Kasus COVID-19 anu munggaran dilaporkeun di Tonga

Kasus COVID-19 anu munggaran dilaporkeun di Tonga.
Perdana Mentri Tonga Pohiva Tu'i'onetoa
Ditulis ku Harry Johnson

Perdana Menteri Tonga Pohiva Tu'i'onetoa nyatakeun yén pamaréntahan ngarencanakeun ngadamel pengumuman dina Senén ngeunaan naha lockdown nasional bakal dilaksanakeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pamaréntah Tonga bakal ngumumkeun dina Senén naha pulo éta bakal disimpen dina kaayaan konci nasional.
  • Aya hiji kasus COVID-19 diantara 215 panumpang anu sumping ti kota Christchurch.
  • Sakitar 31 persén populasi Tonga parantos divaksinasi lengkep sareng 48 persén ngagaduhan sahenteuna hiji dosis.

pajabat Tongan ngumumkeun yén Tonga geus euweuh coronavirus-gratis sanggeus panumpang ti hiber ti Christchurch, Selandia Anyar dites positif pikeun virus COVID-19.

Ieu mangrupikeun inféksi COVID-19 munggaran anu kacatet di karajaan Polinésia saprak awal pandémik coronavirus global.

Dina pidato radio dinten ieu, Perdana Menteri Tonga Pohiva Tu'i'onetoa negeskeun yén aya hiji kasus COVID-19 diantara 215 panumpang anu sumping ti kota Christchurch.

Tu'i'onetoa nyatakeun yén pamaréntahan ngarencanakeun ngadamel pengumuman dina Senén ngeunaan naha lockdown nasional bakal dilaksanakeun.

Samentawis éta, perdana menteri nungtut sadayana warga Tonga tunduk kana jarak fisik sareng nuturkeun peraturan anu aya hubunganana sareng coronavirus.

Numutkeun kana TongaKapala eksekutif Kamentrian Kaséhatan Siale 'Akau'ola, padamel kaséhatan, pulisi sareng sadayana staf anu damel di bandara Fua'amotu nalika penerbangan Christchurch sumping disimpen dina karantina. Anjeunna nambahan yén sadaya anu damel caket penerbangan parantos divaksinasi.

Christchurch panumpang hiber kaasup pagawe musiman jeung anggota tim Olimpiade Tonga urang.

Tonga perenahna di kalér-wétaneun Selandia Anyar, sareng tempatna sakitar 106,000 urang.

Sakitar 31% urang Tonga parantos divaksinasi lengkep sareng 48% parantos ngagaduhan sahenteuna hiji dosis, numutkeun grup riset Our World in Data.

Tonga mangrupikeun sababaraha nagara sésana di dunya anu ngahindarkeun wabah COVID-19. Sapertos seueur tatanggana, ngasingkeun Tonga parantos ngabantosan tetep aman tapi éta nyanghareupan tangtangan anu ageung upami virus éta tahan kusabab sistem kaséhatan anu kurang sumber daya.

Bangsa Fiji caket dieu ngahindarkeun wabah anu signifikan dugi ka April, nalika varian Delta tina coronavirus nyéépkeun ranté pulo, nginféksi langkung ti 50,000 urang sareng maéhan sahenteuna 673.

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment

eTurboNews | TravelIndustry News