24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Asosiasi News Ngabobol Warta Internasional Perjalanan Usaha Kolombia Ngabobol Warta kajahatan Berita Pamaréntah rapat wartos jelema Ngawangun deui kasalametan piknik Obrolan Pariwisata Amérika Serikat megatkeun News WTN

Jaman Anyar dina Kaamanan Pariwisata Amérika Latin

Konférénsi Kaamanan COlombia
Ditulis ku Dr Peter E. Tarlow

Présidén Jaringan Pariwisata Dunya Dr. Peter Tarlow mangrupikeun juru carios konci dina Konferensi Kaamanan sareng Kaamanan Pulisi Pariwisata Nasional Kolombia di Kolombia.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Dina 14-15 Oktober, Pulisi Pariwisata Nasional Kolombia ngagiring dina era anyar kaamanan pariwisata kalayan pribadi sareng virtual naCongreso de Seguridad Turística ”(Konférénsi Kaamanan sareng Kaamanan Pariwisata).
  • Kira-kira dua ratus jalma ngahadiran konperénsi éta sacara pribadi sareng sakitar 2,000 hadir maya ti peuntas Amérika Latin. 
  • Konperénsi éta nampilkeun pembicara ti duanana Kolombia sareng nagara-nagara Amérika Latin sanés ogé Dr. Peter Tarlow, anu ngawakilan Amérika Serikat.

Kolombia parantos lami janten pamimpin ngeunaan kepolisian pariwisata. Dina panunjuk arah Coronel Jhon (sanés eja) Harvey Alzate Duque, Kolombia parantos janten pamimpin Amérika Latin dina bidang kaamanan pariwisata. Tekenan ieu pikeun kaamanan sareng kaamanan pariwisata parantos ngarobih citra négatip bangsa éta, sareng ayeuna Kolombia mangrupikeun pamimpin pariwisata Amérika Latin.  

Acara dibuka ku Jenderal Jorge Luis Vargas, anu mingpin pasukan pulisi Kolombia. Spéker internasional henteu ngan ukur datang ti Amérika Latin tapi ogé ti Perancis sareng Spanyol. Topik pembicara dibasajankeun kumaha kaamanan pariwisata sareng kepolisian kaamanan pariwisata parantos janten inti dina jaman pandemi pasca-Covid-19 dugi ka masalah kaamanan cyber sareng biosekuriti. Nalika ditaros ngeunaan pentingna kaamanan pariwisata, Tarlow nyatet yén "sapuluh taun ka pengker, Kolombia mangrupikeun tempat anu bénten pisan" Tarlow nuluykeun ku nyatakeun yén sanaos mangtaun-taun ka tukang pangunjung ka Kolombia sieun ngulampreng khususna saatos gelap, kaayaan éta henteu aya deui hal éta. Tarlow nyatet yén dinten ayeuna kusabab rébuan aparat kapulisian pariwisata anu khusus sareng terlatih, pangunjung tiasa ngaraosan Kolombia terang yén hiji-hijina résiko anu bakal disanghareupan nyaéta aranjeunna panginten henteu hoyong angkat. 

Dr. Peter Tarlow, Jaringan Pariwisata Dunya

Pembicara konperénsi sacara bulat muji konperénsi ieu sareng nyatet pentingna ngayakeun konperénsi basa Spanyol di Amérika Latin. Salaku conto, Juan Fabián Olmos, anu sateuacan pensiunan nuju kepolisian pariwisata Cordoba Argentina, ngucapkeun selamat ka pulisi Kolombia ngeunaan padamelan anu hébat anu parantos aranjeunna laksanakeun pikeun nyiptakeun lingkungan anu aman sareng aman pikeun pengunjung ti sakumna dunya. Brigadir Jéndral Minoru Matsunaga ti Républik Dominika nyarioskeun kumaha Politur (gabungan pulisi sareng unit kaamanan kaamanan militer sareng kaamanan) janten mérek pikeun kaamanan wisata di daérah éta.

Juan Pablo Cubides anu koordinat proyék-proyék kaamanan pariwisata di Kolombia nyatet yén Kolombia mangrupikeun nagara anu ningali kaamanan pariwisata salaku bagian tina silaturahmi na. Cubides nyatakeun yén aparat kapulisian sanés ngan ukur agén hukum, tapi wawakil bangsana, sareng salaku kepolisian wisata sapertos kitu mangrupikeun bagian anu teu kapisahkeun tina kamekaran ékonomi hiji bangsa. Pembicara terkenal anu sanés kalebet Manuel Flores ti Méksiko. Flores mangrupikeun jalma Amérika Latin munggaran anu dilélér bergengsi Jaringan Pariwisata Dunya Pahlawan Pariwisata panghargaan, sareng Oscar Blacido Caballero, paréntah kidul Peru anu kalebet kota wisata penting Cuzco sareng Machu Pichu anu kawéntar di dunya. Konperénsi éta henteu ngan ukur ningali masalah lokal tapi ogé masalah internasional sapertos kaamanan cyber. Dr Juan Antonio Gómez, ti Spanyol nyayogikeun wawasan anyar ngeunaan ancaman serangan siber sadunya deui industri pariwisata sadunya.

Konperénsi réngsé dina 15 Oktoberth kalayan nyanyi duanana lagu Kolombia sareng pulisi sareng tekad pikeun nerapkeun pelajaran anu dipelajari di Amérika Tengah sareng Amérika Kidul.

Inpo leuwih dina Jaringan Pariwisata Dunya klik di dieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dr Peter E. Tarlow

Dr. Peter E. Tarlow mangrupikeun juru bicara sareng ahli anu terkenal di dunya anu ngahususkeun kana pangaruh kajahatan sareng térorisme dina industri pariwisata, acara sareng manajemen résiko pariwisata, sareng pariwisata sareng pangwangunan ékonomi. Ti saprak 1990, Tarlow parantos ngabantosan komunitas pariwisata ku masalah sapertos kaamanan perjalanan sareng kaamanan, pamekaran ékonomi, pamasaran kréatip, sareng pamikiran kréatip.

Salaku panulis anu kawéntar dina bidang kaamanan pariwisata, Tarlow mangrupikeun panulis pikeun sababaraha buku ngeunaan kaamanan pariwisata, sareng nyebarkeun seueur tulisan panilitian anu akademik sareng terapan ngeunaan masalah kaamanan kalebet tulisan anu diterbitkeun dina The Futurist, Jurnal Panalitian Perjalanan sareng Manajemén Kaamanan. Rupa-rupa tulisan profesional sareng ilmiah ti Tarlow kalebet tulisan ngeunaan mata pelajaran sapertos: "wisata gelap", tiori térorisme, sareng pangwangunan ékonomi ngalangkungan pariwisata, agama sareng térorisme sareng wisata pelayaran. Tarlow ogé nyerat sareng nyebarkeun buletin pariwisata online turis Tidbits Pariwisata anu dibaca ku rébuan wisatawan tur ahli perjalanan di sakumna dunya dina édisi basa Inggris, Spanyol, sareng Portugis na.

https://safertourism.com/

Leave a Comment