Warta Brebes Barbados Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Karibia Berita Pamaréntah Industri silaturahmi wartos jelema piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Warta Breaking UK

Jalan ka républik: Barbados milih présidén kahijina

Jalan ka républik: Barbados milih présidén kahijina.
Dame Sandra Mason, gubernur-jéndral ayeuna, milih Présidén Barbados anu munggaran.
Ditulis ku Harry Johnson

Pindahna ngajantenkeun Barbados, nagara berkembang alit, pamaén langkung sah dina politik global, tapi ogé tiasa dijantenkeun "gerakan ngahijikeun sareng nasionalis" anu tiasa nguntungkeun kapamimpinanna ayeuna di bumi.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Dame Sandra Mason, gubernur-jéndral ayeuna, kapilih janten Présidén Barbados anu munggaran.
  • Telepon pikeun kadaulatan lengkep Barbados 'sareng kapamimpinan homegrown parantos naék dina sababaraha taun ka pengker.
  • Mason bakal disumpah dina 30 Nopémber, 55 taun kamerdékaan nagara ti Inggris.

Dina léngkah anu pasti pikeun nyéépkeun kolonial kapuloan Pulo Karibia, tilas jajahan Inggris di Barbados bakal ngagentos Elizabeth II, Ratu Karajaan Inggris sareng 15 daérah Pasamakmuran sanésna, kalayan Présidén anu nembé kapilih janten kapala nagara, sareng janten républik.

Dame Sandra Mason, gubernur-jéndral ayeuna, kapilih telat dinten Rebo ku sora dua per tilu sési sasarengan Déwan Majelis sareng Sénat nagara éta, tonggak penting, pamaréntah nyatakeun dina pernyataan, ngeunaan "jalan ka républik ”.

Tilas jajahan Inggris anu ngagaduhan kamerdekaan ti karajaan Inggris dina 1966, bangsa anu ngan kirang ti 300,000 parantos lami ngajaga hubungan sareng monarki Inggris. Tapi seruan pikeun kadaulatan lengkep sareng kapamimpinan homegrown parantos naék dina sababaraha taun ka pengker.

Mason, 72 taun, bakal sumpah dina 30 Nopémber, 55 taun kamerdékaan nagara ti karajaan Inggris. Tilas ahli hukum anu janten gubernur-jénderal pulau ti 2018, anjeunna ogé awéwé anu mimiti ngawula di Pengadilan Banding Barbados.

Barbados Perdana Menteri Mia Mottley nyebat pamilihan présidén salaku "momen awal" dina perjalanan nagara éta.

Mottley nyarios yén kaputusan nagara pikeun janten républik sanés mangrupikeun hukuman tina masa lalu Inggris na.

Pamilihan umum tiasa nguntungkeun Barbados boh di jero negeri sareng luar negeri.

Léngkahna ngajantenkeun Barbados, nagara berkembang leutik, pamuter anu langkung sah dina politik global, tapi ogé tiasa dijantenkeun "gerakan ngahijikeun sareng nasionalis" anu tiasa nguntungkeun kapamimpinan na ayeuna di bumi.

Barbados diklaim ku Inggris dina 1625. Kadang-kadang disebut "Saeutik Inggris" kusabab kasatiaan na kana adat istiadat Inggris.

Éta tempat wisata populér; sateuacan pandemi COVID-19, langkung ti sajuta wisatawan ngadatangan pantai éndahna sareng perairan anu jernih unggal taun.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment