Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Cacah Turun Pikeun NASA SpaceX Crew-3 Angkat Pareum

Ditulis ku jelema nu nyunting

Hiber Crew-3 bakal mawa astronot NASA Raja Chari, komandan misi; Tom Marshburn, pilot; sareng Kayla Barron, spesialis misi; ogé astronot ESA (European Space Agency) Matthias Maurer, anu bakalan janten spesialis misi, ka stasiun luar angkasa pikeun misi élmu genep bulan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

NASA bakal nyayogikeun kagiatan prelaunch anu bakal datang sareng ngaluncurkeun kagiatan pikeun misi SpaceX Crew-3 agénsi ku astronot ka Stasion Angkasa Internasional. Ieu mangrupikeun misi rotasi awak anu katilu sareng astronot dina pesawat ruang angkasa SpaceX Crew Dragon sareng penerbangan kaopat sareng astronot, kalebet hiber uji Demo-2, salaku bagian tina Program Awak Komérsial agénsi éta. 

Peluncuran ieu ditargetkeun pikeun 2:21 am EDT Minggu, 31 Oktober, dina rokét SpaceX Falcon 9 ti Launch Complex 39A di NASA's Kennedy Space Center di Florida. Crew Dragon Endurance dijadwalkeun darmaga ka stasiun luar angkasa jam 12:10 énjing Senén, 1 Nov. Kegiatan sateuacanna, peluncuran, sareng docking bakal langsung disiarkeun dina Televisi NASA, aplikasi NASA, sareng halaman wéb agénsi éta.

Bates waktos parantos diliwatan pikeun akreditasi média pikeun liputan langsung peluncuran ieu. Langkung seueur inpormasi ngeunaan akreditasi média sayogi ku email: [email dijaga]

Sadaya partisipasi média dina konperénsi berita ieu bakal jauh kecuali dimana khusus anu dibéréndélkeun di handap, sareng ngan sajumlah média terbatas anu bakal diakomodir di Kennedy kusabab pandemi coronavirus (COVID-19) anu lumangsung. Punten perhatoskeun yén Situs Kennedy Press Site bakal tetep ditutup salami acara ieu pikeun panangtayungan karyawan sareng wartawan Kennedy, kecuali pikeun sajumlah terbatas média anu bakal nampi konfirmasi sacara tertulis dina dinten-dinten payun.

Cakupan misi NASA's SpaceX Crew-3 nyaéta kieu (sadaya waktos Wétan):

Senén, Oct. 25

7 pm (sakitar) - Review Kesiapan Hiber (FRR) Media Teleconferensi di Kennedy (henteu langkung ti hiji jam saatos réngsé FRR) sareng pamilon ieu:

• Kathryn Lueders, administrator gaul, Direktorat Misi Operasi Angkasa, Markas NASA

• Steve Stich, manajer, Program Awak Komérsial NASA, Kennedy

• Joel Montalbano, manajer, Stasion Angkasa Internasional, NASA's Johnson Space Center

• Holly Ridings, lulugu diréktur hiber, Direktorat Operasi Hiber, Johnson

• William Gerstenmaier, wakil présidén, Ngawangun sareng Reliabilitas Hiber, SpaceX

• Frank de Winne, manajer program, Stasion Angkasa Internasional, ESA

• Junichi Sakai, manajer, Stasion Angkasa Internasional, JAXA

Média tiasa naroskeun patarosan ku telepon hungkul. Pikeun nomer telepon sareng kodeu aksés, punten wartosan ruang berita Kennedy paling henteu jam 4 sonten Senén, 25 Oktober, di: [email dijaga]

Salasa, Oct. 26

1:30 pm (sakitar) - Acara Crew Arrival Media di Kennedy kalayan pamilon ieu (kawates, ngan ukur dikonfirmasi média pribadi):

• Bob Cabana, administrator gaul NASA

• Janet Petro, sutradara, NASA's Kennedy Space Center

• Frank de Winne, manajer program, Stasion Angkasa Internasional, ESA

• Astronot NASA Raja Chari

• Astronot NASA Tom Marshburn

• Astronot NASA Kayla Barron

• Astronot ESA Matthias Maurer

Henteu aya pilihan telepon pikeun acara ieu.

Rebo, Oct. 27

7:45 am - Akademi Media Crew Virtual di Kennedy sareng astronot Awak-3:

• Astronot NASA Raja Chari

• Astronot NASA Tom Marshburn

• Astronot NASA Kayla Barron

• Astronot ESA Matthias Maurer

Kemis, Oct. 28

1 sonten - Élmu Média Teleconferensi pikeun ngabahas investigasi kru Kru-3 bakal ngadukung nalika misi na sareng pamilon ieu:

• David Brady, élmuwan program gaul pikeun Program Stasion Angkasa Internasional di Adang, bakal nyayogikeun perkenalan kana panilitian sareng téknologi dina kapal angkasa Crew Dragon.

• Dr. Yun-Xing Wang, penyidik ​​senior di Laboratorium Biofisika Struktural di Institut Kanker Nasional, sareng Dr. Jason R. Stagno, élmuwan staf di Laboratorium Biofisika Struktural di National Cancer Institute. Wang sareng Stagno bakal ngabahas percobaan Seragam Protéin Kristal Tumuwuh anu tujuanna pikeun ngadeukeutan microcrystals sampurna dina microgravity, anu bakal langsung dianalisis ku juru gambar atom anu kuat nalika balik deui ka Bumi sareng astronot Crew-2.

• Dr Grace Douglas, ilmuwan utama pikeun usaha panalitian Téhnologi Pangan Advanced NASA, anu bakal ngabahas percobaan Fisiologi Pangan. Panilitian ieu nalungtik pangaruh tina pola diet luar angkasa dina kaséhatan astronot.

• Dr. Hector Guiterrez, profésor rékayasa mékanis sareng aerospace di Florida Institute of Technology, anu bakal ngabahas Sensor Pidéo Pidéo Smartphone (SVGS) anu bakal nguji sét LED beacon anu tiasa dianggo robot terbang bébas Astrobee nalika formasi manuver hiber.

• Wawakil ti panyilidikan Ukuran Standar, anu ngumpulkeun sakumpulan pangukuran inti anu patali sareng seueur résiko angkasa luar angkasa manusa ti astronot sateuacan, salami, sareng saatos misi anu lami.

Jumaah, Oct. 29

12 pm - Pengarahan Media Administrator NASA dina NASA TV sareng pamilon ieu:

• Bill Nelson, pangurus NASA

• Pam Melroy, wakil pangurus NASA

• Bob Cabana, administrator gaul NASA

• Kathryn Lueders, administrator gaul, Direktorat Misi Operasi Angkasa, Markas NASA

• Janet Petro, sutradara, NASA's Kennedy Space Center

• Woody Hoburg, astronot NASA

10 pm - Konperénsi Berita Prelaunch di Kennedy (henteu langkung ti hiji jam saatos réngsé Review Peluncuran Kesiapan) sareng pamilon ieu:

• Steve Stich, manajer, Program Awak Komérsial, Kennedy

• Joel Montalbano, manajer, Stasion Angkasa Internasional, Johnson

• Jennifer Buchli, wakil kapala élmuwan, Program Stasion Angkasa Internasional, Johnson

• Holly Ridings, lulugu diréktur hiber, Direktorat Operasi Hiber, Johnson

• Sarah Walker, diréktur, Dragon Mission Management, SpaceX

• Josef Aschbacher, diréktur umum, ESA

• William Ulrich, perwira cuaca peluncuran, Skuadron Cuaca 45, Angkatan Luar Negeri Amérika Serikat

Saptu, 30 Oktober

10 sonten - Liputan peluncuran Televisi NASA dimimitian. NASA Télévisi bakalan gaduh liputan anu teras-terasan, kalebet upacara peluncuran, docking, hatch open, sareng sambutan.

Minggu, 31 Oktober

2:21 am - Peluncuran

Liputan TV NASA teraskeun ngalangkungan docking, kadatangan, sareng upacara sambutan. Salaku gaganti konperénsi berita postlaunch, kapamimpinan NASA bakal masihan koméntar nalika siaran.

Senén, Nov. 1

12:10 am - Docking

1:50 am - Bubuka Hatch

2:20 am - Upacara Sambutan

Cakupan Peluncuran NASA TV

Liputan langsung NASA TV bakal dimimitian jam 10 wengi Sabtu, 30 Oktober. Kanggo inpormasi downlink NASA TV, jadwal, sareng tautan kana streaming video.

Hungkul audio tina konperénsi berita sareng liputan peluncuran bakal dilumangsungkeun dina sirkuit NASA "V", anu tiasa diaksés ku mencét 321-867-1220, -1240, -1260 atanapi -7135. Dina dinten peluncuran, "audio misi," kagiatan mundur tanpa koméntar peluncuran NASA TV, bakal dilumangsungkeun dina 321-867-7135.

Jangkepan Peluncuran Halaman Wéb NASA

Ngajalankeun dinten liputan misi SpaceX Crew-3 NASA bakal sayogi dina halaman wéb agénsi. Cakupan bakal kalebet streaming langsung sareng pembaruan blog anu dimimitian henteu langkung awal ti 10 wengi AND dinten Sabtu, 30 Oktober, nalika tonggak mundur mundur. Pidéo streaming poto sareng poto tina peluncuran éta bakal sayogi saatos angkat.

Hadir dina Peluncuran Nyata

Anggota masarakat tiasa ngadaptar pikeun ngiringan peluncuran ieu sacara virtual atanapi gabung dina acara Facebook. Program tamu virtual NASA pikeun misi ieu ogé kalebet sumber daya peluncuran anu dikurasi, bewara ngeunaan kasempetan anu aya hubunganana, ogé cap pikeun paspor tamu maya NASA (pikeun anu didaptarkeun via Eventbrite) saatos peluncuran anu suksés.

NASA bakal nyayogikeun eupan pidéo langsung tina Launch Complex 39A sakitar 48 jam sateuacan angkat ka rencana misi Crew-3. Ngantosan masalah téknis anu teu dipikaresep, eupan bakal teu kaganggu dugi siaran sateuacanna dimimitian dina NASA TV, sakitar opat jam sateuacan diluncurkeun.

Program Awak Komérsial NASA parantos nganteurkeun tujuanana pikeun transportasi anu aman, dipercaya, sareng hemat biaya ka sareng ti Stasion Angkasa Internasional ti Amérika Serikat ngalangkungan kerjasama sareng industri swasta Amérika. Kemitraan ieu ngarobih sajarah sajarah angkasa luar angkasa manusa ku muka aksés ka orbit Bumi-Bumi sareng Stasion Angkasa Internasional ka langkung seueur jalmi, langkung seueur élmu, sareng langkung kasempetan komérsial. Stasion luar angkasa tetep janten cukang tina luncat NASA anu salajengna dina éksplorasi luar angkasa, kalebet misi anu bakal datang ka Bulan sareng, akhirna, ka Mars.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.

Leave a Comment