Facebook paéh, hirup Meta!

Facebook paéh, hirup Meta!
Pangadeg sareng CEO Facebook, Mark Zuckerberg
Ditulis ku Harry Johnson

Nalika Zuckerberg henteu acan ngungkabkeun detil lengkep ngeunaan metaverse anu bakal datang, subsite Meta dina halaman utama Facebook ngajelaskeun éta salaku "évolusi sambungan sosial anu salajengna."

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Facebook dimaksudkeun pikeun transisi jadi "perusahaan metaverse" tinimbang platform média sosial.
  • Saham Facebook mangtaun 2.75% ka $8.6 per saham salami sési dagang di Bursa Saham New York.
  • Sanaos henteu écés nalika Zuckerberg mutuskeun nami Meta, perusahaan anu namina éta diaku ku Chan Zuckerberg Initiative na di 2017.

Facebook robah ngaranna jadi Meta, pangadeg sarta CEO Facebook, Mark Zuckerberg, ngumumkeun dina presentasi online on Kemis yén pausahaan ieu ngarobah ngaranna, sarta maju, éta bakal dipikawanoh salaku Meta.

"Kuring reueus ngabagi yén perusahaan kami ayeuna Meta," Zuckerberg nyatakeun.

"Kami mangrupikeun perusahaan anu ngawangun téknologi pikeun nyambungkeun," saur CEO Mark Zuckerberg nalika ngumumkeun perobahan nami dinten Kemis salami perusahaan. Sambungkeun 2021 acara. 

"Duaan, urang tungtungna tiasa nempatkeun jalma di puseur téhnologi urang. Sareng babarengan, urang tiasa muka konci ékonomi panyipta anu langkung ageung.

Kaserang ku skandal anyar-anyar ieu, kajebak dina seueur panyilidikan antitrust, battling investigations di sababaraha nagara, sarta desperately nyoba defuse wahyu ti runtuyan ngabeledug tina dokumen internal bocor, Facebook Tujuanana pikeun transisi jadi "perusahaan metaverse" tinimbang platform média sosial, sarta hinted awal bulan ieu yén éta bakal nyokot arah anyar dumasar kana hiji immersive "metaverse" pangalaman.

Nalika Zuckerberg henteu acan ngungkabkeun detil lengkep ngeunaan metaverse anu bakal datang, subsite Meta dina halaman utama Facebook ngajelaskeun éta salaku "évolusi salajengna tina sambungan sosial."

CEO tiasa katingali "naék kana Metaverse" dina klip pidéo anu dipidangkeun nalika pidato utama Connect 2021, dimana anjeunna neuteup ka luar angkasa nalika sakurilingna janten warna biru anu samar-samar komputerisasi. 

Sanaos henteu écés nalika Zuckerberg mutuskeun nami Meta, perusahaan anu namina éta diaku ku Chan Zuckerberg Initiative na di 2017. Kantor pusatna di Redwood City, California, teu jauh ti markas Facebook sorangan, firma éta ngoperasikeun "platform penemuan literatur" disebut Meta Élmu.

Numutkeun ka Zuckerberg, anjeunna parantos mikir ngeunaan ngarobih deui perusahaan induk Facebook ti saprak akuisisi Instagram sareng WhatsApp (dina 2012 sareng 2014, masing-masing), sareng tungtungna milih ngalakukeunana taun ieu. 

Dipiceun ku warta ganti ngaran, Facebook saham gain 2.75% ka $8.6 per dibagikeun salila sési dagang di Bursa Saham New York on Kemis.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment

1 Comment

eTurboNews | eTN