Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Siprus Ngabobol Warta Mesir Ngabobol Warta Yunani Breaking News wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Turki Breaking News

Henteu aya korban jiwa: Gempa bumi kuat ngabanjiri Yunani, Siprus sareng Turki

Henteu aya korban jiwa: Gempa bumi kuat ngabanjiri Yunani, Siprus sareng Turki.
Henteu aya korban jiwa: Gempa bumi kuat ngabanjiri Yunani, Siprus sareng Turki.
Ditulis ku Harry Johnson

Dua gempa kuat ngagempur Crete dina sababaraha minggu ka pengker, maehan hiji jalma sareng ngarusak gedong. Ahli seismologi Yunani nyarios yén gempa Salasa asalna tina kasalahan Afrika anu béda sareng henteu disangka gempa susulan.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Gedéna tremor diukur dina 6 sareng jero di 37.8km (23.5 mil) ku Survei Geologi Amérika Serikat.
  • Otoritas pangendalian bencana Turki, Afad, ngalaporkeun pusatna di 155km ti basisir Turki.
  • Gempa anu saageung awal 6 nyerang sakitar 155km (96 mil) ti kota resor Kas, propinsi Antalya.

Gempa bumi saageung, saageung 6 ngagempur kota-kota di sababaraha nagara di Wétan Tengah peuting ayeuna.

Gedéna tremor diukur dina 6 sareng jero di 37.8km (23.5 mil) ku Survei Geologi Amérika Serikat.

Gempa ieu ngagempurkeun sababaraha pulau di Yunani sareng daérah sanés di Wétan Tengah, kalebet daérah Antalya kidul di Turki ogé kota-kota di Mesir.

Geter karasa di pulau Karpathos, Kreta, Santorini sareng Rhodes di Yunani dinten Senén.

Gempa ogé ngoyagkeun ibukota Siprus Nicosia, Beirut di Libanon, Kairo sareng kota-kota sanés di Mesir, bagéan-bagéan Israél sareng Téritori Paléstina, sareng daérah di sakitar Antalya Turki kidul.

Otoritas pangendalian bencana Turki, Afad, ngalaporkeun pusatna di 155km ti basisir Turki.

Afad nyatakeun gempa anu saageung awal 6 nyerang sakitar 155km (96 mil) ti kota Resort Kas, propinsi Antalya.

Gubernur distrik Kas, Saban Arda Yazici, nyatakeun yén pihak berwenang henteu nampi laporan karusakan atanapi cilaka di Kas atanapi lingkunganana.

Dua gempa kuat ngagempur Crete dina sababaraha minggu ka pengker, maehan hiji jalma sareng ngarusak gedong. Ahli seismologi Yunani nyarios yén gempa Salasa asalna tina kasalahan Afrika anu béda sareng henteu disangka gempa susulan.

Minggu kamari, gempa bumi saageung 6.3 caket jalma-jalma kaget di Kreta. Éta karaos dugi ka ibukota Yunani, Athena, sakitar 400km (249 mil) jauhna.

Tilu minggu ka pengker, gempa anu sami pisan di Kreta maéhan hiji jalma.

Samentawis éta, Turki linggih di luhur garis lepat utama sareng gempa bumi sering terjadi. Sahenteuna 17,000 jalma maot dina gempa bumi di kalér-kulon kalér Turki di 1999.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment