Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Berita Pamaréntah Investasi wartos jelema Ngawangun deui Tanzania Ngabobol Warta piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna WTN

Dewan Pariwisata Afrika "Hiji Afrika" ayeuna gaduh Ceuli Terbuka di Komunitas Afrika Wétan

Dewan Pariwisata Afrika suksés dina misi na pikeun ngahijikeun tujuan wisata Afrika sareng ngamajukeun buana atanapi daérah buana salaku hiji tujuan pariwisata.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Nagara anggota Komunitas Wétan Afrika ayeuna damel babarengan pikeun masarkeun pariwisata salaku blok ngaliwatan paméran pariwisata régional taunan anu diluncurkeun, anu tujuanna pikeun naékkeun jumlah wisatawan anu sumping di daérah éta saatos CODID-19 musnah pandemi.
  • nu Déwan Pariwisata Afrika (ATB) parantos ngiringan paméran pariwisata régional anu munggaran pikeun nagara-nagara anggota Afrika Wétan.
  • Pupuhu ATB Mr. Cuthbert Ncube parantos nyumbangkeun Expo Pariwisata Daerah Afrika Wétan (EARTE) munggaran anu réngsé minggu kamari saatos tilu dinten damel.

Cuthbert Ncube, pupuhu ATB nyatakeun salami pameran éta E.nagara anggota Komunitas Afrika ast (EAC) parantos nyandak léngkah anu leres pikeun tujuan tina agenda Afrika ningali EAC salaku blok anu ngahiji dina pendekatan inklusif sareng terkoordinasi pikeun ngembangkeun Pariwisata Afrika.

Komunitas Wétan Afrika (EAC) mangrupikeun organisasi antarpamaréntah régional 6 Nagara Rakan: Républik Burundi, Kénya, Rwanda, Sudan Kidul, Républik Serikat Tanzania, sareng Républik Uganda, kalayan kantor pusatna di Arusha, Tanzania.

Anjeunna nyarios yén ATB bakal damel babarengan sareng anggota EAC pikeun ningkatkeun pamekaran gancang pariwisata régional di blok éta.

Présidén Zanzibar Dr. Hussein Mwinyi parantos ngaluarkeun wabah pikeun ngaluncurkeun Expo Pariwisata Daerah Afrika Wétan (EARTE) taunan anu janten rotasi diantara masing-masing nagara bagian blok EAC. 

Dr Mwinyi nyarios yén nagara mitra EAC diperyogikeun pikeun ngarobih sareng ngariksa kabijakan anu ngalambatkeun ngembangkeun pariwisata di daérah éta pikeun produk sareng jasa turis anu sami.

Peluncuran EARTE taunan bakal muka jalan anyar ka daérah EAC sareng ngajajah jalan sareng strategi énggal anu bakal masarkeun daérah salaku hiji tujuan, saur Mwinyi.

Margasatwa, fitur alami kaasup gunung, sagara sareng pantai, alam, sareng situs bersejarah mangrupikeun tempat wisata utama anu narik seueur pangunjung asing sareng régional ka daérah EAC.

Watesan panerbitan perjalanan sareng visa, kurangna koordinasi di antara daérah EAC parantos ngalambatkeun pengembangan pariwisata régional.

Nagara mitra EAC kedah balik kana papan gambarna pikeun nyéépkeun séktor pariwisata ku jalan gancang-gancang kacindekan tina Protokol EAC ngeunaan Pariwisata sareng Manajemén Satwa, ogé nguatkeun Klasifikasi fasilitas akomodasi Pariwisata, anggota Majelis Legislatif Afrika Wétan ( EALA) parantos nyarankeun ka pamaréntah EAC.

Kurangna mékanisme patukeuran inpormasi anu terkoordinasi sareng didigitalisasi pikeun pamekaran visa wisata gabungan parantos mangaruhan pisan kana pangembangan pariwisata régional, kalolobaanana dina jaman pandemik COVID-19.

Sekretaris Jéndral EAC Dr. Peter Mathuki nyarios yén kadatangan wisatawan internasional di daérah EAC parantos teras-terasan ningkat kalayan tingkat anu beda-beda di unggal nagara pasangan. Éta ngahontal 6.98 juta di 2019 sateuacan wabah pandemi COVID-19.

Jumlah wisatawan anu sumping di daérah EAC parantos turun sakitar 67.7 persén taun kamari (2020) janten sakitar 2.25 juta wisatawan internasional, kaleungitan dolar AS 4.8 milyar tina pendapatan wisata.

Daérah EAC sateuacanna ngiringan narik 14 juta wisatawan di 2025 sateuacan wabah pandemi COVID-19.

Pangembangan paket wisata multi tujuan sareng peluang investasi insentif sareng insentif, merangan perburuan sareng perdagangan margasatwa ilegal mangrupikeun stratégi penting pikeun pangembangan pariwisata régional, saur Dr. Mathuki.

Panyebaran COVID-19 sacara négatip mangaruhan manpaat pariwisata kalayan padamelan sareng pendapatan anu masif, ogé ngarusak usaha konservasi satwa kusabab pangirangan biaya anu dikoleksi ti para pengunjung ku Taman Nasional sareng situs warisan.

Watesan perjalanan turis anu nyebrang wates EAC parantos mangaruhan pisan pariwisata lintas batas, teras ngahambat gerakan turis internasional sareng régional tina lebet ka nagara-nagara tatangga, kalolobaanana Kénya sareng Tanzania anu sami sareng tempat wisata anu sami.

Salaku réspon tina wabah pandemi, Sekretariat EAC parantos ngembangkeun Rencana Pamulihan Pariwisata anu bakal nungtun daérah dina nyandak pariwisata ka tingkat pra-pandemi.

Nagara-nagara anggota Afrika Wétan ngabagi pariwisata sareng satwa salaku sumberdaya umum ngalangkungan gerakan lintas alam liar, wisatawan, operator wisata, maskapai, sareng pamilik hotél.

Gunung Kilimanjaro, ékosistem Serengeti, Mkomazi, sareng Taman Nasional Tsavo, pantai Samudera Hindia, simpanse sareng taman gorila di Tanzania Kulon, Rwanda, sareng Uganda mangrupikeun sumber konci sareng sumber daya wisata régional anu dibagi antar nagara anggota EAC.

Dewan pariwisata sareng satwa EAC parantos ngadukung tanggal 15 Julith taun ayeuna, Expo Pariwisata Daérah EAC (EARTE) anu bakal diayakeun ku nagara-nagara mitra dina dasar rotasi.

Tanzania kapilih janten host EARTE anu munggaran kalayan téma "Promosi Pariwisata Tangguh pikeun Pangembangan Sosial-Inklusif Inklusif." Expo ditutup mimiti minggu kamari.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Leave a Comment