24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Wisata Petualangan Berita Breaking Australia Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Kanada Ngabobol Warta Cina Ngabobol Warta raramean Industri silaturahmi wartos Rwanda Ngabobol Warta piknik News Kawat Wisata Amérika Serikat megatkeun News

Wisata Rel Bahaya ku Wisatawan - Naha aya Kasempetan?

CN Tower EdgeWalk - Gambar kahadean tina cntower.ca

Média sosial, sareng bahkan sababaraha média anu langkung konvensional sadayana a-buzz sateuacan krisis COVID, nalika sababaraha gambar pasangan turis ngora némbongan nongkrong di karéta Sri Lankan di karéta di gay, ninggali momen anu pikaresepeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Aya debat panas ngeunaan bentuk promosi Sri Lanka ieu, kalayan seueur jalma nyarioskeun bahaya tina prakték kitu.
  2. Aya kasalempang yén éta bakal nyandak publisitas négatip pikeun Sri Lanka upami aya kajadian anu bahaya.
  3. Bagéan ieu tina numpak karéta sapanjang rute luar negeri tiasa janten salah sahiji rute karéta anu paling indah di dunya.

Sareng leres leres saur kuring nebak. Kuring sorangan salah sahiji anu ngiluan paduan suara anu kuat nyarios ngalawan ieu.

Nanging panginten di luar kotak, kuring kedah mikir - Naha urang tiasa nyiptakeun kasempetan di dieu?

Pangalaman énggal sareng turis anu milari pikagumbiraeun ayeuna 

Teu aya ragu yén aya ruas anyar pangabisa, ngora, pangalaman sareng petualangan milari wisatawan, muncul sareng ngumbara di sakumna dunya. Aranjeunna pinter pisan internét sareng média sosial, milari pangalaman langkung petualangan sareng pikaresepeun, sareng biasana sadar pisan kana lingkungan. Aranjeunna paling sering ditingali ngajajah liburan di luar jalur, direncanakeun sacara béda-béda numutkeun kabutuhan sareng kahoyong aranjeunna.

Ngaliwatan sababaraha abad, umat manusa parantos ngadorong watesan éksplorasi: kami parantos nalukkeun daratan, laut sareng rohangan. Kami parantos mendakan seueur kaajaiban anu teu kanyahoan dugi ka planét urang kalayan kahausan anu henteu tetep pikeun élmu.

Wisatawan henteu béda. Pikeun jauh tina kahirupan sadidinten anu setrés, aranjeunna milarian anu béda-béda, bahkan ngalalana ka tempat anu mumusuhan atanapi bahaya pikeun ngalaman pikagumbiraeun dina pendakan sareng perasaan petualangan. Henteu aya deui kamar hotél anu bersih kalayan rupa-rupa fasilitas, tuangeun anu saé, sareng sababaraha cahaya panonpoe anu cukup pikeun wisatawan.

Numutkeun kana booking.com, angen-angen pangalaman pikeun harta banda tetep ngadorong kahoyong wisatawan pikeun perjalanan anu langkung luar biasa sareng berkesan: 45% palancong ngagaduhan ember daptar. Paling dipikaresep bakal muncul dina daptar émbér nyaéta paluruh anu pikagumbiraeun hoyong nganjang ka taman téma anu kawéntar di dunya, palancong anu badé angkat-angkatan epik, atanapi ngadatangan lokasi anu jauh atanapi nangtang.

Téori Drive-réduksi dina psikologi nyatakeun yén teu pernah dina kaayaan minuhan lengkep, sahingga, sok aya drive anu kedah wareg. Manusa sareng sato anu sanésna sacara sukarela ningkatkeun tegangan ku ngajajah lingkungan anu henteu dipikaterangna, setrés anu nyababkeun dirina sorangan, sareng pindah kaluar zona kanyamananna. Ieu méré aranjeunna rasa kahontal sareng kapuasan diri.

Kusabab éta pikagumbiraeun kanyahoan, petualangan sareng gawena adrénin teu katarik wisatawan.

Naon anu dilakukeun ku nagara-nagara sanés?

Sakumaha didadarkeun, seueur nagara anu ngembangkeun pangalaman unik, berkesan, sareng pikagumbiraeun kana tawaran produkna. Sababaraha dijelaskeun di handap.

Leumpang sapanjang Sasak Harbour Sydney

Grup leutik dicandak jalan-jalan di sapanjang jembatan Sydney Harbour Bridge anu masif. The dramatis 360 deg. panempoan ti sasak, 135 méter di luhur taneuh, palabuhan, sareng caket dieu Opera House Sydney, bari sacara lengkep kakeunaan elemen memang pangalaman langka tur pikagumbiraeun.

Coiling Dragon Cliff skywalk, Zhangjiajie, Cina

Di belah kulon kalér propinsi Hunan Cina, anu datang tiasa jalan-jalan santai di sapanjang jalur anu napel na Gunung Tianmen - 4,700 méter di luhur bumi.

Jalur jalan handapeun kaca langkung ti 300 méter panjangna ngan ukur sakitar lima méter lébar, nyayogikeun pangalaman anu cenah matak ngagumbirakeun sareng pikasieuneun.

CN Tower EdgeWalk, Kanada

Atraksi jangkung jangkung di Toronto ngamungkinkeun jalma-jalma nangtung pas di ujung Menara CN sareng teras-terasan. Éta mangrupikeun bunderan pinuh pangluhurna sadunya, jalan bébas tina tangan dina méter 1.5-méterna ngurilingan luhur polong utama Menara, 356 méter, 116 carita di luhur taneuh. EdgeWalk mangrupikeun Pangalaman Tandatangan Kanada sareng Pangalaman Tandatangan Ontario.

Gorila Safaris di Rwanda

Rupa-rupa kasempetan trekking unik di Rwanda sareng Uganda ngamungkinkeun anjeun ngambah ka leuweung pikeun neuteup panon Gorila di habitat alamna. Éta pangalaman safari Afrika anu unik pisan. Momen ieu nyéépkeun kesan anu awét sareng teu tiasa hilap pisan caket ka sato galak megah ieu.

Ieu ngan sababaraha. Janten parantos aya sababaraha tempat wisata anu unik, pangunjung anu ngagumbirakeun wisatawan di panjuru dunya.

Kasalametan - hiji kaayaan anu overriding

Sadaya tempat wisata anu pikaresepeun sareng katingalina bahaya ieu ngagaduhan hiji panyebut umum anu henteu pernah kompromi - kaamanan.

Kasalametan penting pisan dina sagala kagiatan ieu sareng tunduk kana cek ketat sareng marios sacara berkala. Sadayana tanaga anu ngabimbing sareng nginstruksikeun turis anu diteangan ieu parantos terlatih sareng disiplin. 

Naon waé pakakas anu dianggo pikeun kaamanan sapertos sabuk sareng sabuk pengaman dirancang pikeun standar anu pangluhurna sareng diuji sacara berkala. Henteu aya anu tinggaleun kasempetan sareng upami aya bahaya anu paling saeutik kusabab kaayaan lingkungan anu teu disangka-sangka, daya tarik ditutup samentawis. (contona, nalika aya angin anu kencang, jalan-jalan sasak Sydney Harbour ditunda).

Ukuran kaamanan sapertos kitu mangrupikeun kabutuhan anu penting, sabab kacilakaan anu teu disangka-sangka tiasa ngakibatkeun akibat serius tina litigasi komo nutup atraksi.

Janten kumaha upami numpak karéta kami?

Daya tarik tina numpak karéta luhur Sri Lankan (paling sering antara Nanu Oya sareng Ella - bagian anu paling indah) nyaéta kanyataan yén turis tiasa nangtung dina sela-sela panto gerbong karéta anu kabuka sareng ngaraoskeun sepoi-sepoi tiis kana beungeutna bari nyerep nagara bukit anu indah sareng perkebunan teh. Ieu mangrupikeun hal anu paling seueur wisatawan barat henteu tiasa dilakukeun di bumi, dimana sadaya panto karéta gerbang otomatis ditutup nalika karéta mimiti ngalih.

Nyatana kuring ka sababaraha agén wisata di Australia khususna ditaros ku wisatawan pikeun ngatur pangalaman ieu pikeun aranjeunna, nalika mesen wisata aranjeunna.

Janten naha henteu kreatif sareng ngadamel daya tarik anu pantes tina ieu?

Naha urang teu tiasa ngarobih hiji gerbong kanggo ngagaduhan balkon kabuka sapanjang sisi dimana jalma tiasa nangtung di luar sareng ngaraos lingkungan terbuka? Éta tiasa dipasangkeun sareng rél kaamanan anu leres sareng masing-masing jalma tiasa dilabuhkeun kana gerbong nganggo abah (sapertos anu dianggo dina tempat wisata anu sanés dimana interaksi kabuka pikeun unsur-unsur). Biaya khusus tiasa dicandak kanggo pangalaman ieu.

Salah sahiji faktor anu resep kana aspek kasalametan nyaéta nalika ngalangkungan régang ieu, kusabab gradién anu lungkawing, karéta ngalir kalayan laju kéong, henteu sapertos di nagara deungeun anu kecepatanna tiasa ngahontal 80-100 km per jam.

Daya tarik ieu tiasa dianggo salaku penghasil penghasilan kanggo Dinas Railway sabab wisatawan anu hoyong ngalaman thrill ieu tiasa ditagih biaya, kanggo jangka waktu anu khusus yén aranjeunna tiasa nganggo fasilitas éta.

kacindekan

Sanaos ieu sigana saderhana, nyatana meureun aya sababaraha masalah logistik anu kedah dibahas.

Tapi upami aya wasiat, sareng departemén anu béda-béda sadayana tiasa ningal kasempetan, sareng angkat kana panjang gelombang anu sami, ngirangan birokrasi bawahan anu biasana aya, maka pastina éta moal hésé pisan.

Tapi intina sadayana dina risalah ieu nyaéta yén urang kedah mikir luar kotak sareng nangkep sagala kamungkinan kasempetan anu sayogi, utamina nalika urang laun muka pikeun wisatawan saatos pandemi éta. Kami lumayan biasa ngagorowok sareng ngacapruk ngeunaan sagala kekurangan anu aya. Tapi aya seueur anu masih tiasa dilakukeun upami aya sababaraha jalma anu motivasi sareng dédikasi anu tiasa akur.

Pariwisata saatos leres-leres nunjukkeun usaha sareng tanpa kreativitas, panache, aktor, sareng showmanship, naon anu nunjukkeun bisnis?

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Srilal Miththapala - eTN Sri Lanka

Leave a Comment