Airlines palabuan udara Asosiasi News hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah Industri silaturahmi Hotél & Resor Warta Méwah wartos jelema Ngawangun deui resorts tanggung jawab Saudi Arabia Ngabobol Warta piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna

Laporan WTTC énggal pikeun ngajalankeun recovery sareng ningkatkeun daya tahan sektor Travel & Pariwisata

Laporan WTTC anyar pikeun nyorong pamulihan sareng ningkatkeun daya tahan sektor Perjalanan & Pariwisata.
Laporan WTTC anyar pikeun nyorong pamulihan sareng ningkatkeun daya tahan sektor Perjalanan & Pariwisata.
Ditulis ku Harry Johnson

Déwan Wisata & Pariwisata Dunya mitra sareng Menteri Pariwisata Saudi Arabia ngeunaan laporan anyar penting anu nyorot hal-hal utama pikeun mulangkeun mobilitas internasional, sareng rekomendasi pikeun ngajalankeun pulih sektor Travel & Pariwisata, bari ningkatkeun daya tahan na.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Biaya tés tinggi sareng larangan perjalanan anu terus-terusan ngahalangan aksés perjalanan sareng nyiptakeun sistem elitis.
  • Kalawan ngan 34% populasi dunya divaksinasi pinuh, kateusaruaan imunisasi ngancam recovery ékonomi.
  • Kontribusi séktor kana GDP global turun tina ampir $ 9.2 triliun dina 2019, janten ngan $ 4.7 triliun dina 2020, ngagambarkeun karugian ampir $ 4.5 triliun.

nu Déwan Wisata & Pariwisata Dunya (WTTC) jeung Kamentrian Pariwisata Arab Saudi diluncurkeun dinten ayeuna laporan anyar penting anu nyorot poin-poin utama pikeun mulangkeun mobilitas internasional, sareng rekomendasi pikeun ngajalankeun recovery sektor Travel & Pariwisata, bari ningkatkeun daya tahan na.

Kalayan pandémik anu nyababkeun perjalanan internasional dugi ka ampir lengkep, kusabab panutupan wates sareng larangan perjalanan anu parah, Perjalanan & Pariwisata ngalaman langkung seueur tibatan séktor sanés salami 18 sasih.

Kontribusi séktor kana PDB global turun tina ampir $ 9.2 triliun di 2019, ngan ngan ukur $ 4.7 triliun dina 2020, ngagambarkeun rugi ampir US $ 4.5 triliun. Salaku tambahan, nalika pandémik nyéépkeun jantung séktor, 62 juta padamelan Travel & Pariwisata leungit.

Laporan anyar ieu disorot WTTCProyéksi ékonomi panganyarna anu ngungkabkeun pamulihan séktor disetél janten langkung laun tibatan anu disangka taun ieu, umumna dihubungkeun sareng panutupan wates sareng tantangan anu aya hubunganana sareng mobilitas internasional.

Kontribusi sektor ka PDB diperkirakeun naek ku modest 30.7% sataun-on-taun di 2021, ngagambarkeun ngan US $ 1.4 triliun kanaékan, sarta dina laju recovery ayeuna, Travel & Pariwisata kontribusi pikeun GDP bisa ningali taun sarupa- kanaékan taun-taun 31.7% dina 2022.

Samentawis éta, padamelan séktor diperkirakeun naék ku ukur 0.7% taun ieu, ngan ukur dua juta padamelan, dituturkeun ku paningkatan 18% taun payun.

Ngalambangkeun krisis anu paling parah pikeun séktor Wisata & Pariwisata, COVID-19 henteu ngan ukur mangaruhan ékonomi global, tapi ogé karaharjaan sareng mata pencaharian masarakat di panjuru dunya.

Sateuacan pandemi mimiti parah mangaruhan séktor éta, Travel & Pariwisata mangrupikeun séktor panggedéna sacara global, tanggel waler pikeun hiji tina opat padamelan anyar anu didamel sadunya antara 2015-2019 sareng mangrupikeun juru konci pikeun pangembangan sosial ékonomi sareng pangurangan kamiskinan, nawiskeun unik kasempetan pikeun awéwé, minoritas, komunitas désa, jeung nonoman.

Ieu laporan anyar ti WTTC, Dina partnership jeung Kamentrian Pariwisata Arab Saudi ngungkabkeun titik nyeri anu museurkeun kana tangtangan anu penting pikeun mulangkeun mobilitas internasional, dipiguraan ku kabutuhan pikeun ngatasi kalemahan sektor anu dipidangkeun nalika pandémik ku ngadesain ulang masa depan anu langkung sustainable, inklusif, sareng tahan banting.

Laporan anyar anu penting ieu nunjukkeun kumaha panutupan wates internasional, kateupastian kusabab parobihan aturan, biaya tés anu ngalarang, sareng kurangna timbal balik sareng peluncuran vaksinasi anu henteu rata parantos ngahalangan pamulihan sektor Perjalanan & Pariwisata salami 18 bulan katukang.

Nepi ka Juni 2020, sadaya nagara masih ngagaduhan sababaraha larangan perjalanan, maénkeun peran penting dina turunna belanja internasional ku 69.4% taun éta. Larangan ieu, terus-terusan robih sareng ngabingungkeun, terus-terusan mangaruhan kapercayaan wisatawan pikeun buku, sabab henteu aya jalur anu jelas, atanapi konsensus global, dina hal syarat tés, karantina, sareng standar vaksinasi.

Numutkeun laporan, survéy sentimen traveler global panganyarna diterbitkeun ku Oliver Wyman nembongkeun ngan 66% rencana pikeun ngarambat ka mancanagara dina genep bulan hareup, sarta kirang ti hiji di 10 (9%) geus dipesen lalampahan hareup, némbongkeun kateupastian terus pengambilan kaputusan pengumbara. Tes PCR anu mahal terus gaduh dampak anu ngarugikeun pikeun wisatawan, ngabalikeun kamajuan naon waé pikeun ngajantenkeun perjalanan tiasa diaksés sareng nyiptakeun kateusaruaan salajengna.

Julia Simpson, Présidén & CEO WTTC, saurna: "Sektor Perjalanan & Pariwisata mangrupikeun konci pikeun seueur mata pencaharian anu terus kapangaruhan ku gagalna harmonisasi sareng standarisasi peraturan COVID-19 di dunya. Teu aya musabab pikeun perda perda, nagara-nagara kedah ngagabung sareng ngahijikeun aturan. Seueur nagara berkembang ngandelkeun perjalanan internasional pikeun ékonomina sareng parantos musnah.

"Sapertos ayeuna, ngan 34% tina populasi global anu parantos divaksinasi pinuh, nunjukkeun yén masih aya kateusaruaan vaksin anu ageung sacara global. Rencana imunisasi anu gancang sareng adil, sareng pangakuan timbal balik sadunya pikeun sadaya vaksin anu disatujuan WHO, diperyogikeun pikeun ngabuka deui perjalanan internasional sareng gancang-gancang neruskeun kagiatan ékonomi.

"WTTC ngakuan pentingna mulangkeun kapercayaan konsumen, sarta kami geus ngembangkeun, jeung sektor publik jeung swasta gawé bareng, susunan protokol Travel Aman harmonis pikeun 11 industri sakuliah sektor Travel & Pariwisata. Perangko Aman Aman anu diakuan sacara global urang parantos diadopsi ku langkung ti 400 tujuan sadunya. "

Paduka Ahmed Al Khateeb, Menteri Pariwisata Arab Saudi saurna: "Laporan ieu nunjukkeun dampak COVID-19 dina industri perjalanan sareng pariwisata global - sareng henteu rata tina pamulihan ayeuna dijalankeun. Urang kedah jelas: kecuali pariwisata pulih ékonomi moal pulih. 

"Urang kedah ngahiji pikeun ngadukung industri kritis ieu, anu sateuacan pandém nanggung jawab 10% GDP sacara global. Kalayan laporan ieu, Saudi Arabia nyauran séktor éta pikeun ngahiji di Redesign Pariwisata pikeun masa depan anu langkung sustainable, inklusif sareng tahan banting. "

Laporan éta ngagariskeun saran pikeun ngahontal pamulihan gancang tina séktor Perjalanan & Pariwisata, sabab COVID janten endemik.

Fokus dumasar kana koordinasi internasional pikeun muka deui wates, kaayaan tés anu adil, sareng digitalisasi pikeun mempermudah perjalanan, sasarengan kelestarian sareng dampak sosial dina inti séktor, bakal mulangkeun mobilitas internasional sareng sektor Wisata & Pariwisata. Ukuran ieu bakal ngahemat jutaan padamelan, sareng ngamungkinkeun komunitas, usaha, sareng tujuan anu ngandelkeun sektor Perjalanan & Pariwisata, pulih sareng makmur deui.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment