24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah Warta Breaking Indonésia wartos jelema resorts kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Gempa bumi kuat nyerang Bali, maéhan 3 urang sareng 7 urang cilaka

Gempa bumi kuat nyerang Bali, maéhan 3 urang sareng 7 urang cilaka
Gempa bumi kuat nyerang Bali, maéhan 3 urang sareng 7 urang cilaka.
Ditulis ku Harry Johnson

Sahenteuna tilu urang tiwas sareng tujuh anu sanésna akibat gempa di 'Pulau Dewa' di Indonésia.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Gempa bumi saageung 4.8 nyerang pulau wisata Indonésia di Bali pas subuh subuh.
  • Gempa bumi biasana dirasakan di Kabupatén Karangasem sareng Bangli di beulah wétan pulau.
  • Gempa awal Bali dituturkeun ku gempa bumi saageung 4.3.

Gempa bumi saageung 4.8 ngaguruh Indonesiapulau surga wisata di Bali pas subuh ayeuna.

Gempa ieu biasana dirasakan di Kabupatén Karangasem sareng Bangli di beulah wétan pulau, nyababkeun jalma-jalma kabur ti imahna panik.

Survei Geologi AS nempatkeun gedena gempa di 4.8, nyatakeun yén pusatna ayana 62 kilométer (38.5 mil) kalér-wétaneun kota palabuan Singaraja dina jero 10 kilométer. Gempa awal dituturkeun ku gempa susulan 4.3 skala.

Sahenteuna tilu urang tiwas sareng tujuh anu sanésna akibat gempa.

Dua jalma anu tiwas dikuburkeun dina taneuh longsoran anu dipicu ku gempa, sareng korban anu sanésna, budak awéwé umur tilu taun, katempona ku runtuh puing. Jalma anu luka biasana ngalaman patah tulang sareng tatu sirah, ceuk otoritas lokal, nambihan yén aranjeunna masih ngoleksi data korban sareng karusakan. 

Bali, anu sering disebat 'Island of the Gods', ngan dibuka deui pikeun wisatawan internasional awal minggu ieu saatos 18 bulan curbs ditujukeun pikeun nyebarkeun COVID-19. Nanging, pangunjung asing mung diharepkeun badé mimiti ngiringan ka pulau bulan payun sabab penerbangan internasional langsung teu acan dilanjutkeun. 

Indonesia mangrupikeun Nusantara anu lega, aya di anu disebatna 'Ring of Fire' - lengkungan gunung seuneuan sareng garis lepat di Samudera Pasipik - janten gempa sareng letusan cukup umum pikeun bangsa 270 juta.

Gempa bumi terakhir terakhir di nagara éta dina Januari. Éta kagungan skala 6.2 sareng ngahasilkeun sahenteuna 105 maotna sareng ampir 6,500 cilaka.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment