Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kuliner kabudayaan Perancis Ngabobol Warta Warta Méwah wartos jelema Balanja piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Wines & Arwah

Siap pésta deui: Penjualan sampanye netepkeun catetan anyar

Siap pesta deui: Penjualan sampanye netepkeun rékor anyar.
Siap pesta deui: Penjualan sampanye netepkeun rékor anyar.
Ditulis ku Harry Johnson

Rally ayeuna di pasar sampanye global tiasa ngadorong penjualan ka 305 juta botol di dunya dina 2021, angka anu terakhir katingal dina 2017.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Kategori sampanye turun ampir 18 persén taun ka tukang saatos turunna 2% dina taun 2019.
  • Dumasar kanaékan ayeuna, penjualan sampanye diperkirakeun ningkat sakitar 4% taun ieu, sareng neraskeun tren dugi ka 2025.
  • Penjualan sampanye antara Januari sareng Agustus ningkat 11.9%, bahkan dibandingkeun sareng jaman anu sami dina pre-pandemi 2019.

Nurutkeun kana lobi anggur sampanye Perancis growers SGV, Inuman sampanye penjualan badé ngahontal tingkat luhur opat taun taun ieu, berkat booming ékspor ka Amérika Serikat sareng Australia.

Penjualan bubbly naék, spiking deui ka volume anu terakhir ditingali sateuacan pandémik coronavirus global sareng lockdowns anu salajengna nyababkeun penjualan turun, sabab jalma-jalma dilarang ngalungkeun pésta.

Inuman sampanye Penjualan antara Januari sareng Agustus naék ampir 12%, bahkan dibandingkeun sareng waktos anu sami dina pra-pandémik 2019.

Dina waktos éta, imah sampanye Perancis shipped 297.6 juta botol global. Dina 2020, kumaha ogé, daérah ngan ukur ngékspor 244 juta botol, numutkeun data ti asosiasi perdagangan Comité Champagne. Omzet pikeun séktor, anu mangrupikeun industri ékspor kadua panggedéna di Perancis saatos aeronautika, nunjukkeun karugian kauntungan $ 980 juta.

"Kategori ieu turun ampir 18% taun ka tukang saatos turunna 2% di 2019," analis ti Wines and Spirits International Record (IWSR) anu berbasis di Inggris ngawartoskeun CNBC, nyutat inohong Analisis Pasar Minuman grup. Ayeuna, dumasar kana paningkatan ayeuna, perusahaan ngarepkeun Inuman sampanye penjualan bakal naék kira-kira 4% taun ayeuna, sareng neraskeun trend dugi ka 2025.

Ramalan Sindikat Umum Perancis Champagne Winegrowers malah langkung optimis. Grup ngaharepkeun yén rally ayeuna di pasar sampanye global tiasa ngadorong penjualan dugi ka 305 juta botol di seluruh dunya dina 2021, sosok anu terakhir ditingali di 2017.

Sababaraha ahli yakin yén jalma ngan saukur siap pésta deui saatos nyéépkeun sataun langkung dikonci.

"Mun kuring kudu nebak, Jigana nu pamakéna siap ngagungkeun malah ngan hal saeutik dina kahirupan," Natalie Pavlatos, a spokeswoman pikeun Biro Champagne basis AS, ngawartoskeun CNBC. Nalika usum liburan masih payun, Pavlatos nyatet yén biro na parantos nampi laporan penjualan anu langkung luhur tibatan tingkat taun kamari.

"Janten urang tiasa leres-leres ningali henteu ngan ukur balik deui ka normal tapi kinerja langkung saé tibatan anu di taun 2019," saur Pavlatos.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment