Megatkeun Berita Perjalanan kabudayaan wartos tanggung jawab piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna

Damai Ngaliwatan Pariwisata Ayeuna - Sanaos Henteu Ngan

Damai Ngalangkungan Pariwisata
Ditulis ku Max Haberstroh

Peace leuwih ti henteuna perang - euweuh karapihan, euweuh Pariwisata. Memang bener, jaman perang boga pahlawan sohor na, sedengkeun perdamaian boga na 'pahlawan jempé.' Dina waktos COVID éta perawat, dokter, garis payun sareng jalma jasa. Éta hotél UKM, réstoran sareng pamilik pub, sareng para karyawan anu nyayogikeun jasa panyawat sareng kabugaran sabisa-bisa nganggo masker sareng jarak jauh - sareng terang yén konci anu sanés bakal ngaleungitkeun usaha.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Wanci banjir ngancurkeun sawah, imah, prasarana umum, jeung mata pencaharian manusa, relawan ti nu deukeut jeung nu jauh buru-buru mantuan demi amal.
  2. Jalma-jalma ngadon sepenuh hati.
  3. Di wewengkon-wewengkon anu ruksak ku seuneu, patugas pemadam kebakaran anu gagah, sering asa-asa rendah tina kakuatan badai seuneu, berjuang pisan siang sareng wengi, dugi ka kacapean lengkep.

Sadayana ngadadak, egotism, hedonism jeung kanyamanan zoning, disebutkeun deplored salaku tanda misbehavior, ngarasa kawas digusur, mere jalan ka euweuh kurang tapi kahayang pikeun cinta tatangga Anjeun. Cataclysms nyiptakeun hukum sorangan. Waktos karapihan parantos kéngingkeun pahlawanna, sareng dina waktos bahaya sareng musibah jalma-jalma tiasa nunjukkeun sisi anu sanés - éta panginten anu pangsaéna.

Tugasna tangguh, setbacks nyata, optimism penting pisan. Darurat saharita condong micu heula - sareng gancang - bantosan, sedengkeun pamekaran anu nembé laun-laun janten fatal leungit kasadaran pinuh masarakat pikeun nyababkeun tindakan anu gancang. Aset, diala léngkah-léngkah, bakal nyéépkeun waktos pikeun ngahasilkeun buah, sedengkeun kasempetan individu pikeun juara 'caang' aya dina antosan.

Sacara umum, heroisme dina waktos damai sareng kirang darurat tiasa kirang spektakuler, tapi henteu langkung berharga ("pacifism heroik pasti tiasa dibayangkeun," saurna. Albert Einstein). Peace sanes aktor diri; katengtreman mangrupa hasil tina amal urang. Henteu kedah disebatkeun yén ieu nyayogikeun tantangan nyata pikeun eksekutif Travel & Pariwisata salaku ahli komunikasi pikeun ngalakukeun!

Salaku travelers, urang mayar duit keur libur urang. Éta hartina urang ngahargaan ngarasakeun libur urang leuwih luhur batan duit urang mayar eta. Urang kedah terang ngeunaan hak istimewa janten tamu host urang. Paripolah sosial mangrupakeun konci pikeun ko-eksistensi. Di sisi anu sanés, upami urang - salaku host - ngaraos yén silaturahmi anu kami tawarkeun ka sémah urang ngancam bakal ditungtungan salaku jenis panyabutan musuhan ku urang asing, maka kapercayaan diri sosial urang parah dilanggar. Nyiptakeun palanggaran sareng teu harmoni mangrupikeun cara sanés pikeun nyababkeun polusi lingkungan.

'panon' urang pikeun eling lingkungan jeung empati manusa perlu diasah, dina urutan uninga naon alus pikeun duanana fisik urang (éksternal) jeung psikis (internal) 'lingkungan.' Aya katengtreman wungkul, lamun deeply rooted jero diri urang salaku individu, anu babagi rasa harkat jeung hiji sarua séjén. Travel & Pariwisata nyadiakeun panggung global pikeun alus - atawa goréng - prakték. Aya anu nyarios, éta sapertos panon anu teu tiasa ningali sorangan. Éta tiasa diajar sensitipitas pandangan ka lingkunganana, mirip sareng bakat fotografer anu ngembang.

Ningali klaim Pariwisata pikeun ngamajukeun pamahaman internasional, urang tiasa mendakan: Paling parah éta palsu (misalna perjalanan sadaya-inklusif!), Anu pangsaéna nyaéta angen-angen. Éta nyayogikeun mitos anu dibagikeun ku pamangku kapentingan yén prasangka bakal ngaleungit, sareng ngagedurkeun harepan jempé anu dibagikeun ku urang sorangan, para wisatawan, yén éta moal kajadian, sareng urang tiasa mampuh nangtung ku pendapat standar urang. Tinimbang locals, urang papanggih compatriots. Pangaruh handap-up dimaksudkeun pikeun pamahaman internasional minimal: Sanajan gabung dina wisata sightseeing, ngarasakeun seni kuliner host atawa browsing ngaliwatan arcade balanja warni, paling kontak libur sporadis jeung kasual wungkul. Aranjeunna luntur sareng waktos, sapertos stereotip perjalanan kadang-kadang dilakukeun.

Penampilan luar tina 'Tourism Unlimited' geus mecenghul alatan kanyataan yén baheulana tanda-tanda sosial anu rada has geus jadi kabur atawa musnah sagemblengna. Tujuan liburan anu sakali dianggap ekslusif ayeuna ditawarkeun dina katalog atanapi halaman wéb.

Sababaraha tempat geus ngaliwatan hiji transformasi utamana keuna, misalna Baden-Baden: Baheulana reputed salaku 'ibukota usum panas Éropa urang,' dimana euyeub tur geulis anu pementasan sorangan 'Vanity Fair,' spa-kota kiwari mangrupakeun situs convalescence na. wellness malah pikeun klien on karaharjaan. – Atawa milih Madeira, dimana di sanatoriums dibédakeun dina iklim hampang kelas luhur di dunya sakali pulih: Dinten pulo-nagara golongan tujuan pesiar jeung paket-wisata.

Leuwih krusial kénéh, nyaéta kasus Venice: Dibédakeun salaku Warisan Dunya PBB, Venice geus diserbu nepi ka ayeuna ku wisatawan jangka pondok ti perkasa pesiar-kapal ngancam hakekat struktural kota laguna sarta serenity easygoing masarakat lokal urang. Warga lokal nganggap invasi sapertos kitu mangrupikeun serangan - ka kota sareng kahirupan sosialna.

Kaayaan di tempat sanés sigana sami: Angkor, anu kantos janten kota kuil Hindu-Budha anu mulya raja Khmer, mimiti buruk ti abad ka-15 sareng murag kana oblivion. Hal ieu dipercaya yén parobahan iklim (!) Jeung hubris manusa dibawa ngeunaan downfall Angkor urang.

Ngan dina abad ka-19 penjelajah Perancis manggihan ruruntuhan jeung mawa Angkor ka beurang. Saatos Perang Vietnam, Khmer Rouges komunis ngawasa aranjeunna. Kiwari, Khmer Rouges geus indit, sarta "hordes monyét jeung wisatawan" (Christopher Clark, sejarawan Australia) geus reconquered nu ruruntuhan kuil impressive of Angkor Vat na Angkor Thom.

Dina 'Expansion du tourisme,' Ibu Anita Pleumaon ti Tim Investigasi & Pemantauan Pariwisata (tim-tim) nyimpulkeun: "Nilai-nilai modéren, anu diterapkeun ka masarakat Asia dina kamekaran anu gancang, sigana nyababkeun épék anu parah pisan sareng perasaan karusuhan. alienation, upheaval jeung incertitude. Prosés komersialisasi sareng homogenisasi sareng sirkulasi ageung ideu, gambar sareng inpormasi énggal nyéépkeun sakedik rohangan pikeun tradisi, éksprési budaya, nilai-nilai kulawarga sareng masarakat. Naha pendekatan urang pikeun tujuan ngawangun pedang dua sisi sabab logika sareng metodologina nuturkeun pola gaya barat? Naha aya persamaan antara usaha anu kuat pikeun 'wangunan tujuan' sareng konsép pasca Perang Tiis ngeunaan 'wangunan bangsa'?

Bukti anu paling brutal ngeunaan incongruousness démokrasi gaya barat sareng pangwangunan bangsa tiasa disaksian di Afghanistan. Apganistan, dina taun 1960-an jeung 70-an mangrupa tujuan perjalanan seru jeung surga pikeun dropouts ti Éropa, geus hasil nyiapkeun taneuh pikeun ngéléhkeun dua kakuatan dunya: tentara Soviét di 1989 jeung pasukan NATO-dipingpin AS dina Agustus 2021. Soviét, Afganistan ngan ukur maén kakuatan, pikeun AS sareng NATO éta mangrupikeun pusat terorisme internasional anu diidentifikasi sareng tempat nyumput Osama Bin Laden, téroris top 9/11.

Tujuan intervensi militér AS-NATO nyaéta pikeun ngagulingkeun pamaréntahan Taliban harita sareng nyekel Bin Laden. Kadua misi parantos dilaksanakeun, tapi tangtangan anu langkung mulya ngadorong aliansi Kulon pikeun "cicing sakedap," supados ngahijikeun Afghanistan salaku démokrasi gaya Kulon. Tujuan ieu gagal sacara éra, milisi tani Taliban balik deui sareng maksa AS sareng NATO ninggalkeun Afghanistan harum scarum - sareng seueur anu maot, luka atanapi trauma, milyaran dolar dibalanjakeun, sareng mamang serius ditinggalkeun. Aranjeunna culminate dina patarosan langgeng tapi masih unanswered: Keur naon?

Panginget suram ngeunaan Perang Vietnam parantos resurged. Gambar-gambar kabur spektakuler dina helikopter ti atap Saigon di 1975 disandingkeun dina taun 2021, kana poto-poto langit angkat ti Bandara Kabul, pinuh ku jalma-jalma anu nekat, sababaraha diantarana nempel kana handapeun pesawat sareng ragrag…

Saha nu salah? Saha anu nganggap tanggung jawab? Kumaha ngeunaan palajaran diajar?

Tanggung jawab nyaéta sakabéh jalma anu teu bisa ngarti atawa nolak narima palajaran anu maranéhanana kudu geus diajar saméméhna: kahiji, pola societal jeung cara hirup sosial teu bisa dibikeun ka batur ku gaya – nowhere jeung teu sakabehna di Apganistan; kadua, tugas militér nyaéta pikeun perang, jeung teu ngawangun sakola, rumah sakit, jeung solokan sumur; katilu, duanana proyék militer jeung sipil perlu visi tetep stringent tur timely, atawa obyektif nu bakal kudu dijieun ngabalukarkeun dulur urang - teu ngan prosedur well-dimaksudkeun kalawan tungtung kabuka sarta loba ilusi lofty; saterusna, hubungan intertwined antara elit lokal jeung mitra asing boga kacenderungan kuat jang meberkeun nepotisme jeung korupsi. Jenis 'liaisons dangereuses' ieu pasti bakal ngakibatkeun konflik atanapi perang sareng nyababkeun huru-hara taranjang.

Sering teuing, saatos komitmen militer jangka panjang satengah hati, pilihan pangsaéna mitra asing sigana ninggalkeun skenario - kalayan pangalaman ngulang-ulang penerbangan anu ngerakeun, tinimbang miang anu teratur, tapi ayeuna mugia kalayan palajaran utama anu diajar: tetep. kaluar tina masalah internal nagara séjén ', utamana lamun béda sosio-kultural teuing hésé shin kaluar. Pangarang Inggris-Walanda Ian Buruma ngarujuk kana 'perangkap kolonial' kakuatan-kakuatan hébat anu rawan digolongkeun, harita sareng ayeuna.

Naha jauh teuing ngalarapkeun skripsi 'kolonial trap' pikeun LSM bantuan pangwangunan? Bantuan pamekaran bantahan umumna nargétkeun karakter taunan tina seueur proyék téknis, kalayan niat ngalayang tapi sakedik hasil anu nyata. Memang bener yén ahli asing bisa meta mangpaatna lain ngan salaku hands-on rojongan tur trainers, tapi ogé salaku mediator dipercaya antara rivaling grup kapentingan lokal. Pangembangan pariwisata dina eusi sareng parameter anu rupa-rupa henteu dibebaskeun. Alas, godaan nyata yén hiji meunang teuing aub dina urusan internal host-nagara, sarta miang hiji ahli urang ngan bisa visualize kanyataan yén anjeunna atanapi manehna geus jadi bagian tina masalah, tinimbang solusi na.

Biasana éta kacida ngaapresiasi pikeun ngucapkeun kecap jelas acan dibere persepsi ironis tina commonality etimologis 'Pariwisata' jeung 'terorisme', slurring bisa jadi fatal: Pariwisata mikanyaah kabebasan, terorisme perlu hate. Pariwisata, dina ekspresi anu paling négatip, tiasa maéhan budaya lokal sacara lembut, sedengkeun terorisme langsung maéhan, boh ditargetkeun boh sacara acak, tanpa ampun, tapi Pariwisata salaku salah sahiji korban munggaran.

Pariwisata teu tiasa mekar, dimana terorisme ngamuk, Pariwisata peryogi perdamaian. Kumaha urang tiasa nyarios yén Travel & Pariwisata sacara efektif nyumbang kana nyiptakeun sareng ngajaga perdamaian? Naha saha waé anu kantos nguping peran anu penting anu dimaénkeun ku organisasi Pariwisata, babarengan sareng anu sanés, dina upaya ngajaga, sebutkeun, Afghanistan janten nagara anu damai sareng toleran sareng tujuan Pariwisata, sapertos baheula dina taun genep puluhan?

Sawatara dua dasawarsa saatos perang, Vietnam parantos janten tujuan wisata anu pikaresepeun, bahkan ku rezim komunis dina setting kapitalis (!), Sareng hubungan ramah sareng AS sareng dunya. Rundingan politik, jaringan perusahaan bisnis, sareng kunjungan bersejarah Présidén Clinton di 2000 ngajantenkeun normalisasi hubungan pamaréntahan sareng sektor bisnis. Perjalanan & Pariwisata nuturkeun, tapi léngkah-léngkah sateuacana anu sigana nunjukkeun komitmen UNWTO atanapi WTTC sesah diinget.

Naha urang tiasa nyandak Vietnam salaku cetak biru anu wani pikeun 'normalisasi' hubungan sareng Emirat Afghanistan? Dupi urang ngarepkeun wisata gunung petualangan di Hindu Kush deui sabudeureun 2040s - kalawan Taliban Islamist salaku Panungtun wisata ramah?

Cukup gélo, hiji bisa mikir, oyag sirah - salila dua puluh taun sanggeus Perang Vietnam, Samuel P. Huntington diterbitkeun blockbuster pulitik na 'The Clash of Civilizations.' Téori Huntington yén perang ka hareup moal lumangsung antara nagara tapi budaya, ngakibatkeun diskusi kontroversial - sarta resurgence tina 'Dialog Among Peradaban,' counter-tesis nu filsuf Austria Hans Köchler membela dina 1972, dina surat ditujukan pikeun UNESCO sarta ditinggalkeun di oblivion.

Naha kaayaan ayeuna henteu menerkeun gangguan anu komitmen Travel & Pariwisata, sareng organisasi puncakna UNWTO sareng WTTC, pikeun ngabantosan ngabaru dialog antara 'peradaban,' ngalangkungan média analog sareng digital, katingali sareng kuat, atas nama ide pikeun " Damai ngaliwatan Pariwisata - sanajan henteu ngan"?

Suratna nungtut citakan mitra anu sami di jero sareng di luar Travel & Pariwisata, pikeun konvergen dina pamikiran sareng tindakan. Éta tiasa diideuan ku ideu Louis D'Amore sacara idealis sareng antusias diumumkeun sareng dibela salaku pangadeg sareng Présidén anu lami-lami '.Institut Internasional pikeun Perdamaian ngalangkungan Pariwisata.

Nya, hayu ngalamun janten hak istimewa pikeun optimis sareng ironi senjata anu teu aya kakuatan - anu kuat bakal gaduh masalah sorangan: Sedengkeun Bear Rusia parantos pulih tina pangalaman 'Afghanistan' sorangan sareng nyaluyukeun dirina deui, Eagle AS sareng transatlantik na. hummingbirds masih sibuk ku ngaletak tatu maranéhanana ti misi gagal maranéhna. Naga Cina teu bisa tapi indulge dina nyengir jahat leuwih aib saingan global na '. Sigana yén dunya gliding ti Perang Tiis langsung kana Perdamaian Tiis. Éta hartosna sakedik langkung ti ngan ukur gencatan senjata, tapi cukup pikeun ngabahayakeun parobahan iklim politik anu 'panas', sigana henteu sapanjang jalur "lepat" budaya Huntington, tapi kasarna sapanjang pamisah Kulon-Wétan anu lami. Hésé pikeun ngalangkungan ideu yén buta politik tiasa memicu "pola, asalna tina balikna kajadian - tapi ngan ukur sabagéan ageung," saur filsuf Leibniz. Kumaha bangkrut kreativitas pulitik saprak Tirai Beusi ngiles!

Aya deui tesis ironis pikeun pola ieu: "Nalika Manusa nembus dunya salaku bandit, dunya bakal maksakeun anjeunna tetep hirup salaku bandit. Ieu mangrupikeun réspon dunya, urang tiasa nyarios, dendamna," saur Ludwig Fusshoeller dina 'Die Dämonen kehren wieder' ('The Return of the Daemons'). Datang anu dianggap salaku intruders, bakal diperlakukeun saperti kitu, jadi aranjeunna wisatawan basajan, outreaching pangusaha - atawa tentara asing! – Naon bisa urang nyebutkeun? 'Aduh-bye welcome budaya' moal cukup.

Dina drama Goethe anu kasohor, tujuan anu leres Faust ditangtukeun ku kameunangan pribadina pikeun alam. Tapi, sakumaha anjeunna ngarasa bagja pisan parantos ngalaksanakeun proyék ego-centric na, anjeunna kaleungitan taruhan sareng Mephisto sareng ngabela: "Lajeng, ka Momen kuring wani nyarios: 'Cicing sakedap! Anjeun geulis pisan!'”

Upami urang ningal planét urang ayeuna, urang sadar yén 'dunya Faustian' parantos balik deui sacara terang-terangan, sedengkeun kamulyaan deui parantos ngagemkeun deui mirage glamor jaman baheula sareng hasrat abadi host sareng sémah, dilengkepan ku kutukan kutukan pandémik - “tinggal sakedap…”

Panulis, Max Haberstroh, mangrupikeun anggota pendiri ti Jaringan Pariwisata Dunya (WTN).

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Max Haberstroh

Leave a Comment