24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Asosiasi News Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kajahatan Berita Pamaréntah Industri silaturahmi wartos Ngawangun deui tanggung jawab Tanzania Ngabobol Warta piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata

Operator Wisata Tanzania Ngahontal 150 Juta Dina Perang Anti Pecundang

Pariksa Presentasi ku Tanzania Tour Operators

Pamaén Pariwisata Tanzania parantos ngompa jutaan jutaan artos kana program anti perburuan manuk anu dirancang pikeun ngalindungan warisan sato liar anu teu berharga di sato Afrika di Taman Nasional Serengeti.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Dataran lega Serengeti diwangun ku 1.5 juta hektar sabana.
  2. Éta ngagaduhan hijrah anu paling ageung teu robih tina 2 juta wildebeests ditambah ratusan rébu gazelles sareng zebras.
  3. Aranjeunna sadayana ngiringan lintasan sirkulasi taunan anu jarakna 1,000 km panjangna ngalangkungan 2 nagara caket dieu Tanzania sareng Kénya, dituturkeun ku prédatorna.

Dina naungan Asosiasi Tanzania Operator Wisata (TATO), investor pariwisata parantos nyéépkeun 150 juta artos (US $ 65,300) pikeun naekeun program anu nyaring, ngagandekeun komitmenna dina perang berdarah ngalawan perburuan anu sepi tapi ngabahayakeun anu lumangsung di Serengeti.

Sekretaris Permanén Sumber Daya Alam sareng Menteri Pariwisata, Dr. Allan Kijazi, nyatakeun yén subsistensi perburuan kamiskinan sacara laun-laun tapi sacara pasti lulus kana usaha ageung sareng komérsial, nempatkeun taman nasional Serengeti unggulan Tanzania dina kaayaan tekanan saatos 5 -tahun stint tina reureuh.

Bentuk poaching anu dilolongan ieu anu tanggung jawab pikeun pembunuhan satwa massal di Serengeti parantos ngadorong pamangku kapentingan pariwisata pikeun ngiringan sareng ngawangun program de-snaring dina pertengahan April 2017, dina modél Public-Private Partnership (PPP) anu ngalibetkeun Taman Nasional Tanzania (TANAPA) , Frankfurt Zoological Society (FZS), sareng nyalira.

Masihan cek Sh150 juta ti TATO dugi ka FZS, ngalaksanakeun program de-snaring, Menteri Sumber Daya Alam sareng Pariwisata, Dr. Damas Ndumbaro, muji pamangku kapentingan pikeun nempatkeun artos na dina sungutna.

"Kuring tulus ngahaturkeun ka TATO pikeun prakarsa anu luar biasa ieu pikeun ngadukung upaya anti-perburuan ieu. Pindah ieu bakal ngajamin kasalametan taman nasional urang anu berharga sareng satwa anu teu aya hargana di jero, "nyatakeun Dr. Ndumbaro. Anjeunna sumpah bakalan damel babarengan sareng TATO dina ngalangkungan drive konservasi sareng ngembangkeun industri pariwisata.

Pupuhu TATO, Mr. Wilbard Chambullo, nyarios yén sateuacan wabah pandemi COVID-19, operator wisata biasa sacara sukarela nyumbangkeun hiji dolar anu ditampi per wisatawan, tapi kusabab gelombang pandemi éta, para investor kedah nutup fasilitasna sareng ngirim sadaya stafna di bumi.

Dina upaya anu diperyogikeun pikeun salamet, TATO, dibawah dukungan Program Pangembangan PBB (UNDP) prasarana kasihatan sapertos pusat kumpulan sampel COVID-19 di Seronera sareng Kogatende di Serengeti dimana organisasi ngenalkeun biaya Sh40, 000 sareng Sh20,000 per sampel ti TATO sareng anggota sanés TATO.

"Kami, di TATO, sacara bulat ngumbar nyumbangkeun artos anu kami kumpulkeun ti pusat pangumpulan sampel COVID-19 ieu pikeun ningkatkeun program de-snaring," Mr. Chambullo ngajelaskeun, di satengahing keprok ti hadirin.

Prestasi ieu, diantara faktor séjén, dimungkinkeun, berkat kerjasama trinitas antara UNDP, TATO, sareng pamaréntah ngaliwatan Menteri Sumberdaya Alam jeung Pariwisata ogé Kamentrian Kaséhatan.

"Kuring pisan bersyukur yén artos anu urang sumbangkeun dinten ayeuna pikeun program de-snaring mangrupikeun… tonggak tonggong gawé bareng kami sareng UNDP, TATO, sareng Kamentrian Sumber Daya Alam sareng Pariwisata, ogé Kamentrian Kaséhatan , dina ngadorong pamulihan pariwisata di Tanzania, "saur CEO TATO, Mr. Sirili Akko.

Program De-snaring, anu pangheulana, dilaksanakeun ku FZS - organisasi konservasi anu kawéntar ku langkung ti 60 taun pangalaman - dirancang pikeun ngaleungitkeun pikasieuneun anu disetél ku tukang daging belukar lokal pikeun ngajebak satwa masal di Serengeti sareng saluareun.

Ngomentaran, Diréktur Nagara pikeun Frankfurt Zoological Society, Dr. Ezekiel Dembe, nyatakeun rasa syukur ka operator wisata pikeun ngahijikeun konsép konservasi kana modél bisnisna.

"Ieu mangrupikeun norma anyar pikeun komunitas bisnis urang pikeun nyumbang kana drive konservasi. Slogan urang salami 60 taun ka pengker parantos sareng bakal tetep, Serengeti moal kantos maot, sareng kuring reueus yén operator wisata ayeuna ngiringan usaha urang, "pokna Dr. Dembe.

Dimimitian pertengahan April 2017, program de-snaring parantos hasil junun ngaleungitkeun total 59,521 kawat jaring, nyimpen 893 sato galak dugi ka ayeuna.

Panilitian FZS nunjukkeun yén sarap kawat tanggung jawab pikeun pembunuhan masif sato galak 1,515 di Taman Nasional Serengeti dina rentang April 2017 dugi ka 30 Séptémber 2021.

Sakali perburuan subsistén di Serengeti parantos ageung sareng komérsial, taman nasional andalan Afrika murag dina tekanan anu diperbarui pikeun ngungkulan éta masalah saatos 2 taun kalem. Margasatwa di Serengeti, situs Warisan Dunya, parantos mimiti pulih tina panyawat gading panjang dékade, anu ampir nyababkeun populasi gajah sareng badak tuur.

Lembaga Panilitian Satwa Tanzanian (TAWIRI) ngalaksanakeun "Sénsus Gajah Gede" dina 7 ékosistem konci ti bulan Méi dugi ka Nopémber 2014 nalika mendakan yén "pélor pemburu liar" parantos ngabunuh 60 persén penduduk gajah dina 5 taun.

Dina angka anu saleresna, hasil ahir sénsus ngungkabkeun yén populasi gajah Tanzania turun tina 109,051 di 2009 janten 43,521 taun 2014, ngalambangkeun turunna 60 persén dina waktos anu diulas.

Panyabab paling dipikaresep tina kamunduran ieu mangrupikeun kenaikan dramatis dina pemburuan di daérah anu dikawasa sareng kabuka, anu Tanzania parantos berjuang pikeun diperjuangkeun dina sababaraha taun terakhir sanaos sumber daya sareng téknologi anu henteu cekap.

Saolah-olah éta henteu cekap, anu panginten dipiceun sareng jempé tapi ngabunuh daging rungkun jero Taman Serengeti ayeuna nempatkeun migrasi satwa taunan pangageungna sadunya di peuntas Afrika Wétan dina ancaman anyar.

#rebuildingtravel

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Adam Ihucha - eTN Tanzania

Leave a Comment