palabuan udara hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi wartos Ngawangun deui piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata Warta Breaking Uganda

Présidén Ngaluncurkeun Laboratorium Pangujian COVID-19 Wajib Anyar di Entebbe International

Présidén Uganda ngaluncurkeun laboratorium tés di Entebbe International

Présidén Uganda, HE Yoweri Kaguta T. Museveni, sacara resmi ngaluncurkeun laboratorium COVID-19 dina dinten Jumaah, 22 Oktober 2021 dina acara anu diayakeun di perpanjangan terminal énggal. Lab éta bakal dianggo pikeun uji wajib COVID-19 ka sadaya panumpang anu datang boh anu divaksinasi sareng anu henteu divaksinasi ngaliwatan Bandara Internasional Entebbe.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Ukuran ieu dimaksudkeun pikeun ngahalangan impor salajengna tina varian anu maot tina coronavirus ka nagara éta sareng pikeun ngiringan panyebaran panyakit sareng ngajaga ngalawan gelombang katilu.
  2. Nagara ieu sateuacana ngan ukur nguji panumpang ti nagara-nagara anu berisiko tinggi.
  3. Fasilitas ieu ngagaduhan kapasitas pikeun nguji 3,600 panumpang dina 12 jam sareng 7,200 panumpang dina 24 jam.

Dina siaran pers anu dikaluarkeun ku Vianney Mpungu Luggya, Manajer Urusan Umum pikeun Uganda Otoritas Penerbangan Sipil, Bewara ka Airmen anu nginpokeun detil syarat tés wajib ka sadaya maskapai kedah langsung diolah sareng dikaluarkeun sasuai.

Nyarios dina peluncuran éta, Présidén muji ka sadaya pamangku kapentingan anu parantos maénkeun peran dina mungkin. Perdana Mentri, Rt. Hon. Robinah Nabbanja, sateuacana nyarios yén Kamentrian Kaséhatan, Kamentrian Keuangan, Perencanaan sareng Pangwangunan Ékonomi, Kamentrian Pekerjaan sareng Angkutan, Brigade Angkatan Darat, sareng Otoritas Penerbangan Sipil Uganda parantos maénkeun peran utama.

Acara ieu ogé dihadiran ku Wakil Perdana Menteri ka-3, Rt. Hon. Lukiya Nakadama; Menteri anu ngurus Tugas Umum, Hon. Justine Lumumba; Menteri Kaséhatan, Dr. Jane Ruth Aceng; sareng Menteri Keuangan, Perencanaan sareng Pangwangunan Ékonomi, Hon. Matia Kasaija, diantara dignitaries séjén.

Sateuacanna, Rt. Hon. Nabbanja nginpokeun ka pamangku kapentingan dina rapat anu diayakeun dina Kemis, 21 Oktober 2021, yén ukuran éta dimaksudkeun pikeun nyegah impor salajengna tina varian maot tina coronavirus ka nagara éta. Éta ogé pikeun abet panyebaran panyakit sareng ngajaga ngalawan gelombang katilu.

Nagara ieu sateuacana ngan ukur nguji panumpang ti nagara-nagara anu berisiko tinggi.

Kamentrian Kaséhatan nyetél laboratorium tés di bandara sareng téknis laboratorium ngalatih, pangirim data, sareng sadaya staf kaséhatan palabuhan anu sanés pikeun ngatur prosésna. Waktu balik pikeun hasil tés COVID-19 wajib dikirangan tina 4 jam janten 2 jam sareng 15 menit.

Lima mesin test PCR kalawan kapasitas pikeun nguji 300 sampel per jam aya di tempat di Bandara Internasional Entebbe. Fasilitas éta ngagaduhan kapasitas pikeun nguji 3,600 panumpang dina 12 jam sareng 7,200 panumpang dina 24 jam.

Pamaréntah ngirangan biaya tés COVID-19 tina US $ 65 janten US $ 30. Mindahkeun laboratorium uji coba ti Peniel Beach dimana laboratorium swasta dioperasikeun ka Bandara Internasional Entebbe handapeun pamaréntahan dimaksudkeun pikeun ningkatkeun prosés fasilitasi panumpang pikeun mastikeun pangiriman jasa anu épéktip.

Diréktur Jénderal UCAA, Mr. Fred Bamwesigye, ngahaturkeun nuhun ka Présidén sareng Kabinet pikeun sagala rupa upaya, khususna dukungan kauangan ka sababaraha lembaga anu ngiringan nyandak aranjeunna masang fasilitas tés di bandara, anu diarepkeun bakal ningkatkeun pangalaman panumpang di terang kanyataan yén sadaya prosés bakal réngsé di bandara. Anjeunna ogé nyauran dukungan salajengna pikeun ngaktifkeun Otoritas ngalengkepan proyék-proyék anu nuju lumangsung.

Otoritas Penerbangan Sipil Uganda (UCAA) parantos damel sareng mitra sanés sapertos Kamentrian Kaséhatan, Angkatan Pertahanan Rakyat Uganda (UPDF) brigade rékayasa anu ngawangun fasilitas éta dina catetan sabulan, Otoritas Perencanaan Nasional, Dewan Pariwisata Uganda, Kamentrian. Perdagangan, Kaamanan, sareng agénsi séjén pikeun mastikeun ukuran kaamanan dititénan.

Dr Atek Kagirita, Wakil Komandan Insiden pikeun COVID-19 sareng perwira operasi anu tanggung jawab pikeun nguji COVID-19 di bandara, nyatakeun yén aranjeunna parantos berorientasi staf pikeun ngalengkepan aranjeunna kalayan operasi bandara, kaamanan, sareng implikasi kaamanan pikeun ngajagaan aranjeunna tina serangan. pandemi.

prosedur

Panumpang bakal ngaliwatan prosés kaséhatan palabuhan sarta engké wewengkon swabbing.

"Kami ngagaduhan conto swab pikeun wisatawan, VIP, sareng panumpang biasa," dikonfirmasi Kenneth Otim, Principal Public Affairs Officer, UCAA.

Nalika panumpang diusap, aranjeunna kedah diarahkeun ngaliwatan jalan kaluar terminal ka tempat UCAA parantos ngatur tempat panyekelan pikeun sadaya panumpang anu bakal nyandak swab.

Waktu balikna pikeun swabbings ieu dugi ka waktos anjeun nampi hasil tés PCR anjeun diperkirakeun 2 1/2 jam. Fasilitas ieu ngagaduhan alat uji, pusat data, sareng mesin Genprex.

Otoritas Téknologi Inpormasi Nasional (NITA-U) parantos nyayogikeun sambungan Internét pikeun mastikeun yén sistem di daérah swabbing sareng sistem di laboratorium komunikasi, pikeun verifikasi rékaman panumpang, sareng ogé pikeun pariksa sabaraha artos anu dibayar pikeun tés. .

Panumpang anu kapendak négatif bakal diidinan neraskeun ka tujuan akhirna.

Wisatawan anu positip bakal dialihkeun ka hotél khusus, sedengkeun wisatawan biasa mendakan positip, Kamentrian Kaséhatan bakal nyebarkeun kendaraan pikeun ngangkut aranjeunna ka stadion Namboole (Mandela) dimana aranjeunna bakal dikarantina.

Numutkeun data Kamentrian Kaséhatan, panyerapan anu paling luhur tina jabs (668,982) parantos kacatet dina sasih Oktober ieu, sababaraha dinten saatos Uganda patukang tonggong nampi 5.5 juta vaksin, nunjukkeun korélasi positip antara saham vaksin anu langkung luhur sareng naékna populasi jabbed.

Hasil tes COVID-19 anu dilakukeun dina 20 Oktober 2021, mastikeun 111 kasus anyar. Kasus anu dikonfirmasi kumulatif nyaéta 125,537; recovery kumulatif 96,469; sareng 2 maotna énggal.

#rebuildingtravel

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Tony Ofungi - eTN Uganda

Leave a Comment