Amsterdam Pangadilan Banding: Scythian Emas milik Ukraina

Amsterdam Pangadilan: kempelan Scythian Emas milik Ukraina.

  • Pangadilan Walanda maréntahkeun yén koleksi Emas Scythian kudu dibikeun ka Ukraina.
  • Koléksi Emas Scythian maréntah janten bagian tina warisan budaya Nagara Ukrania.
  • Kawajiban Allard Pierson Museum pikeun mulangkeun potongan musium ka musium Crimean parantos réngsé.

Presiding Hakim Pauline Hofmeijer-Rutten ngumumkeun kiwari yén éta Pengadilan Banding Amsterdam geus maréntah yén Emas Scythian kempelan mangrupa bagian tina warisan budaya Nagara Ukraina, sarta kudu dibikeun ku Allard Pierson Museum ka State Museum Dana Ukraina.

"Pengadilan Banding Amsterdam parantos maréntahkeun yén Museum Allard Pierson kedah nyerahkeun 'Harta Karun Krimea' ka Nagara Ukrania," saur Hofmeijer-Rutten, nambahan yén artefak éta "bagian tina warisan budaya Nagara Ukraina" sareng "Kagolong kana bagian umum tina Dana Museum Negara Ukraina."

Pangadilan ogé nyatakeun yén "kawajiban Museum Allard Pierson pikeun ngabalikeun potongan musium ka musium Krimea parantos réngsé."

nu Emas Scythian koleksi leuwih ti 2,000 item ieu ditingali dina Allard Pierson Museum Universitas Amsterdam antara Pébruari jeung Agustus 2014. Saatos anéksasi Rusia urang Krimea dina Maret 2014, kateupastian ngeunaan koleksi timbul salaku duanana Rusia jeung Ukraina ngaku paméran. Dina hal ieu, Universitas Amsterdam ngagantungkeun panyerahan koleksi dugi ka sengketa direngsekeun sacara sah atanapi para pihak satuju.

Dina Désémber 2016, Pangadilan Distrik Amsterdam maréntahkeun yén harta emas Scythian dipulangkeun ka Ukraina dumasar kana hukum Walanda sareng peraturan internasional. Dina Maret 2017, Krimea's museum Filed banding ngalawan kaputusan.

Dina Maret 2019, Pengadilan Banding Amsterdam ngabalikeun kaputusan pengadilan distrik tapi nunda putusan dina kasus éta, nyuhunkeun pihak-pihak pikeun nyayogikeun dokumén tambahan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.