24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan Kenya Ngabobol Warta wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Kenya ngeureunkeun curfew COVID-19 panjang magrib na

Kenya ngeureunkeun curfew COVID-19 panjang magrib na.
Kenya ngeureunkeun curfew COVID-19 panjang magrib na.
Ditulis ku Harry Johnson

"Kami henteu acan kaluar ti leuweung sareng ku sabab éta kami kedah teras-terasan niténan langkah-langkah ngawadahan ... pikeun ngajaga kameunangan anu kami hasilkeun sareng ngajamin kabuka deui ékonomi urang," saur Kenyatta.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Kuburan corakavirus magrib nepi ka subuh sacara nasional, anu diberlakukeun ti saprak Maret 2020, sacara resmi réngsé.
  • Présidén Kénya Uhuru Kenyatta ngumumkeun angkat langsung tina kurva COVID-19 nagara éta.
  • Kénya, anu gaduh penduduk 54 juta, parantos ngalaporkeun 252,199 kasus COVID-19 sareng 5,233 maot, numutkeun inohong pamaréntah anu pang anyarna.

Présidén Kénya Uhuru Kenyatta ngumumkeun yén nagara éta curfew magrib-to-subuh sacara nasional anu parantos aya ti saprak Maret 2020 pikeun ngalambatkeun penyebaran virus COVID-19, parantos diangkat.

Présidén ngumumkeun kaputusan pamaréntah pikeun ngangkat éta kurét dinten ieu pikeun surak sareng keprok dina hiji acara pikeun nyirian Hari Mashujaa, liburan umum pikeun ngahargaan jalma-jalma anu nyumbang kana perjuangan kamerdekaan nagara.

Numutkeun ka Présidén Kenyatta, tingkat inféksi COVID-19 parantos turun, kalayan kirang ti 5 persén tés unggal dinten kabuktosan positip.

Kenya, anu ngagaduhan penduduk 54 juta, parantos ngalaporkeun 252,199 kasus COVID-19 sareng 5,233 maotna tapi tingkat vaksinasi tetep handap, kalayan ngan 4.6 persén tina populasi sawawa sacara lengkep inokulasi, numutkeun data resmi panganyarna.

Présidén Kenyatta nyarios yén jamaah anu hadir di garéja sareng lembaga agama sanés ayeuna tiasa ningkat janten dua per tilu kapasitas, dugi ti sapertilu sateuacanna, sanaos sadayana tetep kedah nuturkeun aturan anu sanés, sapertos nganggo masker pameunteu.

"Kami henteu acan kaluar ti leuweung sareng ku sabab éta kami kedah teras-terasan niténan langkah-langkah ngawadahan ... pikeun ngajaga kameunangan anu kami hasilkeun sareng ngajamin kabuka deui ékonomi urang," saur Kenyatta.

Présidén ogé maréntahkeun pejabat pamaréntah pikeun mastikeun tutuwuhan vakum pikeun vaksin COVID-19 mimiti dijalankeun Kenya ku April taun hareup.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment

1 Comment