24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Laporan Norton: Panipuan dukungan téknologi mangrupikeun ancaman phishing No.

Ditulis ku Harry Johnson

Tim panaliti global NortonLifeLock urang, Norton Labs, dinten ayeuna nyebarkeun laporan kuartal Consumer Cyber ​​Safety Pulse katilu na, ngajentrekeun wawasan kaamanan siber konsumén luhur sareng takeaways ti bulan Juli dugi ka Séptémber 2021. Timuan panganyarna nunjukkeun panipuan dukungan téknologi, anu sering sumping salaku peringatan pop-up ngayakinkeun nyamar nganggo nami sareng mérek perusahaan téknologi utama, parantos janten ancaman phishing luhur pikeun konsumén. Panipuan pangrojong Tech diharepkeun tumerap dina usum liburan anu bakal datang, ogé serangan balanja sareng amal anu patali amal.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Tim panaliti global NortonLifeLock urang, Norton Labs, dinten ayeuna nyebarkeun laporan kuartal Consumer Cyber ​​Safety Pulse katilu na, ngajentrekeun wawasan kaamanan siber konsumén luhur sareng takeaways ti bulan Juli dugi ka Séptémber 2021. Timuan panganyarna nunjukkeun panipuan dukungan téknologi, anu sering sumping salaku peringatan pop-up ngayakinkeun nyamar nganggo nami sareng mérek perusahaan téknologi utama, parantos janten ancaman phishing luhur pikeun konsumén. Panipuan pangrojong Tech diharepkeun tumerap dina usum liburan anu bakal datang, ogé serangan balanja sareng amal anu patali amal.

Norton meungpeuk langkung ti 12.3 juta URL dukungan tech, anu paling luhur daptar ancaman phishing salami 13 minggu berturut antara Juli sareng Séptémber. Éféktivitas jinis scam ieu parantos ningkat dina mangsa pandemi kumargi meningkatna kapercayaan konsumen kana alatna pikeun ngatur jadwal padamelan hibrid sareng kagiatan kulawarga.

"Panipuan dukungan tech épéktip sabab ngamangpaatkeun kasieunan, kateupastian sareng mamang pikeun nipu panampi ku percaya yén aranjeunna nyanghareupan ancaman kaamanan siber," saur Darren Shou, kapala téknologi, NortonLifeLock. "Kasadaran mangrupikeun pertahanan anu pangsaéna ngalawan serangan anu ditujukeun ieu. Entong nelepon nomer anu didaptarkeun dina pop-up dukungan téknologi, sareng gantina nyampeur langsung ka perusahaan ngalangkungan halaman wéb resmi pikeun mastikeun kaayaan sareng léngkah-léngkah salajengna. "

Norton hasil ngahalangan ampir 860 juta ancaman Kaamanan Cyber ​​salami kuartal terakhir, kalebet 41 juta malware berbasis file, 309,666 file malware-mobile, ampir 15 juta usaha phishing sareng 52,213 deteksi ransomware.

Papanggihan tambahan tina Laporan Pulsa Kaamanan Consumer Cyber ​​kalebet:

  • Barang kaulinan virtual gaduh nilai saleresna: Barang langka, di buruan diperyogikeun pisan sareng tiasa diperdagangkan di pasar dunya nyata. Salaku conto, kaulinan peran-peran online multiplayer ngagolérkeun "Partéi Hat" biru biru, anu paling énggalna ditaksir sakitar $ 6,700. Norton Labs néwak kampanye phishing énggal khusus anu dirancang pikeun kéngingkeun kredensial login pamaén sareng inpormasi oténtikasi dua faktor kalayan tujuan pikeun maok sareng ngical barang-barang maya anu nilai tinggi sapertos kitu.
  • Kaca perbankan online anu curang ngayakinkeun: Panaliti Norton Labs ngaidentipikasi kampanye phishing punycode anu nargétkeun pikeun nasabah bank sareng salinan karbon anu caket halaman utama perbankan nyata pikeun licik kana nuliskeun kredensialna.
  • Kartu kadu anu dipaling (ampir) sakumaha awisna: Utamana nalika liburan caket, konsumén kedah sadar yén kartu kado mangrupikeun tujuan utama pikeun panyerang sabab biasana ngagaduhan kaamanan anu langkung handap tibatan kartu kiridit sareng henteu kaiket kana nami jalma khusus. Salajengna, seueur kartu kado anu dilakukeun ku perusahaan anu sami kalayan nomer 19 angka sareng PIN 4 angka. Para panyerang nganggo halaman wéb anu dimaksud pikeun mariksa kasaimbangan kartu kado pikeun mendakan nomer kartu anu sah sareng kombinasi pin, masihan aksés pinuh kana dana.
  • Peretas teras nargétkeun Garéja Katolik Roma sareng Vatikan: Panilitian New Norton Labs nunjukkeun peretas, berpotensi beroperasi di luar Tiongkok, parantos nargétkeun Garéja Katolik Roma sareng Vatikan. Dina hiji kasus, panaliti mendakan malware anu ditargét dina file anu katingalina mangrupikeun dokumén anu aya hubunganana sareng Vatikan tapi nginféksi alat-alat pangguna anu aksés kana dokumén. Dina conto anu kadua, komputer anu aya di Vatikan didakan parantos dipasang malware. Nalika serangan jenis anu ditujukeun ieu biasana aya hubunganana sareng organisasi ageung, jalma anu kalebet kana kelompok minat khusus, pamirsa atanapi jalma anu padamelan berpengaruh ogé tiasa janten serangan anu sami, sareng konsumén umum kedah waspada ngalawan kampanye phishing sareng halaman wéb anu kainféksi.
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment