Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos jelema piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

Tilas Sékretaris Nagara AS Colin Powell pupus ti COVID-19 dina 84 taun

Tilas Sékretaris Nagara AS Colin Powell pupus ti COVID-19 dina 84 taun.
Tilas Sékretaris Nagara AS Colin Powell pupus ti COVID-19 dina 84 taun.
Ditulis ku Harry Johnson

Powell janten kecewa ku belah pihakna ka katuhu komo masarakat awam ngadukung Barack Obama dina pamundut na pikeun janten présidén. Powell ogé ngadukung pencalonan Joe Biden pikeun mingpin nagara, nyatakeun yén anjeunna bakal "présidén urang sadayana bakal bangga salam."

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pensiunan umum bintang opat sareng mantan Sekretaris Nagara AS, Colin Powell, pupus kusabab komplikasi ti COVID-19.
  • Colin Powell parantos nampi perawatan di Pusat Médis Nasional Walter Reed.
  • Colin Powell parantos didiagnosa sababaraha myeloma.

Colin Powell, Republik anu kawéntar, anu mangrupikeun lalaki Amérika Afrika munggaran anu ngalayanan Sekretaris Nagara AS, parantos pupus dina yuswa 84 taun, kusabab komplikasi ti COVID-19.

Samaun 35 taun Angkatan Darat AS, anu naék ka jéndral bintang opat sateuacan ngalebetkeun politik, parantos dirawat di Pusat Médis Nasional Walter Reed, nalika anjeunna parantos pupus, kulawargana ngumumkeun dinten ieu dina tulisan dina halaman Facebook na.

"Kami parantos kaleungitan salaki anu luar biasa sareng kaasih, bapa, akina sareng urang Amérika anu hébat," saur aranjeunna, nambihan yén anjeunna parantos divaksinasi sacara lengkep ngalawan COVID-19, tapi pamustunganana nyandak nyawana.

Kulawarga Powell hatur ka staf médis "pikeun perawatan anu dirawat." Anu nyababkeun maot dinyatakeun salaku "komplikasi ti COVID-19." Anjeunna lulus mimiti dinten Senén énjing. 

Jéndral pensiunan bintang opat parantos didiagnosa sababaraha myeloma, numutkeun laporan média, jinis kanker getih anu ngahambat kamampuan awak ngalawan inféksi.

Colin Powell ngajabat salaku pimpinan Joint Chiefs of Staff, posisi militér pangluhurna di Departemen Pertahanan AS, dina Présidén George HW Bush, sareng jalma anu bungsu sareng Amérika Afrika munggaran anu nyekel kalungguhan éta.

Powell bahkan disebut-sebut janten janten presiden hideung mimiti Amérika Serikat, saatos popularitasnya melonjak saatos kampanye anu dipimpin ku Amérika Serikat ngalawan penjajahan Saddam Hussein di Kuwait di 1990.

Anjeunna teras janten George W. Bush anu munggaran Sekretaris Nagara sareng, dina waktos éta, janten pejabat publik hideung paling luhur. Dina 2003, Powell ngadamel kasus administrasi na pikeun nyerang Irak ka PBB, nyatakeun intél anu salah yén rezim Ba'athist Hussein nyimpen stok senjata pemusnah massal.

Dina foto anu ayeuna-ikon, anjeunna ngayakeun botol modél anthrax palsu di payuneun Majelis Umum PBB, tapi bakal ngaku yén acara éta salaku "titik" dina catetan na. Anu lumangsung nyaéta perang dalapan taun anu parah.

Diperkirakeun yén langkung ti sajuta urang Irak kaleungitan nyawa aranjeunna dina kekerasan atanapi kusabab kakurangan anu disababkeun ku penjajahan, sareng rébuan pasukan Amérika pupus salami usaha Amérika Serikat di Irak. Saatos invasi nyababkeun kekerasan mazhab anu nyebar sareng kebangkitan Nagara Islam (IS, baheulana ISIS).

Powell janten kecewa ku belah pihakna ka katuhu komo didukung masarakat Barack Obama dina nawar ka jabatan presiden.

Powell ogé ngadukung pencalonan Joe Biden pikeun mingpin nagara, nyatakeun yén anjeunna bakal "présidén urang sadayana bakal bangga salam." 

Powell ngagaduhan tilu murangkalih sareng salamina pamajikanana, Alma, anu anjeunna nikah dina 1962.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment