24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Tambihan kamampuan pikeun Perdana Editing Platform diumumkeun ku Perdana Kedokteran

Ditulis ku Harry Johnson

Prime Medicine, Inc., perusahaan anu didirikeun pikeun nyayogikeun janji Perdana Editing, dinten ngumumkeun ditambah kamampuan pikeun platform na dumasar kana panilitian ilmiah anyar.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Prime Medicine, Inc., perusahaan anu didirikeun pikeun nyayogikeun janji Perdana Editing, dinten ngumumkeun ditambah kamampuan pikeun platform na dumasar kana panilitian ilmiah anyar.

"Kami bungah pisan ningali paningkatan anu muncul anu salajengna bakal ningkatkeun kamungkinan Perdana Editing salaku pendekatan terapi," saur Keith Gottesdiener, MD, CEO Perdana Kedokteran. "Kamajuan ieu, di luhur téknologi pondasi anu parantos groundbreaking, sigana bakal ningkatkeun efisiensi Prime Editing, sareng bakal ngalegaan daérah anu tiasa dianggo Perdana Editing, berpotensi manjangan jangkauan urang kana panyakit tambahan anu teu acan aya pendekatan éditan gén anu sanggup pikeun alamat. ”

Kalayan kamajuan énggal ieu anu dilakukeun ku élmuwan luar, sareng usaha Perdana Kedokteran anu lumangsung ku tim pangwangunan internalna, perusahaan ngarepkeun langkung ngaoptimalkeun kagunaan, épisiénsi, sareng épisiénsi Perdana Editing. Kamampuh anu dijelaskeun dina makalah anu anyar dina Alam Biotéhnologi sareng Sél tiasa ngaktipkeun kamekaran terapi anu langkung épisién ku ngalangkungan kagiatan éditan gén.

Hiji sateuacanna ngalibatkeun panduan Perdana Editing RNA (pegRNA) anu dioptimalkeun. Perdana Editing nganggo molekul pegRNA pikeun mendakan udagan gén sareng ngarahkeun perbaikan atanapi éditan anu dipikahoyong. Dina makalah anu dipedalkeun di Biotéhnologi Alam dina 4 Oktober 2021, panulis anu dipimpin ku David R. Liu, salah saurang pendiri Perdana Kedokteran, nunjukkeun yén dioptimalkeun, dipekayogikeun pegRNAs (epegRNAs) tiasa ningkatkeun épisiensi prosés éditan sababaraha kali. 

Perusahaan ogé ngudag strategi anu nembe dijelaskeun pikeun ningkatkeun efisiensi ku modulasi jalur perbaikan DNA khusus. Dina makalah anu diterbitkeun dina Cell tanggal 14 Oktober, 2021, panulis anu dipimpin ku Liu sareng Britt Adamson ngaidéntifikasi jalur perbaikan DNA khusus, anu disebut jalur perbaikan anu teu cocog, anu kuat ningkatkeun épisiensi éditan perdana. Aranjeunna nunjukkeun yén kagiatan ngédit tiasa ditingkatkeun sababaraha kali lipat, sareng produk anu teu dipikahoyong tiasa diturunkeun sababaraha kali lipat, ku modulasi jalur perbaikan anu teu cocog ngalangkungan sababaraha pendekatan.

Perdana Kedokteran nyepeng hak-hak komérsial ti Broad Institute of MIT sareng Harvard nganggo Perdana Editing pikeun tujuan terapi manusa, sedengkeun para élmuwan sareng perusahaan di dunya teras-terasan nganggo Perdana Editing pikeun kaperluan panilitian sareng aplikasi sanés.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment