Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Vaksin Panguat J&J COVID Ayeuna Kéngingkeun Lampu Héjo

Ditulis ku jelema nu nyunting

Johnson & Johnson ngumumkeun yén Pusat Komite Panaséhat Pusat Kontrol sareng Pencegahan (CDC) AS ngeunaan Praktek Imunisasi (ACIP), parantos nyarankeun vaksin COVID-19 na salaku panguat pikeun sadaya jalma anu ngagaduhan hak anu nampi vaksin COVID-19 anu sah.

Nyitak Friendly, PDF & Email

           

"Saran dinten ieu ngadukung panggunaan vaksin Johnson & Johnson COVID-19 salaku panguat pikeun saha waé anu layak di Amérika Serikat paduli vaksin mana anu aranjeunna mimiti nampi," saur Paul Stoffels, MD, Wakil Ketua Komite Eksekutif sareng Kapala Ilmiah Officer di Adang & Adang. "Vaksin Johnson & Johnson nyayogikeun panyalindungan 94 persén di Amérika Serikat ngalawan COVID-19 nalika dipasihkeun salaku booster saatos vaksin Johnson & Johnson anu nembak, sareng kusabab mékanisme tindakan anu unik, nawiskeun perlindungan jangka panjang sareng awét. Kami tetep yakin kana kauntungan anu bakal disayogikeunana pikeun jutaan di dunya. ”

Vaksin Johnson & Johnson COVID-19 disarankeun salaku panguat pikeun jalma déwasa yuswa 18 taun atanapi langkung anu nampi vaksin shot tunggal Johnson & Johnson sahenteuna dua bulan sateuacanna. Dosis panguat vaksin Johnson & Johnson COVID-19 ogé disarankeun pikeun jalma déwasa anu sahanteuna sahenteuna genep bulan saatos dosis kadua vaksin mRNA anu otorisasi.

Saran ACIP parantos diteruskeun ka Sutradara CDC sareng Departemen Kaséhatan sareng Jasa Manusa AS (HHS) pikeun ditinjau sareng diadopsi.

Vaksin COVID-19 dosis tunggal Perusahaan nampi Otorisasi Darurat Paké Darurat pikeun jalma déwasa yuswa 18 ka luhur dina Pébruari 27, 2021. Tanggal 20 Oktober 2021, FDA otorisasi pikeun panggunaan darurat shot booster tina vaksin Johnson & Johnson COVID-19 pikeun jalma déwasa yuswa 18 taun ka luhur sahenteuna dua bulan saatos vaksinasi primér sareng vaksin dosis tunggal Perusahaan.

Pamakéan Diidinan

Vaksin Janssen COVID-19 diidinan pikeun dianggo dina Otorisasi Paké Darurat (EUA) pikeun imunisasi aktif pikeun nyegah Panyakit Coronavirus 2019 (COVID-19) disababkeun ku sindrom pernafasan akut parah coronavirus 2 (SARS-CoV-2) pikeun nyayogikeun:

• Rézim vaksinasi primér pikeun Vaksin Janssen COVID-19 nyaéta dosis tunggal (0.5 ml) anu dikaluarkeun pikeun jalma umur 18 taun sareng langkung.

• Dosis booster Vaksin Janssen COVID-19 tunggal (0.5 ml) tiasa dikaluarkeun sahenteuna 2 bulan saatos vaksinasi primér pikeun jalma umur 18 taun sareng langkung.

• Dosis panguat tunggal Vaksin Janssen COVID-19 (0.5 ml) tiasa dikaluarkeun salaku dosis panguat heterologis saatos réngsé vaksinasi primér ku vaksin COVID-19 anu sanés atanapi disatujuan. Populasi anu layak sareng interval dosis pikeun dosis panguat heterologis sami sareng anu diidinan pikeun dosis panguat vaksin anu dianggo pikeun vaksinasi primér.

INFORMASI KESELAMATAN PENTING

Naon anu anjeun kedah sebutkeun ka panyadia vaksin anjeun sateuacan anjeun kéngingkeun JANSSEN COVID-19 VACCINE?

Béjakeun ka panyadia vaksinasi ngeunaan sagala kaayaan médis anjeun, kalebet upami anjeun:

• ngagaduhan alergi

• muriang

• ngagaduhan gangguan pendarahan atanapi nuju langkung ipis getih

• imunokompromis atanapi aya dina ubar anu mangaruhan sistim imun anjeun

• hamil atanapi ngarencanakeun nyandung

• anu nyusu

• parantos nampi vaksin COVID-19 anu sanés

• kantos pingsan pakait sareng suntikan

Saha anu teu kedah kéngingkeun JANSSEN COVID-19 VACCINE?

Anjeun teu kedah kéngingkeun Vaksin Janssen COVID-19 upami anjeun:

• ngalaman réaksi alérgi anu parah saatos dosis vaksin ieu sateuacanna

• ngagaduhan réaksi alérgi parah kana bahan vaksin ieu.

KUMAHA JANSSEN COVID-19 VACCINE dipasihkeun?

Vaksin Janssen COVID-19 bakal dipasihkeun ka anjeun salaku suntikan kana otot. 

Vaksinasi primér: Vaksin Janssen COVID-19 dikaluarkeun salaku dosis tunggal.

Dosis Panguat:

• Dosis panguat tunggal Vaksin Janssen COVID-19 tiasa dikaluarkeun sahenteuna dua bulan saatos vaksinasi primér sareng Vaksin Janssen COVID-19.

• Dosis panguat tunggal tina Vaksin Janssen COVID-19 tiasa dikaluarkeun pikeun jalma anu layak anu parantos réngsé vaksinasi primér ku vaksin COVID-19 anu sanés anu disatujuan atanapi disatujuan. Punten parios sareng panyawat kasihatan anjeun ngeunaan kalayakan sareng waktos panguat dosis.

NAON RISIKO JANSSEN COVID-19 VACCINE?

Efek samping anu parantos dilaporkeun sareng Vaksin Janssen COVID-19 kalebet:

• Réaksi situs suntik: nyeri, beureumna kulit, sareng bareuh.

• Efek samping umum: nyeri sirah, asa capé pisan, nyeri otot, seueul, muriang.

• Node limfa anu ngabareuhan.

• Gumpalan getih.

• Rarasaan anu teu biasa dina kulit (sapertos tingling atanapi perasaan nyusup) (paresthesia), turunna perasaan atanapi sénsitip, khususna dina kulit (hypoesthesia).

• Terus-terusan disada dina ceuli (tinnitus).

• Diaré, utah.

Réaksi Alérgi parah

Aya kamungkinan jauh yén Vaksin Janssen COVID-19 tiasa nyababkeun réaksi alérgi anu parah. Réaksi alérgi anu parah biasana bakal lumangsung dina sababaraha menit dugi ka hiji jam saatos kéngingkeun dosis tina Vaksin Janssen COVID-19. Kusabab kitu, panyadia vaksinasi anjeun tiasa nyungkeun anjeun cicing di tempat dimana anjeun nampi vaksin pikeun ngawaskeun saatos vaksinasi. Tanda réaksi alérgi parah tiasa kalebet:

• Kasusah napas

• Ngabengkokkeun raray sareng tikoro

• Detak jantung gancang

• Ruam anu goréng dina saluruh awak anjeun

• Pusing sareng kalemahan

Gumpalan Getih kalayan Tingkat Lemah Platélét

Gumpalan getih ngalibetkeun saluran getih dina uteuk, paru-paru, beuteung, sareng suku dibarengan tingkat handap trombosit (sél getih anu ngabantosan awak anjeun lirén perdarahan), parantos kajantenan di sababaraha jalma anu nampi Vaksin Janssen COVID-19. Dina jalma anu ngembangkeun gumpalan getih ieu sareng tingkat handap trombosit, gejala dimimitian sakitar hiji dugi dua-minggu saatos vaksinasi. Ngalaporkeun gumpalan getih ieu sareng tingkat trombosit anu handapna paling luhur di awéwé umur 18 dugi 49 taun. Kasempetan pikeun kajadian ieu jauh. Anjeun kedah milarian perhatian médis langsung upami anjeun ngagaduhan gejala ieu saatos nampi Vaksin Janssen COVID-19:

• sesak napas,

• Nyeri dada,

• Kaki ngabareuhan,

• nyeri beuteung terus-terusan,

• nyeri sirah parna atanapi pengkuh atanapi visi kabur,

• gampang bruising atanapi titik getih leutik handapeun kulit saluareun tempat suntikan.

Ieu panginten henteu sadayana efek samping tina Vaksin Janssen COVID-19. Pangaruh serius sareng teu disangka-sangka tiasa kajantenan. Vaksin Janssen COVID-19 masih ditalungtik dina uji klinis.

Sindrom Guillain Barré

Sindrom Guillain Barré (gangguan neurologis anu sistem imun awak ngaruksak sél saraf, nyababkeun lemah otot sareng kadang paralisis) parantos kajantenan di sababaraha jalma anu nampi Vaksin Janssen COVID-19. Dina kaseueuran jalma ieu, gejala dimimitian dina waktos 42 dinten saatos nampi Vaksin Janssen COVID-19. Kasempetan pikeun kajadian ieu rendah pisan. Anjeun kedah geuwat milarian perhatian médis upami anjeun ngembangkeun salah sahiji gejala ieu saatos nampi Vaksin Janssen COVID-19:

• Kalemahan atanapi sensasi tingling, utamina dina suku atanapi panangan, éta janten parah sareng nyebar ka bagian awak anu sanés.

• Kasusah leumpang.

• Kasesahan sareng gerakan raray, kalebet nyarios, mamah, atanapi ngelek.

• Panglihatan dobel atanapi henteu sanggup mindahkeun panon.

• Kasusah sareng kontrol kandung kemih atanapi fungsi usus.

Naon anu kuring kedah lakukeun perkawis sisi?

Upami anjeun ngalaman réaksi alérgi parah, telepon 9-1-1, atanapi angkat ka rumah sakit anu pang caketna.

Telepon ka panyadia vaksinasi atanapi panyawat kasehatan anjeun upami anjeun ngagaduhan efek samping anu ngaganggu anjeun atanapi henteu ngaleungit.

Laporkeun efek samping vaksin ka Sistem Laporan Pelanggaran Acara Vaksin FDA / CDC (VAERS). Nomer bébas tol VAERS nyaéta 1-800-822-7967 atanapi ngalaporkeun online ka vaers.hhs.gov. Punten kalebet "Janssen COVID-19 Vaksin EUA" dina baris kahiji kotak # 18 tina formulir laporan. Salaku tambahan, anjeun tiasa ngalaporkeun efek samping ka Janssen Biotech Inc. di 1-800-565-4008.

Dupi abdi tiasa nampi VANSINAN JANSSEN COVID-19 dina waktos anu sami sareng vékin anu sanés?

Data teu acan dikintunkeun ka FDA ngeunaan administrasi Vaksin Janssen COVID-19 dina waktos anu sami sareng vaksin sanés. Upami anjeun ngémutan nampi Vaksin Janssen COVID-19 kalayan vaksin sanés, diskusikeun pilihan anjeun sareng panyadia kasihatan anjeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.

Leave a Comment