Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah Investasi wartos jelema tanggung jawab piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Turki Breaking News

Lira Turki nabrak low sadaya-waktos énggal ngalawan dolar AS

Lira Turki nabrak low sadaya-waktos énggal ngalawan dolar AS.
Lira Turki nabrak low sadaya-waktos énggal ngalawan dolar AS.
Ditulis ku Harry Johnson

Tungtungna, kaputusan ngeunaan kawijakan moneter Turki henteu deui dicandak ku bank sentral nyalira tapi dicandak di Istana Présidén.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Lira Turki parantos héd 20 persén taun ieu sareng satengah tina panyusutan parantos sumping saprak awal bulan kamari.
  • Palaku paling parah di pasar berkembang taun ayeuna, mata uang Turki némpél rendah 9.3350 ngalawan dolar ayeuna.
  • Societe Generale prédiksi potongan 100-poin dituturkeun ku jeda ku bank sentral nalika lira turun ka 9.8 lawan dolar dina akhir taun.

Palaku paling parah di pasar berkembang taun ayeuna, lira Turki karam ka low all-time anyar ngalawan dolar AS ayeuna.

Mata uang Turki némpél ka handap 9.3350 ngalawan dolar sateuacan mayar sababaraha karugian. Éta nangtung tabuh 9.31 tabuh 18:22 GMT.

Analis kauangan ningali sakedik ngagentos payun kanggo mata uang nasional Turki anu ngaganggu, nunjukkeun naon anu disebat ekspektasi tina potongan bunga "teu rasional" dipotong akhir minggu ieu.

Lira Turki parantos héd 20 persén taun ieu sareng satengah tina panyusutan parantos sumping ti mimiti bulan kamari, nalika Bank Pusat Turki mimiti masihan sinyal dovish sanaos inflasi naék janten caket 20 persén.

Urang Turki Présidén Recep Tayyip Erdogan parantos lami nyauran pelonggaran moneter sareng pangaruhna, kalebet gancang ngagentos kapamingpinan luhur bank sentral, katingali parantos ngikis kapercayaan kawijakan dina sababaraha taun ka pengker.

Saatos potongan tingkat 100-point kejutan bulan kamari ngirangan lira gugur, ahli ékonomi anu disajikeun ku agénsi berita Reuters dipisahkeun naha bank sentral bakal gampang ku 50 atanapi 100 poin dasar deui dina rapat kawijakan Kemis.

Sababaraha ekonom nolak ngaréspon jajak pendapat nunjukkeun yén bank sentral teu kaduga, khususna saatos Erdogan mecat tilu anggota panitia kawijakan moneter na (MPC) minggu kamari, kalebet dua katingali sabalikna tina potongan suku.

"Tungtungna kaputusan ngeunaan… kawijakan moneter henteu deui dicandak ku bank sentral nyalira tapi dicandak di Istana Présidén," saur analis Commerzbank.

Societe Generale prédiksi potongan 100-poin dituturkeun ku jeda ku bank sentral nalika lira turun ka 9.8 lawan dolar dina akhir taun.

Saatos bank sentral na pangénggalna, Erdogan "Parantos sacara épéktip ngaleungitkeun sadaya oposisi kana pandangan unorthodox na yén tingkat suku bunga tinggi nyababkeun inflasi tinggi", analis SocGen nyerat dina catetan klien.

Sanaos "teu rasional" tina potongan tingkat salajengna ayeuna, "teu aya deui titik pikeun nyatakeun argumen ékonomi tradisional dina ngémutan kamungkinan [bank sentral] anu bakal dilakukeun," nyeratna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment