Arahan Kaséhatan COVID-19 Anyar pikeun Bandara Internasional Entebbe Uganda

Entebbe International Lounge
  1. Panumpang anu dugi ka Entebbe International bakal diuji pikeun uji COVID-19 henteu paduli ti mana asalna atanapi status vaksinasi.
  2. Panumpang anu tés positif bakal dialihkeun ka fasilitas perawatan.
  3. Wisatawan anu parantos divaksinasi COVID-19 sareng gaduh sertipikat kedah tetep nunjukkeun sertipikat tés PCR COVID-19 négatip anu dicandak dina 72 jam saatos naek kapal.

nu arahan efektif 27 Oktober 2021, nepi ka bewara salajengna dikaluarkeun ku bewara Otoritas Penerbangan Sipil Uganda, Aeronautical Information Service saperti kieu:

1. Kabéh panumpang anjog di Bandara Internasional Entebbe bakal ngalaman tés COVID-19, henteu paduli nagara asal atanapi status vaksinasi.

2. Hiji-hijina pengecualian nyaéta:

- Barudak di handapeun 6 taun.

- Awak maskapai sareng bukti vaksinasi COVID-19 lengkep.

3. Panumpang anu dites positif pikeun COVID-19 dina datangna bakal disadiakeun rojongan psikologis sarta dibikeun ka gazetted fasilitas perawatan umum jeung swasta dimana maranéhna bakal diurus salila tujuh poé sarta discharged dina tés PCR négatip.

4. Perawatan pikeun panumpang dina (3) di luhur bakal gratis di rumah sakit umum. Tapi, panumpang anu milih rumah sakit swasta bakal nyukupan biayana.

5. Dina kasus datangna wisatawan, lamun aranjeunna asimtomatik atawa kasakit hampang, aranjeunna bakal diurus di hotél wisata anu ditunjuk.

6. Wisatawan di (5) di luhur anu kaserang panyakit parna bakal dialihkeun ka rumah sakit anu dipilihna.

7. Panumpang nu datang bakal mayar US$30 atawa sarimbag dina Uganda Shillings pikeun tes PCR COVID-19.

8. Pangmayaran dina (7) di luhur tiasa dilakukeun sacara online atanapi nalika sumping nganggo mesin titik penjualan, artos mobile, atanapi artos.

9. Sadaya wisatawan anu suhu awakna TEU langkung luhur 37.5 ° C (99.5 ° F), henteu ngagaduhan batuk anu terus-terusan, sesah engapan, atanapi gejala sapertos flu sanésna kedah diidinan asup atanapi angkat ka Uganda.

10. Kaséhatan Pelabuhan Bandara Internasional Entebbe kedah nyatujuan kadatangan atanapi angkat sertipikat tés PCR COVID-19 négatip anu dilakukeun dina 72 jam ti waktos ngumpulkeun sampel. Ieu henteu kalebet waktos transit di gedong terminal.

11. Wisatawan anu parantos divaksinasi COVID-19 sareng gaduh sertipikat kedah tetep nunjukkeun sertipikat tés PCR COVID-19 négatip anu dicandak dina 72 jam ti waktos ngumpulkeun sampel ka pesawat. Ieu kusabab vaksin henteu 100% pelindung, sareng peryogi sababaraha dinten/minggu pikeun ngamimitian panyalindungan.

12. Panumpang anu angkat ka luar nagara diwajibkeun gaduh sertipikat tés PCR COVID-19 négatip anu dicandak dina 72 jam ti waktos ngumpulkeun sampel. Aranjeunna bakal patuh kana syarat perjalanan kaséhatan nagara tujuan.

13. Panumpang anjog dina waktu curfew, sarta / atawa ti kacamatan saluareun Kampala kalawan tikét hawa valid tur boarding pass wajib diidinan neruskeun hotél sarta / atawa residences maranéhna.

14. Panumpang departing dina waktu curfew, sarta / atawa ti kacamatan saluareun Kampala kalawan tikét hawa valid bakal diwenangkeun pikeun nuluykeun ka bandara tujuan maranéhanana ku presentasi ti tikét panumpang ka otoritas salaku bukti bade bandara.

15. Supir kedah gaduh bukti yén aranjeunna sumping ti bandara (sapertos tikét parkir bandara atanapi tikét panumpang) pikeun turun atanapi ngajemput panumpang.

16. Angkutan hawa sésa-sésa manusa ka nagara diijinkeun upami kaayaan di handap ieu kaeusi:

- Sertipikat Médis sabab maot.

- Laporan post-mortem atanapi Laporan Médis Komprehensif ti dokter / fasilitas kaséhatan.

– Sertipikat Embalming (kaasup sertipikat embalming pikeun maot alatan COVID-19).

- Salinan paspor / dokumén idéntifikasi almarhum (Paspor asli / dokumen perjalanan / dokumén idéntifikasi bakal dibere ka otoritas imigrasi) v. Lisensi impor / otorisasi impor ti Dirjen Pelayanan Kaséhatan.

- Bungkusan anu pas - dibungkus dina kantong awak anu tahan cai teras disimpen dina peti mati anu dilapis séng sareng logam luar atanapi kotak kayu.

- Dokumén bakal diverifikasi ku kaséhatan palabuhan sareng peti dina datangna bakal didekontaminasi ku kaséhatan palabuhan.

- Panguburan mayit korban COVID-19 bakal dilaksanakeun nuturkeun prosedur anu aya pikeun panguburan ilmiah.

17. Pikeun mawa sésa-sésa manusa di nagara clearance WAJIB diala ti Kamentrian Kaséhatan jeung Luar Negeri.

Turis gancang dilacak

Prioritas parantos dilakukeun pikeun ngalacak wisatawan sapertos kieu:

Nalika sumping, wisatawan bakal dibawa ka stan swabbing wisata dimana sampelna bakal dicandak pikeun diuji. 

Aranjeunna teras teraskeun pikeun verifikasi ka Lounge Wisata dimana AUTO (Asosiasi Operator Wisata Uganda) sareng wakil UTB (Dewan Pariwisata Uganda) bakal ngahadiran aranjeunna, sareng aranjeunna bakal diidinan neraskeun ka hotél anu dipikahoyong dina Entebbe.

Hasilna bakal dikirim ku mail atanapi WhatsApp, gumantung kana naon anu merenah, dina 2 1/2 jam. 

Wisatawan transit kedah ngantosan di bandara pikeun hasil, maksimal 1 1/2 jam. 

Wisatawan didorong pikeun buku pikeun ujian maranéhanana di dieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.