Ngabobol Warta Internasional Jepang Ngabobol Warta wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Gunung seuneuan Jepang bitu nyebarkeun lebu batu ka langit

Gunung seuneuan Jepang bitu nyebarkeun lebu batu ka langit.
Gunung seuneuan Jepang bitu nyebarkeun lebu batu ka langit.
Ditulis ku Harry Johnson

Jepang mangrupikeun langkung ti 100 gunung seuneuan, sareng kagiatan seismik di daérah éta luhur. Kemis kamari, zona pangaluaran satengah mil parantos didirikeun di sakitar Gunung Aso saatos bitu leutik. 

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Gunung Aso - gunungapi paling aktif di Jepang - bitu sakitar 11:48 dinten Rebo.
  • Pejabat Jepang peringatan ka jalma-jalma pikeun nyingkirkeun ancaman aliran lava sareng batu murag.
  • Wakil JMA ngingetkeun nalika konperénsi pers di televisi yén gas beracun ogé tiasa ngaluarkeun tina gunungapi.

Pejabat Jepang peringatan ka jalma-jalma supaya tetep jauh ka Gunung Aso, di pulau kidul Kyushu, nalika gunungapi paling aktif Jepang bitu, nyebarkeun gas panas sareng lebu sababaraha mil dugi ka langit.

Pulisi lokal nyarios yén teu aya laporan anu dugi ka korban atanapi jalma anu leungit. Aranjeunna nyarios yén 16 pendaki anu kantos aya di sisi gunung tadi dinten parantos uih deui.

Dumasar kana Badan Météorologi Jepang, Gunung Aso, tujuan wisata di pulau kidul utama Kyushu di nagara éta, nyebarkeun lebu 3.5km (2.2 mil) jangkung dinten Rebo nalika bitu kira-kira jam 11:43 (02:43 GMT).

Agénsi meteorologi netepkeun tingkat peringatan pikeun jalma-jalma anu aya di sekitar gunung berapi 1,592-méter (5,222ft) dugi ka tilu tina lima dina skala bahaya na. Kusabab résiko batu murag ageung sareng aliran piroklastik dina jarak 1km (0.6 mil) ti kawah Nakadake anu lega, jalma-jalma dititah henteu ngadeukeutan daérah éta.

"Kahirupan manusa prioritas kami, sareng kami damel sareng Pasukan Pertahanan Diri, pulisi, sareng petugas pemadam kebakaran pikeun sacara efektif nungkulan kaayaan éta," saur Sekretaris Kabinet Kabupatén Hirokazu Matsuno. 

Kota anu pangeusina caketna nyaéta Aso, anu pendudukna sakitar 26,500 jalma.

Gunung Aso ngalaman bitu leutik di 2019, nalika musibah gunungapi paling parah Jepang ampir 90 taun maéhan 63 urang di Gunung Ontake dina Séptémber 2014.

Jepang mangrupikeun tempat langkung ti 100 gunung seuneuan, sareng kagiatan seismik di daérah éta luhur. Kemis kamari, zona pangaluaran satengah mil parantos didirikeun di sakitar Gunung Aso saatos bitu leutik. 

Di sagigireun letusan vulkanik, lini ogé umum di Jepang, salah sahiji daérah anu paling aktif sacara séismis di Bumi. Jepang nyatakeun sakitar 20 persén gempa bumi saageung 6 atanapi langkung.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment