Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan teknologi piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

CDC: Definisi 'divaksinasi pinuh' panginten peryogi diropéa

CDC: Definisi 'divaksinasi pinuh' panginten peryogi diropéa.
Diréktur Pusat AS pikeun Kontrol sareng Pencegahan Panyakit (CDC), Rochelle Walensky
Ditulis ku Harry Johnson

Walensky nyorong sadaya warga Amerika anu layak pikeun nyandak shot booster, henteu paduli dampak kahareupna kana status vaksinasina. 

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Warga AS dianggap divaksinasi pinuh upami aranjeunna gaduh dua dosis vaksin Pfizer atanapi Moderna, atanapi hiji shot anu diperyogikeun pikeun Johnson & Johnson jab.
  • Upami panguat janten bagian tina sarat pikeun dianggap 'divaksinasi sacara lengkep', seueur anu nampi nembak na mimiti bakal dipikaresep meunang panguat.
  • Booster pikeun unggal vaksin anu sayogi di AS parantos nampi persetujuan ti CDC sareng Administrasi Pangan sareng Narkoba, tapi ngan ukur pikeun grup anu layak.

Urang Amerika dianggap divaksinasi pinuh upami aranjeunna gaduh dua dosis vaksin Pfizer atanapi Moderna, atanapi hiji shot anu diperyogikeun pikeun Johnson & Johnson jab.

Ieu bakal gancang robih.

Numutkeun Diréktur AS Puseur pikeun Control Kasakit jeung Pencegahan (CDC), Rochelle Walensky, parantos nyarios yén lembaga éta tiasa nyaluyukeun definisi "divaksinasi pinuh" ngalawan COVID-19, disatujuan sareng sayogi pikeun nembak booster.

Walensky ditaros dina konperénsi pers ayeuna, naha jalma anu layak pikeun nembak booster kedah nampi dosis salajengna pikeun ngajaga status vaksinasi pinuh.

"Kami henteu acan ngarobih definisi 'divaksinasi sacara lengkep,'" saur Walensky, nambihan yén dugi ka ayeuna henteu sadayana urang Amérika anu layak nembak booster.  

"Kami panginten kedah ngapdet definisi kami ngeunaan 'divaksinasi pinuh' ka hareup," CDC ceuk diréktur.

Upami panguat janten bagian tina sarat pikeun dianggap 'divaksinasi pinuh', seueur urang Amérika anu nampi tembakanana mimiti bakal dipikaresep kéngingkeun panguat pikeun ngajaga status 'divaksinasi' na.

Tembakan panguat pikeun unggal vaksin anu sayogi di Amérika Serikat nampi persetujuan ti CDC jeung Administrasi Pangan sarta Narkoba (FDA), tapi ngan pikeun grup anu layak.

CDC parantos nyatujuan dosis panguat pikeun sadaya jalma dewasa anu nampi vaksin Johnson & Johnson, sareng lansia sareng déwasa anu imunokompromis pikeun vaksin Moderna sareng Pfizer. 

Walensky sareng CDC ngumumkeun minggu ieu jalma ogé tiasa nyampur sareng cocog sareng nembak booster aman. Agénsi ogé ngumumkeun dinten ieu yén eligibility pikeun boosters bakal dilegakeun dina sababaraha bulan ka payun. 

Walensky nyorong saha waé anu layak pikeun nyandak shot booster, henteu paduli dampak kahareupna kana status vaksinasina. 

"Éta sadayana épéktip pisan pikeun ngirangan résiko panyakit parah, rumah sakit, sareng maot, bahkan di tengah-tengah varian Delta anu nyebar," saur Diréktur CDC. 

Numutkeun kana data CDC pangénggalna, langkung ti 66% penduduk AS nampi sahenteuna hiji dosis vaksin COVID-19. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment