News Kaséhatan Amérika Serikat megatkeun News

CDC ngaluarkeun arah anu ngadesek kana Pfizer atanapi Moderna Booster Shots pikeun urang Amérika

Jarum suntik kalayan dosis vaksin Pfizer COVID-19, ditingalikeun di gigir kartu vaksinasi, Sabtu, 13 Maret 2021, dina dinten mimiti operasi di situs vaksinasi massal di Pusat Acara Lumen Field di Seattle, anu caket sareng lapangan dimana bal NFL Seattle Seahawks sareng soccer MLS Seattle Sounders maénkeun kaulinanna. Situs, anu mangrupikeun situs vaksinasi anu dijalankeun ku sipil pangageungna di nagara éta, bakal dianggo ukur sababaraha dinten saminggu dugi ka pejabat kota sareng kabupatén tiasa kéngingkeun langkung seueur dosis tina vaksin. (Poto AP / Ted S. Warren)

Saran resmi saha sareng iraha nampi shot booster COVID-19 dileupaskeun ka urang Amérika ayeuna ku Pusat Kontrol sareng Pencegahan Panyakit (CDC)

Nyitak Friendly, PDF & Email

Saran CDC pasti anyar pikeun nembak booster Covid di Amérika Serikat

Dinten ayeuna, Sutradara CDC Rochelle P. Walensky, MD, MPH, ngadukung rekomendasi Komite Penasihat CDC ngeunaan Praktek Imunisasi (ACIP) pikeun nembak booster vaksin COVID-19 dina sababaraha populasi. The Otorisasi Administrasi Pangan sareng Obat (FDA) sareng rekomendasi CDC pikeun panggunaan mangrupikeun léngkah-léngkah penting pikeun maju nalika urang damel tetep payun tina virus sareng ngajagi warga Amérika aman.

Pikeun jalma anu nampi vaksin Pfizer-BioNTech atanapi Moderna COVID-19, grup ieu di handap kéngingkeun shot booster dina 6 bulan atanapi langkung saatos séri awalna:

  • 65 taun langkung lami

Pikeun ampir 15 juta jalma anu ngagaduhan vaksin Johnson & Johnson COVID-19, shot booster ogé disarankeun pikeun jalma anu 18 taun sareng anu divaksinasi dua atanapi langkung bulan kapengker. 

Ayeuna aya saran panguat pikeun sadaya tilu vaksin COVID-19 anu sayogi di Amérika Serikat. Individu anu layak tiasa milih vaksin mana anu ditampi salaku dosis panguat. Sababaraha urang panginten gaduh karesep kana jinis vaksin anu asalna nampi sareng anu sanésna, panginten langkung milih panguat anu béda. Saran CDC ayeuna ngamungkinkeun pikeun jinis campuran sareng dosis anu cocog pikeun nembak panguat.

Jutaan jalma anu énggal kénging nampi shot booster sareng bakal nguntungkeun tina panyalindungan tambahan. Nanging, tindakan dinten ieu henteu kedah ngaganggu damel kritis pikeun mastikeun yén jalma anu henteu divaksinasi nyandak léngkah munggaran sareng kéngingkeun vaksin COVID-19 awal. Langkung ti 65 juta urang Amérika tetep henteu divaksinasi, ngantepkeun dirina - sareng murangkalih, kulawarga, jalma anu dipikacinta, sareng komunitas– rentan.

Data anu sayogi ayeuna nunjukkeun yén sadayana tina Vaksin COVID-19 disatujuan atanapi diidinan di Amérika Serikat teraskeun janten efektif pisan dina ngirangan résiko panyakit parah, rawat inap, sareng pati, bahkan ngalawan anu nyebar Varian délta. Vaksinasi tetep mangrupikeun cara anu paling saé pikeun ngajaga diri sareng ngirangan panyebaran virus sareng ngabantosan nyegah varian énggal muncul.

Ieu mangrupikeun sabab ka Dr. Walensky:

"Saran ieu mangrupikeun conto sanés komitmen dasar urang pikeun mayungan saloba jalma ti COVID-19. Bukti nunjukkeun yén sadayana tilu vaksin COVID-19 anu diidinan di Amérika Serikat aman - sakumaha anu nunjukkeun ku langkung 400 juta dosis vaksin anu parantos dipasihkeun. Sareng, aranjeunna sadayana épéktip pisan dina ngirangan résiko panyakit parah, rawat inap, sareng pati, bahkan di tengah varian Delta anu beredar.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment