24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah India Ngabobol Warta wartos jelema resorts tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

41 urang tiwas, puluhan leungit di tanah longsor sareng banjir India

41 urang tiwas, puluhan leungit di tanah longsor sareng banjir India.
41 urang tiwas, puluhan leungit di tanah longsor sareng banjir India.
Ditulis ku Harry Johnson

Langkung ti 100 wisatawan anu nyangkut dina jero resor di Ramgarh saatos banjir Kosi banjir dibanjiri sababaraha daérah.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • 35 urang tiwas dina longsor seger dinten Salasa di nagara Himalaya di Uttarakhand.
  • Sahenteuna 30 urang tiwas dina tujuh insiden misah di daérah Nainital anu paling parah kapangaruhan dinten Salasa.
  • Pejabat nyatakeun yén upaya nyalametkeun sahenteuna kedah dua dugi ka tilu dinten sareng puluhan jalma masih leungit.

Numutkeun ka pajabat pamaréntahan India, sahenteuna 41 urang tiwas sareng puluhan anu leungit dina longsor sareng banjir bandang di kalér India, disababkeun ku hujan anu kuat pisan.

35 jalma dilaporkeun ditelasan dina longsor seger dinten Salasa saatos genep maot dina insiden anu sami sadinten sateuacanna, di nagara Himalaya di Uttarakhand.

Sahenteuna 30 urang tiwas sareng seueur jalma masih leungit dina tujuh insiden anu misah di daérah Nainital anu paling parah kapangaruhan di awal Salasa, saatos awan-awan - banjir gedé pisan - dipicu saperangkat longsor sareng ngancurkeun sababaraha struktur.

Sababaraha daérah terpencil di daérah perbukitan nyaksian karusakan parah akibat hujan ageung.

Tentara, Pasukan Tanggapan Bencana Nasional sareng kakuatan tanggap bencana nagara sadayana nyumbang kana usaha nyalametkeun ayeuna di Uttarakhand.

Pejabat nyatakeun yén upaya nyalametkeun sahenteuna kedah dua dugi ka tilu dinten sareng puluhan jalma masih leungit.

Longsor séjén di distrik beulah kalér Almora ngabunuh lima urang saatos batu ageung sareng témbok leutak dibongkar sareng ngalelepkeun bumi aranjeunna.

Sahenteuna genep batur tiwas dinten Senén di dua kabupatén terpencil di nagara éta.

nu Departemen Météorologi India ngalegaan sareng ngalegaan peringatan cuaca na dinten Salasa, ngaramal curah hujan "beurat" dugi ka "beurat pisan" di daérah éta salami dua dinten ka payun.

Kantor cuaca nyatakeun sababaraha daérah kabandungan hujan langkung ti 400mm (16 inci) kamari, ngabalukarkeun longsor sareng banjir.

Pamaréntah maréntahkeun panutup sakola sareng ngalarang sagala kagiatan kaagamaan sareng wisata di nagara éta.

Langkung ti 100 wisatawan anu nyangkut dina Resort di Ramgarh, India saatos banjir Kosi banjir teuing ngabanjiri sababaraha daérah.

Forecasters parantos ngingetkeun langkung seueur hujan di sababaraha dinten ka payun di nagara bagian kidul Kerala dimana banjir parantos maéhan sahenteuna 27 urang ti dinten Jumaah.

Seueur bendungan di nagara éta anu caket kana bahaya sareng pejabat parantos ngévakuasi rébuan ka lokasi anu langkung aman nalika walungan utama ngalimpudan.

IndiaKantor Cuaca nyarioskeun hujan ageung deui bakal ngabahayakeun nagara dina dua dinten ka payun saatos répéhasi anu pondok dinten ieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment