Majelis Umum PBB New York nyerang sareng Pamimpin Dunya ningali: "Tong Milih Punah! Naon alesan anjeun?”


  • Pilem anu munggaran dilakukeun di jero Majelis Umum PBB.
  • Program Pangwangunan PBB (UNDP) nyangking dinosaurus anu galak, nyarios ka markas PBB pikeun ngadesek langkung seueur tindakan iklim ti pamimpin global,
  • Dina pilem pondok anu diluncurkeun dinten ayeuna salaku pusat kampanye anyar agénsi 'Ulah Pilih Punah'. 

"Sahenteuna urang ngagaduhan astéroid," dinosaurus ngingetkeun, ngarujuk kana téori populér anu ngajelaskeun kapunahan dinosaurus 70 juta taun ka tukang. "Naon alesan anjeun?" 

Pilem anu munggaran didamel di jero Majelis Umum PBB nganggo citra anu dibangkitkeun komputer (CGI) nampilkeun selebriti global anu nyoarakeun dinosaurus dina sababaraha basa, kalebet aktor. Eiza González (Spanyol), Nikolaj Coster-Waldau (Denmark), jeung Aïssa Maïga (Perancis). 

Dinosaurus teras nyorot kumaha dukungan kauangan pikeun bahan bakar fosil ngalangkungan subsidi - artos pembayar pajak anu ngabantosan biaya batubara, minyak sareng gas rendah pikeun konsumen - henteu rasional sareng teu logis dina nyanghareupan iklim anu parobihan. 

"Pikirkeun sagala hal anu anjeun tiasa laksanakeun ku artos éta. Di sakuliah dunya jalma hirup dina kamiskinan. Naha anjeun henteu nyangka yén ngabantosan aranjeunna langkung saé tibatan… mayar kanggo pupusna sadaya spésiés anjeun? dinosaurus nyebutkeun. 

"'Filem éta pikaresepeun sareng pikaresepeun, tapi masalah anu diomongkeunana henteu tiasa langkung serius," saur Ulrika Modéer, Kepala Biro Hubungan Luar sareng Advokasi UNDP. "Sekretaris Jéndral PBB nyebat krisis iklim salaku 'kode beureum pikeun umat manusa.' Kami hoyong film ngahibur, tapi kami ogé hoyong ningkatkeun kasadaran kumaha kritisna kaayaan éta. Dunya kedah naék kana aksi iklim upami urang hoyong suksés ngajaga planét urang aman pikeun generasi anu bakal datang. 

Kampanye sareng pilem UNDP 'Ulah Pilih Punah' tujuanana pikeun nyorotkeun sorotan dina subsidi bahan bakar fosil sareng kumaha aranjeunna ngabatalkeun kamajuan anu signifikan pikeun ngeureunkeun perubahan iklim sareng nyababkeun kateusaruaan ku nguntungkeun jalma beunghar. 

Panaliti UNDP anu dileupaskeun salaku bagian tina kampanye nunjukkeun yén dunya nyéépkeun AS $ 423 milyar taunan pikeun ngasubsidi bahan bakar fosil pikeun konsumén - minyak, listrik anu dibangkitkeun ku ngaduruk bahan bakar fosil, gas, sareng batubara sanés. 

Ieu tiasa nutupan biaya vaksinasi COVID-19 pikeun unggal jalma di dunya, atanapi mayar tilu kali jumlah taunan anu diperyogikeun pikeun ngabasmi kamiskinan ekstrim global. 

Kampanye sareng pilem ngaharepkeun ngajantenkeun masalah anu kadang rumit sareng téknis anu aya hubunganana sareng Subsidi Bahan Bakar Fosil sareng darurat iklim langkung diaksés. Ngaliwatan rupa-rupa tindakan anu diondang masarakat pikeun dilaksanakeun, tujuanana nyaéta pikeun ngadidik sareng masihan sora ka jalma-jalma di sakuliah dunya. 

Film 'Ulah Pilih Punah' dijieun dina gawé bareng jeung Activista Los Angeles (agénsi kreatif sababaraha-unggul pangajén), David Litt (penulis biantara Présidén AS Barack Obama urang) jeung Framestore (studio kreatif balik James Bond, Guardians of the Galaxy, Avengers End Game). Wunderman Thompson ngawangun ékosistem digital pikeun inisiatif pikeun nguatkeun jalma-jalma di sakumna dunya pikeun ngalakukeun tindakan bari Mindpool ngahasilkeun alat intelijen koléktif pikeun platform kampanye. 

PVBLIC Foundation, organisasi nirlaba inovatif anu ngagerakkeun média, data, sareng téknologi pikeun pangwangunan sustainable sareng dampak sosial di sakumna dunya, nyayogikeun komunikasi strategis sareng dukungan média. Asesoris sustainable brand BOTTLETOP sareng gerakan #TOGETHERBAND na ogé gawé bareng sareng UNDP sareng bakal ngahasilkeun barang dagangan ekslusif sareng seniman Brasil Speto pikeun kauntungan kampanye. 

Panggihan leuwih seueur kampanye di www.dontchooseextinction.com 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.