Déwan Pariwisata Afrika Asosiasi News Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan Jamaika megatkeun News wartos Saudi Arabia Ngabobol Warta Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News WTN

Sarua dina Akses Vaksin sareng Pahlawan Pariwisata Dunya anu Ditagihkeun

Menteri Pariwisata Saudi nembé nyéwa Awéwé Anu Kuat dina Pariwisata, Gloria Guevara
gloriasaudi

Ketimpangan aksés kana vaksin COVID-19 tiasa ngahambat pangwangunan ékonomi di sadaya séktor. Saudi Arabia sareng Pamimpin Pariwisata Dunya ngartos ieu. FII badé angkat minggu payun, sareng panon dunya nuju ka Riyadh.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Masa Depan Inisiatif Investasi (FII) badé tepang di Riyadh. Pariwisata waktos ayeuna bakal ngagaduhan bagian anu penting dina diskusi ku pamimpin pariwisata global.
  • nu Jaringan Pariwisata Dunya Prakarsa kaséhatan tanpa Border ngingetkeun Arab Saudi sareng utusanana ti sakumna dunya yén pariwisata moal jalan dugi urang sadayana aman.
  • Akses kana vaksinna henteu sami di dunya. Sedengkeun sababaraha nagara beunghar seueur teuing vaksin, nagara-nagara anu kurang untung hoyong pisan divaksinasi wargana. Kamakmuran pikeun seueur perenahna dina wisata sareng pariwisata.

Dugi ka tanggal 17 Oktober, di Amérika Serikat, 65% penduduk parantos nampi sahenteuna 1 némbakan vaksinasi COVID-19, sababaraha ayeuna nampi shot booster ka-3.

30% urang Amerika nolak teu divaksinasi. Pamaréntah nawiskeun insentif pikeun anu matuh kana "rekomendasi" vaksinasi sareng dina waktos anu sasarengan ngancam anu moal nurut kana hukuman, sapertos kaleungitan padamelan atanapi aksés ka réstoran.

Di Singapura, tingkat vaksinasi 80%, di Cina 76%, di Jepang 76%, Jérman 68% kalayan jumlah penduduk anu nolak, Arab Saudi 68%, UAE 95%, Israél 71%, sareng India 50%, sareng dunya rata-rata ayeuna di 48%.

Ayeuna kaayaan janten sesah. Rusia ngan ukur ngagaduhan 35% penduduk na divaksinasi, Bahama 34%, Afrika Kidul 23%, Jamaika 19% sareng rata-rata di Afrika ngan 7.7%.

Dewan Pariwisata Afrika, dina kapamimpinan Pupuhu Cuthbert Ncube, ngagabung sareng prakarsa WTN ngeunaan Kaséhatan Tanpa Wates ti mimiti mimiti. Kitu ogé Dr Taleb Rifai, tilas Sékretaris Jénderal UNWTO.

Sekretaris Pariwisata Kénya, Najib Balala éta salah sahiji pamimpin Afrika munggaran anu ngadukung prakarsa Kaséhatan Tanpa Batesan ku WTN. Anjeunna ayeuna menteri Afrika munggaran ngaréspon dorongan Présidén AS Biden pikeun bersantai patén-patén vaksin COVID-19.

Teu aya panolakan di nagara-nagara anu tingkat vaksinasina handap; aya desperasi pikeun kéngingkeun cekap dosis kanggo nyayogikeun vaksinna ka jalma. Aya kurangna sumberdaya finansial mindahkeun vaksin sacara dominan ka nagara-nagara beunghar.

Pimpinan pariwisata sareng pola pikir global, kalebet Menteri Pariwisata Bartlett ti Jamaika, parantos berperan penting dina ngaku status sareng peran Saudi Arabia salaku pamaén konci global.

Kalayan FII anu bakal datang di Riyadh, sareng 1,000 pamimpin pariwisata dina pesawat ayeuna badé dugi ka Saudi Arabia sareng ngiringan, Menteri anu teu terang-terang Bartlett tiasa maénkeun peran anu khusus pisan salaku pamimpin global di Riyadh minggu payun. Kasaruaan vaksin bisa jadi pikiran luhurna, tempo Pariwisata Jamaika kapangaruhan pisan.

Jaringan Pariwisata Dunya, dina kapamimpinan Pendiri Juergen Steinmetz, mikawanoh ieu dina diskusi global na dina tahap awal sareng ngamimitian inisiatip Kaséhatan Tanpa Wates awal taun ieu pikeun ngingetan dunya yén moal aya anu bakal salamet ti COVID dugi ka sadayana salamet.

Sababaraha kamajuan parantos dilakukeun tapi duka dina tahap ieu dina pandemi, kateusaruaan vaksin tetep aya, bahkan kalayan langkung 6 milyar dosis vaksin anu disebarkeun di sakumna dunya. Mayoritas diantarana aya di nagara-nagara berpenghasilan tinggi padahal nagara-nagara paling miskin ngagaduhan kirang ti hiji persén pendudukna divaksinasi.

Menteri Pariwisata Jamaika, Hon. Edmund Bartlett, anu ogé meunang gelar a Pahlawan Pariwisata Global, terang ieu sareng ngingetan eTurboNews yén henteu sami vaksin tiasa ngahambat pamulihan global.

Dina rapat Komite Pariwisata (CITUR), Bartlett parantos masihan terang ngeunaan stratégi pamaréntahan Jamaika sareng upaya pikeun ngirangan dampak negatif tina pandemi dina sektor pariwisata.

Iraha Dunya Pariwisata nelepon 911, Karajaan Saudi Arabia parantos aya pikeun ngaréspon sareng ngabantosan. Milyaran dolar parantos dialokasikan pikeun dimodalan di séktor, sanés ngan ukur di KSA tapi di saalam dunya. Menteri Pariwisata Saudi, Yang Mulia Mr. Ahmed Aqeel Al-Khateeb, nyewa tilas CEO WTTC sareng Menteri Pariwisata pikeun Méksiko, Gloria Guevara, salaku panaséhat luhurna. Gloria ngartos geopolitik sareng kenal pisan sareng kaayaan di ékonomi gumantung kana pariwisata, sapertos Karibia.

Arab Saudi masih tiasa nyobian nyandak markas UNWTO ti Madrid ka Riyadh. Usul sapertos kitu ka Majelis Umum UNWTO di Maroko masih tiasa dikintunkeun. Paling henteu, Arab Saudi parantos ngahontal ka Spanyol, nagara host UNWTO anu ayeuna, janten aranjeunna tiasa damel babarengan sareng nyandak kapamimpinan deui kana Organisasi Pariwisata Dunya anu lumpuh.

The Future Investment Institute anu bakal datang siap-siap pendak di Riyadh minggu payun. Menteri Pariwisata Saudi ngajak ratusan pamimpin pariwisata janten bagian tina rapat ieu.

Ketimpangan vaksinasi global kanyataanna bahaya pikeun kamajuan dibuka deui séktor, kana kamekaran padamelan, sareng kamakmuran.

Wisatawan anu divaksinasi sigana bakal milih tujuan anu mana staf hotél sareng padamel wisata sanésna ogé divaksinasi. Sarua ogé tibalik. Staf hotél hoyong mastikeun yén aranjeunna aman sareng divaksinasi. Aranjeunna henteu hoyong berinteraksi sareng pengunjung asing upami henteu divaksinasi.

Upami kusabab alesan kauangan hiji nagara henteu ngagaduhan sumber daya sareng aksés kana vaksin, ieu mangrupikeun kaayaan komunitas pariwisata global tiasa babarengan sareng silih bantosan. Arab Saudi tiasa maénkeun peranna salaku pamimpin global anu énggal diadegkeun kalayan pola pikir anu terbuka sareng seger, pikeun mempermudah sareng ngalegaan pembiayaan pikeun inisiatif sapertos kitu. Arab Saudi pasti bakal muncul salaku pahlawan dunya upami suksés.

Investasi sapertos kitu dina aksés anu sami kana vaksin pastina ngagaduhan kamungkinan mayar ageung pikeun Saudi Arabia dina istilah sedeng.

Rapat FII, janten, janten beuki penting unggal dinten.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment