksin ieu kedah ngantosan dugi ka duanana FDA sareng CDC ngaluarkeun rekomendasi aranjeunna. Tahap mimiti rekomendasi ieu parantos réngsé sareng ngantosan bewara resmi.

Iraha anjeun kedah panguat?

Waktos anu ayeuna disarankeun pikeun panguat Pfizer nyaéta genep bulan saatos anjeun réngsé dua nembak munggaran anjeun. Data tina uji klinis nunjukkeun yén shot booster Pfizer-BioNTech, anu parantos disahkeun pikeun dianggo ku Administrasi Pangan sareng Narkoba, nunjukkeun aya réspon imun anu ningkat di antara pamilon sidang anu parantos réngsé séri vaksin Pfizer dua-shot na genep bulan tadi. 

Kumaha?

Témbak panguat Vaksin OVID-19 sayogi pikeun panarima vaksin Pfizer-BioNTech ieu anu réngsé séri awal sahenteuna 6 bulan ka tukang sareng:

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment