Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Patalina Anyar Kapanggih Antara Panyakit Alzheimer sareng Disfungsi Sél Imun

Ditulis ku jelema nu nyunting

Diajar panyabab kompleks Panyakit Alzheimer, sareng kumaha carana ngubaran sareng nyegah kaayaan ieu, sapertos ngarengsekeun teka-teki anu seueur-sapotong, sareng para ilmuwan masing-masing narékahan bagian anu alit, henteu yakin kumaha éta cocog kana gambar anu langkung ageung. Ayeuna, peneliti di Gladstone Institutes geus ditangtukeun kumaha sakeupeul bagian teka-teki saméméhna unconnected cocog babarengan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Dina panilitian anu diterbitkeun dina jurnal iScience, tim nunjukkeun yén kagiatan epileptik halus nyorong radang otak anu teu normal dina modél beurit anu simulasi aspék konci Panyakit Alzheimer. Élmuwan nunjukkeun yén sababaraha pamaén anu dikenal dina Panyakit Alzheimer cocog kana hubungan anu pikaresepeun antara sistem saraf sareng sistem imun, kalebet protéin tau, sering salah lipatan sareng agrégat dina otak anu gering, sareng TREM2, faktor résiko genetik pikeun kasakit.

"Papanggihan kami nyarankeun cara pikeun nyegah sarta ngabalikeun Abnormalitas nu patali Alzheimer dina duanana jaringan otak sarta fungsi imun," nyebutkeun Lennart Mucke, MD, diréktur Gladstone Institute of Neurological Panyakit sarta panulis senior ulikan anyar. "Intervensi ieu tiasa ngirangan gejala panyakit sareng tiasa ngabantosan ngarobih jalanna panyakit."

Nyambungkeun Aktivitas Epileptik sareng Radang Otak

Élmuwan parantos lami terang yén Panyakit Alzheimer pakait sareng peradangan kronis dina uteuk. A panggerak peradangan ieu sigana akumulasi protéin amyloid dina bentuk "plak," ciri neuropathological kasakit.

Dina ulikan anyar, panalungtik ngaidentipikasi aktivitas epileptik non-convulsive salaku supir kritis sejen peradangan otak kronis dina modél mouse nu patali Alzheimer. Jenis aktivitas epileptik halus ieu ogé lumangsung dina proporsi anu ageung jalma anu ngagaduhan Panyakit Alzheimer sareng tiasa janten prediktor turunna kognitif anu langkung gancang dina pasien.

"Salah sahiji cara kagiatan epileptik subklinis ieu tiasa ngagancangkeun turunna kognitif nyaéta ku ngamajukeun radang otak," saur Melanie Das, PhD, saurang élmuwan di grup Mucke sareng panulis kalungguhan kertas. "Kami bungah pikeun mendakan dua campur terapi anu ngirangan kagiatan epileptik sareng peradangan otak."

Dina modél beurit, para ilmuwan nyegah duanana Abnormalitas ku ngagunakeun rékayasa genetik pikeun ngaleungitkeun tau protéin, nu promotes hyperexcitability neuronal (penembakan tina loba teuing neuron dina waktos anu sareng). Éta ogé tiasa ngabalikeun parobihan kana jaringan saraf sareng sél imun, sahenteuna sabagian, ku cara ngubaran beurit nganggo ubar anti-epileptik levetiracetam.

Hiji percobaan klinis panganyarna tina levetiracetam nu mecenghul ti karya Mucke saméméhna wangsit kauntungan kognitif di penderita Panyakit Alzheimer jeung aktivitas epileptic subclinical, sarta therapeutics tau-nurunkeun dina ngembangkeun, ogé ngawangun on panalungtikan di lab Mucke urang. Panaliti anyar negeskeun kumaha ngajangjikeun pangobatan ieu pikeun jalma dina tahap awal Panyakit Alzheimer.

Fungsi Novel tina Gén Résiko Alzheimer anu Dampak

Peradangan henteu sadayana sami; éta tiasa nyababkeun panyakit, sapertos dina kaayaan sapertos rematik rheumatoid, atanapi tiasa ngabantosan awak nyageurkeun, contona, saatos dipotong.

"Penting pikeun ngabédakeun naha Panyakit Alzheimer nyababkeun seueur teuing peradangan anu goréng, kagagalan peradangan anu saé, atanapi duanana," saur Mucke, anu ogé Joseph B. Martin Profesor Dibédakeun Neurosains sareng profésor neurologi di UC San Fransisco. "Ningali aktivasina sél radang dina uteuk teu langsung ngabejaan Anjeun naha aktivasina téh alus atawa goréng, jadi urang mutuskeun pikeun nalungtik salajengna."

Mucke sareng rekan-rekannya mendakan yén, nalika aranjeunna ngirangan kagiatan épileptik dina otak beurit, salah sahiji faktor radang anu paling kapangaruhan nyaéta TREM2, anu dihasilkeun ku microglia, sél imun nyicingan otak. Jalma kalawan varian genetik TREM2 dua nepi ka opat kali leuwih gampang ngamekarkeun Panyakit Alzheimer ti jalma kalawan TREM2 normal, tapi élmuwan masih nyoba decipher peran tepat molekul ieu maénkeun dina kaséhatan sarta panyakit.

Élmuwan mimiti nunjukkeun yén TREM2 ningkat dina otak beurit kalayan plak amiloid, tapi ngirangan saatos suprési kagiatan epileptikna. Pikeun milarian naha, aranjeunna nalungtik naha TREM2 mangaruhan karentanan beurit kana dosis rendah obat anu tiasa nyababkeun kagiatan epilepsi. Beurit kalayan tingkat TREM2 anu dikurangan nunjukkeun kagiatan epileptik langkung seueur pikeun ngaréspon ubar ieu tibatan mencit kalayan tingkat TREM2 normal, nunjukkeun yén TREM2 ngabantosan mikroglia ngirangan kagiatan neuronal anu teu normal.

"Peran TREM2 ieu rada teu kaduga sareng nunjukkeun yén paningkatan tingkat TREM2 dina uteuk tiasa leres-leres ngagaduhan tujuan anu mangpaat," saur Das. "TREM2 parantos diulik utamina dina hubungan sareng ciri patologis Panyakit Alzheimer sapertos plak sareng kusut. Di dieu, kami mendakan yén molekul ieu ogé ngagaduhan peran dina ngatur fungsi jaringan saraf.

"Varian genetik TREM2 anu ningkatkeun résiko panyakit Alzheimer sigana ngarusak fungsina," tambah Mucke. "Upami TREM2 henteu jalanna leres, éta tiasa langkung hese pikeun sél imun pikeun ngahambat hyperexcitability neuronal, anu tiasa nyumbang kana pamekaran panyakit Alzheimer sareng ngagancangkeun turunna kognitif."

Sababaraha perusahaan farmasi ngembangkeun antibodi sareng sanyawa sanés pikeun ningkatkeun fungsi TREM2, utamina pikeun ningkatkeun panyabutan plak amyloid. Numutkeun ka Mucke, pangobatan sapertos ogé tiasa ngabantosan ngirangan kagiatan jaringan abnormal dina Panyakit Alzheimer sareng kaayaan anu aya hubunganana.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.

Leave a Comment