Airlines palabuan udara hal hiber Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Karibia Berita Pamaréntah Industri silaturahmi Hotél & Resor wartos jelema piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

Amérika Serikat mendakan peringkat paspor dunya énggal

Amérika Serikat mendakan peringkat paspor dunya énggal.
Amérika Serikat mendakan peringkat paspor dunya énggal.
Ditulis ku Harry Johnson

Saatos nyetak kalayan saé dina Investment, Quality of Life sareng Enhanced Mobility Indexes, USA linggih di puncak méja, tapi éta henteu éléh dina Indéks anu mana waé.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Amérika Serikat Amérika dina urutan ka-10 dina Indéks Mobilitas, ka-4 dina Indéks Investasi, sareng ka-23 dina Indéks Kualitas Kahirupan. 
  • Upami anjeun milih Mobilitas Enhanced sareng Indéks Investasi, duanana bakal di luhur ku Singapura.
  • Nagara paling luhur dina Indéks Kualitas Hirup nyaéta Swédia.

Paringkat paspor baheula rusak. Ngagaduhan aksés ka nagara, bebas visa, tangtosna penting, tapi naha kualitas kahirupan, padamelan, HAM sareng seueur unsur sanés henteu ngagaduhan peranan nalika urang daptar paspor pangsaéna di dunya?

Menteri Luar Negeri Riad Maliki ti Nagara Paléstina sareng Luar Negeri Mark Brantley ti St Kitts sareng Nevis nandatanganan perjanjian pengabaian gratis visa dina ulang taun 60-an Gerakan Non-Blok di Serbia minggu ieu.

Ahli wisata ngaévaluasi deui rébuan sumber data, narik data anu penting, kalebet aksés gratis visa, tapi nambihan mobilitas, kasempetan investasi sareng kualitas kahirupan anu ditawarkeun ku masing-masing tujuan kana indéks anu anyar, anu dipuseurkeun ku kahirupan anu nambihan kana jaman baheula réngking baheula. Hak tina jalur bébas visa tapi mangrupikeun bagian tina nilai tujuan anu dituju, Indéks Paspor ieu ngaluyukeun data sareng ngajantenkeun nagara-nagara sacara langkung holistik.

Daptar analis kuantitatif anu gaduh pangalaman éksténsif dina organisasi internasional, nganalisis proyék data ageung pikeun anu dipikaresep ku UNESCO, OECD, sareng Bank Pangembangan Antar-Amérika, Indéks Paspor Global nampilkeun metodologi anyar pikeun ngukur daya tarik umum unggal nagara pikeun relokasi, investasi, atanapi tujuan kawarganagaraan ganda ngalangkungan tilu indéks mandiri: Enhanced Mobility Index, Investment Index, sareng Quality of Life Index. 

Unggal indéks ngamungkinkeun pangguna pikeun nyaring hasil pikeun rangking nagara masing-masing, nganggo 11 indikator anu béda anu asalna ku sumber anu terkenal sapertos Forum Ékonomi Dunya, Gallup, sareng Yale Center pikeun Hukum Lingkungan sareng Kawijakan

10 paspor top réngking dina Indéks Paspor Global masing-masing:

  1. Amérika Serikat
  2. Jérman
  3. Kanada
  4. Walanda
  5. Dénmark
  6. Swédia
  7. karajaan Inggris
  8. Finlandia
  9. Norwégia
  10. Selandia Baru

Amérika Serikat Amérika dina urutan ka-10 dina Indéks Mobilitas, ka-4 dina Indéks Investasi, sareng ka-23 dina Indéks Kualitas Kahirupan. Unggal indéks beuratna 50% (Mobilitas) 25% (Investasi) 25% (Kualitas Kahirupan) sareng kalayan total skor 96,4, Paspor Global naék Amérika Serikat dina posisi tiang. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment