Ngabobol Warta Internasional Berita Pamaréntah wartos Saudi Arabia Ngabobol Warta News kelestarian piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna WTN

Pariwisata, Robah Iklim, Net Zero: visi global anyar Arab Saudi dina waktu COP26

Koalisi Global Anyar Bakal Ngagancangkeun Transisi Industri Pariwisata Kana Net Zero (PRNewsfoto / Menteri Pariwisata Saudi Arabia)

Saudi Arabia ngahijikeun pamaén pariwisata pikeun ngaréspon dampak pandemi global sareng pentingna pendekatan global gabungan.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Transisi ka Net Zero: Prakarsa anyar pikeun industri perjalanan sareng pariwisata global
  • Industri pariwisata global tanggung jawab 8% émisi gas rumah kaca global
  • Diluncurkeun ku Saudi Arabia dinten ieu, Karajaan parantos ngutamakeun tindakan anu ngadesek pikeun ngadukung sektor penting ieu dina transisi kana nol.

Koalisi Global Anyar Bakal Ngagancangkeun Transisi Industri Pariwisata Kana Net Zero

Pamaréntah Arab Saudi parantos ngaluncurkeun Sustainable Tourism Global Center (STGC), koalisi multi-nagara, multi-stakeholder anu bakal ngagancangkeun transisi sektor pariwisata kana émisi bersih-nol, ogé ngajalankeun tindakan ngajaga alam sareng ngadukung komunitas.  

Diluncurkeun dinten ayeuna ku Putra Mahkota HRH Mohammed Bin Salman, Pusat Pariwisata Global Berkelanjutan bakal ngadukung wisatawan, pamaréntah, sareng sektor swasta, pikeun mastikeun yén pariwisata nyandak kamekaran sareng nyiptakeun padamelan, bari maénkeun bagianna pikeun ngahontal tujuan iklim anu ditetepkeun di Paris Pasatujuan, kalebet nyumbang pikeun ngajaga dunya dina kaayaan 1.5 derajat Celsius pemanasan.  

Global Center bakal janten platform pikeun nyangking sagala élmu sareng keahlian; éta ngagaduhan tujuan pikeun janten "bintang utara" pikeun sektor pariwisata sabab pulih tina pandemi COVID-19 sareng transisi nuju masa depan anu berkelanjutan. Sacara global, pariwisata ngadukung langkung ti 330 juta mata pencaharian - sareng pra-pandemi, éta tanggung jawab nyiptakeun hiji tina opat padamelan anyar sacara global.  

Detil ngeunaan koalisi ieu sareng jasa anu bakal disayogikeun bakal diumumkeun sacara resmi salami COP26.

HE Ahmed Al Khateeb, Menteri Pariwisata Arab Saudi nyarios: "Sektor pariwisata nyumbang kana 8% émisi gas rumah kaca global - sareng ieu diperkirakeun bakal tumuh upami urang henteu polah ayeuna. Pariwisata ogé mangrupakeun séktor anu kacida fragmented. 80% usaha dina pariwisata mangrupikeun usaha alit sareng sedeng ngandelkeun pituduh sareng dukungan ti kapamimpinan sektor. Sektor kedah janten bagian tina solusi.  

"Saudi Arabia, nuturkeun visi sareng kapamimpinan of His Royal Highness the Crown Prince, ngawalon panggilan penting ieu ku gawé bareng mitra - anu ngutamakeun pariwisata, UKM sareng iklim - pikeun nyiptakeun koalisi multi-nagara, multi-stakeholder, anu bakal mingpin , ngagancangkeun, sareng ngalacak transisi industri pariwisata kana émisi nol.

"Ku gawé bareng sareng nganteurkeun platform gabungan anu kuat, sektor pariwisata bakal ngagaduhan dukungan anu diperyogikeun. STGC bakal mempermudah pertumbuhan bari ngajantenkeun pariwisata langkung saé pikeun iklim, alam, sareng komunitas. " 

HE Gloria Guevara, Kepala Penasihat Khusus Menteri Pariwisata, nyarios: "Mangtaun-taun sareng sababaraha taun, sababaraha pamaén di séktor pariwisata parantos ngagarap prakarsa anu béda pikeun ngagancangkeun balap janten nol - tapi kami damel di silo. Pangaruh tina pandemi global pikeun sektor pariwisata nyorot pentingna kolaborasi multi-nagara, multi-stakeholder. Sareng ayeuna, Arab Saudi ngiringan ngempelkeun pamangku kapentingan pikeun ngajantenkeun pariwisata bagian tina solusi parobihan iklim. ”

Gloria mangrupikeun mantan CEO World Travel and Tourism Council (WTTC)

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment